Copy
Nieuwsbrief Cubiss Brabant - nr. 2 | 2017
Bekijk deze e-mailing in je browser

Klantonderzoek Cubiss Brabant

Deze week wordt door onderzoeksbureau DUO het jaarlijkse klantonderzoek van Cubiss Brabant uitgezet onder de Brabantse bibliotheken. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan dit onderzoek. Met de resultaten kunnen we onze projecten nog beter afstemmen op de behoeften van de bibliotheken.

Alvast hartelijk dank voor je deelname!

De Bibliotheek; óók partner in het sociale domein

“Het is voor bibliotheken heel belangrijk om met hun gemeente om de tafel te gaan over hun rol binnen het sociaal domein,” vertelt Marjo Frenk (senior adviseur bij Cubiss en voormalig wethouder in Tilburg). Cubiss ontwikkelde verschillende materialen om bibliotheken te ondersteunen bij dat gesprek, waaronder onderstaande animatie. Lees verder > 
De animatie over de bibliotheek als partner in het sociale domein

Het Schoolschrijverseizoen is van start!

Een half schooljaar lang verzorgt een vaste kinderboekenschrijver (‘de Schoolschrijver’) wekelijks lessen en activiteiten op een school. Sanne van Heijst was bij de aftrap op Daltonschool Talentrijk in Helmond. Lees verder >
 

Maak jij het verschil als het om lezen voor het voortgezet onderwijs gaat?

Cubiss zoekt een expert op het gebied van leesbevordering met interesse in (nieuwe) media, 21th century skills en de doelgroep jeugd en jongeren. Interesse? Klik hier en lees verder.
 

Nieuw: longread ‘De bibliotheek met een toekomst, een Queeste’

Wat is het doel van een bibliotheek? Deze longread deelt ideeën, ervaringen en antwoorden die kunnen helpen te komen tot de bibliotheek als waardevol en waardevast knooppunt in de samenleving. Het beschrijft inzichten van prof.dr. Ferry Koster, dr. Aart Bontekoning, oud-wethouder Rodney Weterings en prof. dr. ir. Mathieu Weggeman over de thema’s publieke domein, vakmanschap en leiderschap.
 

‘Bksy-app kan de bibliotheek verrijken’

Afgelopen jaar faciliteerde en ondersteunde Bieb Lab Brabant enkele pilots in Brabantse bibliotheken omtrent de app Bksy, waarmee je fysieke boeken kunt delen, ruilen en leeservaringen kunt delen. Lees hier meer over de ervaringen van de deelnemende bibliotheken en het gesprek met de KB.
 

Nieuwe publicatie Leven lang Mediawijs

Hoe maak je mediawijsheid bespreekbaar in de klas? De brochure Leven lang Mediawijs geeft mbo-docenten een inkijkje in de wereld van mediawijsheid en hoe ze met jongeren aan de slag kunnen gaan met dit onderwerp. Interessant voor jezelf en jouw contacten in het mbo!  
 

Regiobijeenkomsten MediaPakt

Dit voorjaar organiseert Cubiss regiobijeenkomsten op 15 en 30 maart en 11 april. Ontmoet je collega's uit het werkveld en deel of ontdek inspirerende ervaringen, succesverhalen en praktische tips omtrent mediawijsheid in het onderwijs. Meld je hier aan.
 

Nieuwe e-learning online privacy

Wil jij als mediacoach je kennis vergroten of aanscherpen over online privacy? Neem dan deel aan onze nieuwe e-learning online pricacy die start op 6 maart as. De training is zo opgezet dat je zelf je (studie)tijd bepaald en studeert waar en wanneer het jou het beste uitkomt. Dus schrijf jezelf in en maak deze training ook bekend onder docenten in jouw werkveld.
 
Heb je ook nieuws dat je graag wilt delen met het netwerk? Neem contact op met de redactie via afdeling Communicatie Cubiss, telefoon: (013) 46 56 700 of e-mail: redactie@BNbibliotheek.nl. Delen kan ook in de groep Brabantse Netwerkbibliotheek op biebtobieb. Je kunt daar ook reageren op de nieuwsbriefberichten. Je ontvangt de digitale nieuwsbrief van de Brabantse Netwerkbibliotheek omdat je je hiervoor hebt aangemeld of bent aangemeld door de bibliotheek waar je werkzaam bent. Wil je geen informatie meer ontvangen, dan kun je je onderaan deze nieuwsbrief afmelden.
Share
Tweet
Forward

Copyright © 2017 Brabantse Netwerkbibliotheek, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je daarvoor hebt aangemeld of omdat jouw bibliotheek jouw mailadres heeft opgegeven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Brabantse Netwerkbibliotheek · Statenlaan 4 · Tilburg, VT 5042 RX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp