Copy
ATS NIEUWSBRIEF 7 -
zondag 16 augustus 2015
View this email in your browser

Nieuwsbrief Abel Tasman Struuntocht met het laatste nieuws, de laatste informatie over de startkaarten, extra kans om polo's te kopen en Water For Life! 

Hallo struners! 

De vakantie is weer voorbij, maar hopelijk het goede weer nog niet. Het is vandaag weer tijd voor de zevende nieuwsbrief, de laatste voor de grote dag op 12 september. In deze nieuwsbrief vindt u alle informatie over de startkaarten, welke u binnenkort via de mail ontvangt. Daarnaast vindt u het laatste nieuws over het bestuur en kunt u inspirerende verhalen van andere struners lezen.

Als bestuur hebben we de eerste vergadering alweer achter de rug en er staan ook nog genoeg op de planning. Maar alles verloopt op schema en komt dus goed. Als het aan ons ligt komt alles goed en gaat u, als wandelaar een geweldige dag beleven. Als het weer goed is, kan het niet mis gaan. Natuurlijk past regen in het thema (water), maar we gaan voor een schitterende zonnige dag!

En? Loopt u ook op schema? Dit horen we graag. U heeft nog precies vier weken om te oefenen! Veel leesplezier in deze nieuwsbrief en tot snel! 


 Meer informatie op onze website


De Abel Tasman Struuntocht is een wandeltocht van ongeveer 25 kilometer door het coulisselandschap van het Groninger Westerkwartier, georganiseerd vanuit Lutjegast. 

De tocht wordt in 2015 voor de vierde keer georganiseerd en heeft inmiddels de nodige bekendheid verworven doordat er veel aandacht is voor verrassende kunst en cultuur onderweg! 

De wandeltocht wordt gehouden op zaterdag 12 september 2015.

Abel Tasman Struuntocht Ruilpagina op Facebook!
Als je nog een kaartje zoekt of over hebt kun je in contact komen met andere mensen via de volgende link. Lees goed alvorens je tot actie overgaat en post daarna je vraag of je aanbod. Bij een nieuw verkregen startkaart altijd je gewijzigde mailadres doorgeven aan de organisatie. (dus het emailadres wat vervalt en het nieuwe)

Veel succes en plezier!

 ATS Ruilpagina

Achter de schermen: strunen! 
 
Op 12 september 2015 vindt de vierde editie van de Abel Tasman Struuntocht plaats. Hoewel niet altijd zichtbaar, wordt er door een gedreven club mensen al heel veel werk verzet om dit wandelfestijn ook nu weer tot een succes te maken. De Streekkrant neust regelmatig eens rond tussen de bestuursleden van de Stichting Promotie Lutjegast. Even achter de schermen strunen.  

Saai? Zo kan je het bestuur van de Abel Tasman Struuntocht toch echt niet noemen. Toch is hetgeen wat voorzitter Piet Miedema te melden heeft, echt in die categorie te scharen. “Het begint eentonig te worden”, verontschuldigt hij zich bijna. “We willen graag van alles vertellen, maar dan is alles al voorbij voor de lopers onderweg zijn.. Dus ja, het wordt eentonig nu. We zijn goed bezig, maken nog een aantal zaken definitief en ronden af. We hebben het goed op de rit.” Weinig nieuws dus, maar wie kent het gezegde niet: ‘geen nieuws is goed nieuws’. 

Uiteindelijk kan uw verslaggever tóch met een leuk nieuwtje naar huis: bij de finish komt een groot led-scherm met beelden van onderweg. “Kun je het toch de hele dag volgen”, aldus cultuurgoeroe Bert van der Vaart. Wat eigenlijk zonde zou zijn; deze tocht vanaf een scherm volgen. Want hoewel er nog niet veel verklapt mag worden: het wordt wel spectaculair. Het wordt ontzettend leuk en het wordt super gezellig. Het wordt een prachtdag. Volgens Kees mogen we best wat overdrijven, maar dat is helemaal niet nodig. Want het wordt wel top. 


 Lees het hele artikel 'Achter de schermen: Strunen' 
Alle informatie over de startkaarten! 

Eind augustus (week 35) ontvangt u via de mail een unieke link waarmee u uw startbewijs kunt downloaden. In deze email vindt u naast de startkaart ook informatie over het parkeren, de start, het busvervoer en andere algemene informatie wat van belang is voor de Abel Tasman Struuntocht. Lees deze informatie goed door om voorbereid te beginnen met strunen op 12 september! 

Iedere deelnemer heeft zijn/haar eigen startbewijs met unieke barcode. Iedere barcode kan maar één keer gescand worden op het startterrein. Op het startbewijs staan de starttijden en de startgroepen vermeld. Voor elk startbewijs wordt een aparte mail verstuurd. Als u een groep heeft opgegeven van 10 personen, ontvangt u dus 10 mailtjes met startbewijs. Het is belangrijk dat u alle afzonderlijke startbewijzen slechts EENMAAL
 print.


Op 12 september moet u uw startbewijs meenemen. Bij de start van de Struuntocht ontvangt u na het scannen van het startbewijs, een zegelkaart. Op de zegelkaart staat de route aangegeven met daarbij de wetenswaardigheden over de omgeving waar de tocht langsgaat. Daarnaast kunt u  de zegelkramen, de pleisterplaatsen, de catering, de toiletten, de watertappunten en de Rode Kruisposten allemaal terugvinden op de zegelkaart. 

LET OP: Als u geen startkaart ontvangt in week 35, laat het ons dan weten voor 31 augustus! Dit kunt u doen via de mail
Blarenbal! Na afloop van de struuntocht is er een “cooling down”, want om 21.00 uur kunnen de voetjes nog eenmaal van de vloer voor het traditionele “blarenbal” in de feesttent op de Torenkamp. Voor u heeft “Switch” een spetterende avond in petto! De toegang is gratis!
Struners kieken! 

De Streekkrant heeft de afgelopen weken meegekeken met deelnemers die zich voorbereiden op de Struuntocht. Lees hieronder de verhalen! 

"Je loopt van verrassing naar verrassing" 
Dat de Struuntocht leeft in het Westerkwartier is algemeen bekend, maar dat een compleet gezin meedoet hoor je niet heel vaak. De familie Zwama uit Doezum is namelijk klaar voor de tocht. Ze lopen ‘m met z’n zessen, en dat al voor de tweede keer.. Lees verder: http://bit.ly/1Mjv9qH"Uitkijken naar de Abel Tasman Struuntocht" 
Dat de Abel Tasman Struuntocht al leeft in het Westerkwartier is duidelijk. Eltjo Smit is één van de deelnemers die uitkijkt naar het wandelfestijn. In ‘zijn’ Westerkwartier, want nergens anders voelt Smit zich zo op zijn gemak als hier. Lees verderhttp://bit.ly/1IJZFW2

Struun-CD van Geert Zijlstra & Piet Buist

U heeft er in de nieuwsbrief of op de website vast al eerder over gelezen.. Geert Zijlstra & Piet Buist hebben tijdens de perspresentatie van de Abel Tasman Struuntocht wat struunnummers laten horen! 

Daarna zijn ze de studio ingedoken om de nummers 'Struunen met dij' en 'Bloaren op e voeten' op te nemen. 
Deze struunnummers zijn speciaal voor de Abel Tasman Struuntocht gemaakt. Op 12 september zult u deze nummers dan ook zeker voorbij horen komen.

Om iedereen de kans te geven om ook na te struuntocht deze nummers te luisteren, brengen we een Struun-CD uit met daarop vier a vijf nummers van Geert Zijlstra & Piet Buist. Al deze nummers gaan over wandelen en natuurlijk staat het officiële struunlied 'Struunen met dij' hier ook op! De Struun-CD is op 12 september volop verkrijgbaar tijdens de tocht. Voor maar 4,- of twee muntjes kunt u de CD al aanschaffen.

Het allermooiste is dat de helft van de opbrengst van de CD's naar het goede doel Water for Life gaat. Onder in de nieuwsbrief kunt u meer over dit goede doel lezen! 
Dé Abel Tasman Struuntocht-polo's! 

De exclusieve Abel Tasman Struuntocht polo's hebben wij inmiddels ontvangen! Op dit moment worden deze polo's ingepakt en klaargemaakt voor de verzending! Alle mensen die online een exclusieve Abel Tasman Struuntocht polo hebben aangeschaft, kunnen hun brievenbus in de gaten gaan houden. De polo's worden binnenkort verstuurd en u heeft ze uiterlijk in week 35 in huis! Genoeg tijd om te passen en even in te 'wandelen'! 

En voor alle mensen die net te laat waren met het bestellen van de polo.. niet getreurd! We hebben veel mailtjes gekregen met mensen die toch ook graag een polo wilden bestellen en speciaal voor hen hebben we besloten om op 12 september op het start en finish terrein nog polo's te gaan verkopen! (Let op: zolang de voorraad strekt!)
Informatie voor de vrijwilligers! 

In de eerste instantie zou de vrijwilligersavond plaatsvinden op maandag 31 augustus. Omdat er erg veel vrijwilligers zijn, met allemaal een andere taak hebben wij besloten om dit toch anders in te richten.

Inmiddels hebben wij alle vrijwilligers ingedeeld bij een activiteit tijdens de Struuntocht. Iedere vrijwilliger ontvangt (of heeft al ontvangen) een persoonlijke mail met informatie over de rol van de vrijwilliger en de taken die hierbij horen. Een aantal vrijwilligers worden nog uitgenodigd  voor een specifieke voorlichtingsavond. 


LET OP: Mocht u (als vrijwilliger) voor 28 augustus geen persoonlijke mail hebben ontvangen, neem dan contact via de mail
Druk aan het oefenen? Laat het ons weten! 

De meeste deelnemers zijn al goed aan het oefenen! We zien ze voorbij lopen in de omgeving.. of we zien het op Twitter! Zo plaatst Hinke Steverink af een toe een tweet de wereld in om ons te laten weten dat ze weer kilometers aan het maken is! Hartstikke leuk! 

Bent u ook al hard aan het oefenen? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of via het contactformulier op onze website. We vinden het hartstikke leuk om te zien dat u er zin in heeft! Gebruik de hashtag #ATS2015 of #Struuntocht. 
 
Met het Wotter veur de dokter (door Geert Zijlstra)

Luu, het is host zo ver. Nog moar krap aan een moand en dat struunen 4500 man deur mien mooie Westerketier. t Zil weer spannend weeden veur het bestuur en alle vrijwilligers;  lopt alles deur, komt elkeen op tied, gien storingen, moar veural blift het mooi weer.  Op zo’n bijzundere dag wil je niet te veul wotter van boven.

Alle facetten van Westerketierder Wotter komstoe tegen op dien Tasman-reis. Het nije kanoal, de olde Lauwers, kronkelende lutje slootjes en rechte tochten en misschien een heus wottervaltje. Zunder al dat wotter was onze streek niet worden zoas het nou is. De vurmende kracht van t wotter is dan ook overal te zien ien bruggen, sluuskes, diekjes  en gemoalen.

Doarom mien tip aan alle struuners. Loop… , loop moar niet te snel en kiek noar al wat er te genieten is. En dat is een noast. De natuur is ok in het noajoar prachteg, de padjes woar jim laangs maggen lopen,  bennen uniek omdat je der allenneg op die dag laangs lopen. Moar dat is nog niet alles! Op de pleistersploatsen en op Start-Finish is er weer van alle te doen wat de neus, oren, ogen en mond izil betoveren en de gedachten ien beweging zet.

Wees te gast ien Lutjegast. Nem vanuut alle wiendstreken jim beste zin en de breedste glimlach met en dan wiet ik zeker dat jim op 13 september zeggen: ’Wanneer mag me weer?’.

Veur de organisatie zil het nog drok worden, moar om ien wottertermen te blieven het grote schip is op stoom en ok al is de stuurman nog zo ervoaren, het blift een hiele kunst om op koers te blieven!

Ik zeg altied moar zo:
Wotter lopt moar het leegste stee,
Krekt zoas het wil!
 
Het komt weer hielemoal goed, dat vuul ik aan mien wotter. Tot aan 12 september!
 
Geert
Geld verzamelen voor Water For Life! Helpt u ook mee? 

De vierde Abel Tasman Struuntocht heeft als thema dit jaar:  Water stroomt en neemt je mee, met Tasman over zee.  Kortom, er is genoeg water in al haar vormen langs de route te zien! 
 
Door de keuze van het onderwerp water, voelen wij ons als Stichting Promotie Lutjegast verantwoordelijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Wij willen de mogelijkheid niet onbenut laten om mensen te helpen die geen schoon drinkwater hebben en en willen onze naam binden aan een inzamelingsactie.

Wij hebben contact gelegd met een organisatie die zich inzet voor schoon drinkwater in gebieden waar dit niet vanzelfsprekend is: ‘Water For Life’ (
www.waterforlife.nl ).
Een miljard mensen in de wereld hebben geen toegang tot vers en veilig drinkwater en goede sanitair. De Stichting Water For Life wil deze mensen helpen met structurele verbeteringen van de situaties.

Op 12 september gaan we een inzameling houden voor een school Nukara in Kenia. Deze school heeft geen sanitaire voorzieningen en geen drinkwater.
 
Tijdens de Struuntocht zullen de deelnemers onderweg geïnformeerd worden over dit doel en bij de finish kunnen zij op een ludieke wijze hun gift geven. De wandelaars kunnen namelijk hun donatie in een gemetselde waterput doen  op het start- en finishterrein. Bij deze waterput zit een prachtige dolfijn, gemaakt door de kinderen tijdens de Abel Tasman Speldag, zodat de waterput goed opvalt op het terrein! 

Alvast bedankt voor u donatie in de waterput op 12 september! Wilt u uw donatie liever overmaken? Dat kan op rekeningnummer: NL31RABO0341071188 tnv Stichting Promotie Lutjegast t.a.v. Water For Live. 

 Like onze Facebookpagina Water for Life door de Abel Tasman Struuntocht
 
Het bestuur heeft een waterrijke vakantie gehad! 

Stichting Promotie Lutjegast, het bestuur van de Abel Tasman Struuntocht is weer terug van vakantie! We hebben ons allemaal even opgeladen om de laatste maand (over 27 dagen is het al zo ver!!) alles op alles te zetten voor 12 september. In de collage hiernaast kunt u zien dat we ook tijdens onze vakantie veel aan het thema van de struuntocht hebben gedacht!

Deze nieuwsbrief is de laatste nieuwsbrief voor 12 september. Op 13 september verschijnt de volgende editie om lekker na te genieten! Mocht u na deze nieuwsbrief nog vragen hebben over de startkaarten, de rol van de vrijwilligers, de polo's of een vraag over iets totaal anders? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten via het contactformulier op de website.

Wij wensen u heel veel succes met de laatste voorbereidingen voor de struuntocht. Wij hebben er veel zin in om u, als deelnemer, alles te laten zien waar wij maanden aan gewerkt hebben. Graag tot 12 september! 
Blijf op de hoogte! #ATS2015 #Struuntocht

Wij proberen zoveel mogelijk betrokken te zijn en blijven bij onze wandelaars, vrijwilligers en betrokkenen. Daarom zijn we naast onze website, ook actief op Facebook en Twitter. Hieronder kun je met één klik naar onze Twitter, Facebook en website gaan!
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
ABEL TASMAN STRUUNTOCHT | 12 SEPTEMBER 2015

Wanneer u wilt, mag u deze nieuwsbrief doorsturen naar uw familie of vrienden.
 
De Abel Tasman Struuntocht wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Lutjegast. Het bestuur van de stichting is te bereiken via de website www.abeltasmanstruuntocht.nl.


unsubscribe from this list    update subscription preferences