Copy
Nyt fra Dansk Cykelturisme
View this email in your browser
To-minus-1-vej gør cykelturen tryggere
I begyndelsen af juni cyklede de tre borgmestre fra Faxe, Næstved og Vordingborg gennem deres kommuner og indviede en ny cykelvej rundt om Præstø Fjord. Ud over at være en populær lokal rute indgår den 7 km lange strækning også i cykelruten mellem Berlin og København, som hvert år besøges af flere tusinde langturscyklister.

Den nye cykelvej er en såkaldt 2-minus-1-vej, hvor kørebanen er snævret ind til ét spor ved hjælp af striber i siderne. Pladsen i siderne fungerer som kombineret cykelsti og gangbane. Kombineret med lavere hastighedsbegrænsninger gør det livet på cykel mere trygt.

Kravet om en mere sikker cykelvej ved fjorden kommer fra Strandvejsgruppen, der via borgermøder og røde hjerter langs fjorden har gjort opmærksom på de farlige cykelforhold.

Dansk Cykelturisme ser positivt på, at eksisterende veje omklassificeres og gøres cykelvenlige. Det kan som i tilfældet her være som 2-minus-1-vej eller ved at gøre dem til egentlige cykelgader - til gavn for både rekreativ cykling og hverdagscykling. Læs artiklen "Lad os arve de små veje", som blev bragt i seneste nummer af Cyklister.

310 km lang cykelrute ved Limfjorden indviet
De fem kommuner i Partnerskabet Enjoy Limfjorden Holstebro, Lemvig, Struer, Skive og Viborg har i fællesskab udviklet en cykelrute på 310 km, der går fra Struer til Skive og videre til Viborg. 

Ruten går mange steder langs vandet og er opdelt i etaper. Hele Fjordruten er ideel til en 8 dages cykeltur, men man kan også bare køre en etape eller to og overnatte på et af Limfjordslandets mange overnatningssteder.

Ruten er endnu ikke skiltet som helhed. Den følger på strækninger national cykelrute nr. 12 og forskellige lokale ruter.

MTB cruise
Norske mountainbikere fylder efterhånden godt op på nogle af vores mountainbikeruter. I Danmark finder de tekniske spor, som giver en god ”flow”-fornemmelse, uden at man behøver bestige en skrap bakke forinden. Alene i statens skove er der 350 km spor at boltre sig på. De allerbedste er samlet under De 10 Spir.

Et af Dansk Cykelturismes medlemmer byder normalt nordmænd og gæster fra resten af verden velkommen på sporene i Hareskoven. Men nu giver MTB Tours i samarbejde med DFDS Seaways også danskere mulighed for at prøve sig i Oslomarkens terræn. Du kan læse mere om turen på DFDS' hjemmeside.

Plej cyklen i Rødvig
Ved Stevns Turistbureau i Rødvig er der netop etableret en cykelplejestation til det stigende antal langturscyklister, der årligt cykler mellem København og Berlin

På stationen kan man foruden at pumpe og justere cyklen også låse sin bagage ind i en bagageboks, mens man holder pause i Rødvig eller tager ud til Stevns Klint, som for nylig blev optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste.

 
Årets cykelturismeløsning
Ved du, hvordan vi kan få flere turister til at cykle i Danmark? Så send dit forslag til Vejdirektoratet og se, om det bliver udnævnt til årets cykelturismeløsning. Det er Ekspertgruppen for Cykelturisme, som vælger årets løsning. De vil lægge vægt på, at initiativet:
  • er nytænkende og innovativt
  • fremmer cykelturismen
  • forbedrer eller løser et konkret problem, en udfordring m.m.
  • er tænkt ind i et større sammenhæng, som samlet set kan løfte cykelturismen.
Læs mere på Vejdirektoratets hjemmeside.

Nyt fra foreningen
Vordingborg kommune, MTB Tours og Gribskov er nye medlemmer i foreningen. Dansk Cykelturisme har dermed 15 medlemmer i alt. Se dem alle her.

Dansk Cykelturisme har indgået et samarbejde med Cyklistforbundet og Legind A/S om udvikling af en ny national cykelkortserie. Vi vil snart skrive ud til samtlige kommuner med henblik på at indsamle data på cykelruter og cykelstier. Cykelkortene vil være i handlen op til sæsonen 2016.

I samarbejde med Wrisberg Consult tilbyder Dansk Cykelturisme en test af rekreative cykelruter. Kontakt Jesper Pørksen for at høre mere.

God sommer!
Copyright © 2015 Dansk Cykelturisme, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp