Copy
Nyt fra Dansk Cykelturisme
View this email in your browser
Har I fået flere i sadlen?
Igen i år præmierer Vejdirektoratet et initiativ, som er med til at udvikle cykelturismen i Danmark. I 2016 var "Årets Cykelturismeløsning" et kursusforløb for overnatningsvirksomheder, som Enjoy Limfjorden stod bag.
 
Har I også iværksat et effektivt tiltag? Så læs mere her hos Vejdirektoratet. Deadline for ansøgning er den 12. april, og vinderen bliver kåret på Den Nationale Cykelkonference i Esbjerg den 9.- 10. maj 2017.
 
Ny bestyrelse i Dansk Cykelturisme
I går, torsdag den 23. marts, afholdt foreningen sin årlige generalforsamling. Halvdelen af bestyrelsen var på valg, og det førte til en enkelt udskiftning. Lindy Kjøller fra Færgen A/S erstatter Poul Fejer Christiansen fra Campingrådet, som valgte ikke at genopstille.

Bestyrelsen konstituerede sig efterfølgende med genvalg til Peter Ole Sørensen som formand og Klaus Bondam som næstformand.
 
Tyske cykelturister ser mod nord
I starten af marts deltog Dansk Cykelturisme på ITB i Berlin, der er verdens største turismefagmesse. Her offentliggjorde det tyske cyklistforbund ADFC deres Radreiseanalyse, som i år var ekstra interessant set med danske briller. Alt tyder nemlig på, at vores fokus på at udvikle cykelturismen herhjemme bærer frugt:
 
10 % af de tyskere, som planlægger at tage på cykelferie i 2017, har Danmark som mål. Det svarer til over en halv million cyklende gæster. Derudover er
tre internationale ruter, som går igennem Danmark, med på tyskernes top 10 over populære udenlandske cykelruter: Berlin-København, Vestkystruten og Østersøruten. Sidstnævnte får i disse år et markant kvalitetsløft, netop for at kunne leve op til tyskernes høje krav.
 
Kort fra ITB
  • Antallet af tyske cykelturister steg med 30% fra 2014 til 2016 (i alt 5,2 mio.)
  • Flere tyske kvinder hopper i sadlen: Den feminine del steg fra 36 til 42 % fra 2015-16.
  • Danmark ligger nr. 9 på listen over populære udenlandske cykeldestinationer. Det er et stort spring opad fra sidste års 13. plads.
  • Analyser viser, at cykelturisterne også sætter pris på storbyferie – og gerne en kombination.
Hele analysen kan hentes her.
 
EU lægger cykelstrategi
European Cyclist's Federation har for EU udarbejdet et udkast til en fælles europæisk cykelstrategi, som nu skal i offentlig høring. Hvis du vil bidrage til at udvikle strategien, kan du frem til 10. april komme med dit input – læs mere her!
 
Studietur til Donauradweg
Sammen med to af vores medlemmer, Danish Biking og Destination Fyn Klyngen, har vi arrangeret en studietur til en af Europas mest populære cykelveje, som løber langs Donau fra Sydtyskland til Sortehavet. Hvert år cykler næsten 700.000 på Donauradweg og skaber en omsætning på 100 mio. euro. Tag med og oplev hvorfor 29.-31. maj – læs mere her!
 
Velkommen til tre nye medlemmer
Dragør kommune, VisitViborg og Vejle kommune er nye medlemmer i Dansk Cykelturisme fra 2017. Dermed er medlemstallet oppe på 32. Velkommen til! Se den fulde medlemsliste her.
Copyright © 2017 Dansk Cykelturisme, 


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp