Copy

Kære iværksættere og erhvervsdrivende i Greve
 
Landet står i en vanskelig situation og eftervirkningerne af samfundets nedlukning som følge af covid-19 vil trække lange spor. Men nu ser vi frem mod og til en genåbning af Danmark.
 
Vi skylder også i Greve en stor tak til det sundhedspersonale og de mange kommunalt ansatte, der gennem den seneste måned har knoklet for at løse deres opgaver på nye måder. Samtidig skal vi ikke glemme, at det er de private virksomheder – og dermed jer – der er en stor del af fundamentet for vores velfærd – og derfor er jeres overlevelse kritisk for den danske samfundsstruktur.
 
Der er etableret hjælpepakker som bl.a. vil hjælpe restaurantionsbranchen, industri og servicevirksomheder, der er ramt af nedlukningen og lokalt har vi også set på, hvad vi kan gøre for at understøtte Greves erhvervsliv, og det har afstedkommet flere initiativer.
 
Tidligt valgte vi i Greve at fremrykke betalinger til leverandører af ydelser til Greve Kommune, og vi har som bekendt også set på, hvilke anlægsprojekter, der kunne sættes i gang. Parallelt med kommunes indsatser står flere pensionskasser klar med risikovillig kapital til langsigtede investeringer, ligesom der er stiftet en række puljer, der kan søges til fx virksomhedsudvikling.
 
ErhvervsCentret rådgiver og sparrer dagligt lokale virksomhedsejere og ledere delvist og digitalt fra hjemmekontorerne, og vi tilbyder også en række højaktuelle webinarer, som er blevet til i et samarbejde med Erhvervshus Sjælland. Det er positivt at opleve, at denne periode med nedlukning og møder i de virtuelle rum, har styrket samarbejdet mellem ErhvervsCentret og Erhvervshus Sjælland yderligere
 
Det står i dag endnu mere klart, at fokus skal rettes mod genåbningen og på, hvordan ErhvervsCentret vil og kan stå til rådighed for Greves erhvervsliv i en tid, som også i nærmeste fremtid vil trække store veksler på vores virksomheder og Greves økonomi.
 
En række af Greves daginstitutioner genåbnede først på ugen og de udendørs idrætsfaciliteter åbnede igen onsdag, så vi bevæger os – for os, der ikke er udstyret med en stor portion tålmod ­– langsomt mod den skiftedag, som vi er mange, der ser henimod.

De bedste ønsker og hilsner

Pernille Beckmann
Borgmester i Greve og bestyrelsesformand i ErhvervsCentrets bestyrelse

ER DIN VIRKSOMED RAMT AF CORONAKRISEN?

Arbejdsfordeling – et alternativ til afskedigelser af medarbejdere

Arbejdsfordeling er en mulighed for at fordele arbejdstiden anderledes i en periode, hvor der er nedgang i produktionen/arbejdsopgaverne.

Hvis dine medarbejdere er omfattet af en overenskomst, der indeholder bestemmelser om arbejdsfordeling, skal arbejdsfordelingen indgås i henhold til disse bestemmelser. Det er dog også muligt at etablere en arbejdsfordeling som en kollektiv aftale, hvis medarbejderne ikke er dækket af en overenskomst.

Hvis du vil anmelde en aftale om arbejdsfordeling, skal det ske i den kommune, hvor du har virksomhed. Det kan være en god ide, at du taler med Jobcenteret, inden du foretager anmeldelsen, så du kan få vejledning om processen – og få afklaret eventuelle spørgsmål.

Kontakt Greve Kommunes virksomhedsservice på telefon 43 97 80 80 eller send en mail via linket herunder, hvis du vil vide mere om arbejdsfordeling.

Læs mere om dine muligheder

Strategisk hjælp til virksomheder


Industriens Fond afsætter 150 mio. kroner til udvikling af især små og mellemstore virksomheder, som er parate til at bruge den svære tid til forretningsudvikling.

Konkret iværksættes to nye initiativer. På den korte bane søsættes en akut indsats med hjælp til danske virksomheder. Samtidig efterspørges der projektideer og forslag til nye indsatser, der kan hjælpe erhvervslivet godt i gang på den anden side af coronapandemien.

Læs mere om genstartNU
Gratis webinar: Kom godt i gang med din eksport

Har du virksomhed i Region Sjælland, og mangler du indspark til at komme i gang med eller sætte skub i din eksport? 

Deltag i det gratis webinar med Mia Wagner (direktør i Freeway-koncernen og kendt fra Løvens Hule), og få en unik mulighed for inspiration til DIN eksport. 

På webinaret ser vi sammen på, hvad eksportvirksomhederne gør lige nu, hvad du bør gøre, og om du tør at skubbe grænserne for at slå igennem på eksportmarkedet! 

Du får også rig mulighed for at stille eksperterne spørgsmål i chatten. 

Webinaret foregår via Zoom. Kort før webinaret begynder får du tilsendt en mail med et link, som giver dig adgang til webinaret. 


Webinar med Mia Wagner: Mandag, den 4. maj 2020, kl. 10.00-10.45.
Tilmeld dig webinaret med Mia Wagner

Gratis e-bog: Sådan tackler du coronakrisen


Den korte e-bog er en vejledning til små- og mellemstore virksomheder samt  ejerledere i en krisetid. Den kommer med råd til, hvordan du kan lægge en strategi for at tackle udfordringerne nu og her, men den er også en vejledning til noget, der kan være lige så vigtigt: Hvordan kommer jeg videre efter krisen.
 
Download e-bogen: STRATEGI til at tackle coronakrisen

Gratis minikursus: Kom trygt online og godt gennem krisen

Vi ønsker at hjælpe din virksomhed bedst muligt gennem corona-situationen. Hvad du gør NU og under krisen har stor betydning for hvordan din virksomhed får det på den anden side. Det har aldrig været vigtigere at forholde sig til digitalisering og online tilstedeværelse. Derfor tilbyder vi din virksomhed et gratis minikursus om, hvordan du arbejder trygt online i din virksomhed, fastholder aktiviteter samt bevarer kontakten til dine kunder.

Vi tilbyder hands-on 1-1-læring skræddersyet til netop din virksomhed; jeres dagligdag, medarbejdernes niveau og behov. Kurset varer 1-2 timer og kræver kun internetadgang

Kontakt erhvervskonsulent Kitt Ambæk Henriksen på mobil 25 32 94 82 eller mail: kah@greve.dk for tilmelding og yderligere information eller læs mere på Digital Vækst.

Læs mere om minikurset

Gratis webinar: 6 sindssyge situationer, som du gerne vil undgå

Hvem tømmer opvaskemaskinen? Skal man selv betale sin fridag ved lægebesøg? Hvad er reglerne omkring barsel? Og har man ret til feriefridage?

Det er alle klassiske spørgsmål, der er svar på i en god personalehåndbog.

Personalehåndbogen er måske ikke det mest interessante emne, og i mange små og mellemstore virksomheder bliver den nedprioriteret eller bagatelliseret – ”Vi er jo ikke så mange medarbejdere, så det går jo nok ”

Men hvis der ikke er styr på formaliteterne, kan det føre til misforståelser, udfordringer og i værste fald store konflikter og sindssyge situationer.

Onsdag den 29. april 2020, kl. 8.00-10.15 gæster Peter Jonasen, fra HR Topp, ErhvervsCentret via Zoom for at fortælle om seks sindssyge situationer, der kunne være undgået med en god personalehåndbog.

Tilmeld dig webinaret

Corona-hotline i ErhvervsCentret


Greve-Solrød Erhvervsservice – vi holder åbent for dig og din virksomhed!

Det kan godt være, at vi arbejder delvist hjemmefra, men vi er her og telefonerne gløder, så tøv ikke med at kontakte os på telefon og mail, hvis du har brug for hjælp.

Alle vores tilbud er således åbne for erhvervsdrivende og iværksættere i Greve Kommune og Solrød Kommune.

Har du brug for hjælp, inspiration og sparring, specifikt i forhold til coronakrisen, eller generelt, sidder vores erhvervskonsulenter klar til at hjælpe dig.

Der kan forekomme ventetid, men alle henvendelser og spørgsmål angående din virksomheds muligheder, pligter og rettigheder er velkomne.

Book et gratis og fortroligt telefonmøde eller digitalt møde allerede i dag på telefon 36 91 50 00.

Du kan også fange vores erhvervskonsulent Kitt Ambæk Henriksen på mobil 25 32 94 82 eller mail: kah@greve.dk.
Om Greve-Solrød Erhvervsservice
Få gratis og uvildig sparring 


Erhvervshus Sjællands erfarne forretningsudviklere tilbyder gratis og uvildig sparing.

Få gratis og uvildig sparring af Erhvervshus Sjællands erfarne forretningsudviklere:
  • Vejledning til økonomiske hjælpepakker
  • Få lagt en konkret plan for at komme godt ud på den anden side
  • Ledelse af dine medarbejdere gennem krisen
Få råd og vejledning i dag
Hjælp til coronaramte virksomheder

Early Warning er et tilbud til virksomheder, som er i krise eller på vej i krise
Programmet tilbyder GRATIS, UVILDIG og FORTROLIG rådgivning om, hvordan du kommer bedst igennem krisen.

Tag kontakt i tide – ring på 55 35 30 35.
Læs mere om Early Warning

Digital handelsportal skaber nye samarbejder


Vi elsker Greve er Greves butikker og servicevirksomheders nye portal, som er søsat af ErhvervsCentret under corona, i et samarbejde med Greve Kommune og GreveSolrødErhverv.

I disse dage spirer nye og spontane partnerskaber frem mellem en række af kommunens butiksejere, der samsælger deres produkter på den nye handelsportal.


Følg Vi elsker Greve på Facebook

Vi elsker Greve er en digital portal, hvor Greves handelsdrivende kan afsætte deres produkter/gavekort/services, som leveres til køberen (kun Greve Kommune) inden for 24 timer.
Besøg og tilmeld dig Vi elsker Greve
Facebook
LinkedIn
Website

Kurser, workshops, foredrag, arrangementer, netværksmøder m.m.

Du kan holde dig orienteret om aflysninger på grund af covid-19 og læse mere og tilmelde dig vores spændende workshops, foredrag og arrangementer på ErhvervsCentrets hjemmeside.

Uddannelse: Iværksætteri i praksis

Få redskaber til at starte virksomhed og viden om lovgivning, selskabsformer, moms, skatteforhold og finansieringsmuligheder.

Du lærer at udarbejde et resultat- og likviditetsbudget, at udarbejde og vurdere en forretningsplan samt lave et forretningskoncept, der kan skabe fremtidig vækst for din virksomhed.

Du får værdifulde ideer til opbygning af en hjemmeside og til at placere den bedre i søgeresultaterne på diverse søgemaskiner, og du lærer, hvordan du kan benytte dig af rådgivere og etablere et værdifuldt netværk.

Opstart:
1. september 2020 kl. 15.30 til 18.30 i ErhvervsCentret

Undervisningsdage
1/9, 8/9, 15/9, 22/9, 29/9, 6/10, 20/10, 27/10, 3/11, 10/11, 17/11

Tidspunkt
16.30 - 19.30 

Pris
2.295,00 

Eksamensdato:
08/12/2020

Tilmeld dig Iværksætteri i praksis

Kontakt Greves erhvervs- og turistchef


Tina Charlotte Koeffoed har som Greves erhvervs- og turistchef ansvaret for, at virksomheder i og uden for kommunen oplever, at de med ErhvervsCentret har en hurtig og nem indgang til information og hjælp fra Greve Kommune og Greve-Solrød Erhvervsservice.

Du er altid velkommen til at kontakte Tina Charlotte Koeffoed direkte: 3691 5004, mobil: 2130 5004 eller 
tck@greve.dk.

Læs mere

Kontakt Greve-Solrød Erhvervsservice


Greve-Solrød Erhvervsservice hjælper iværksættere og virksomheder med gratis vejledning og kurser.

Kontakt Kitt Ambæk Henriksen og Greve-Solrød Erhvervsservice 
på telefon 3691 5003 eller 
kah@greve.dk.  

Læs mere her, hvis du er iværksætter.

Meld dig ind i facebookgruppen for iværksættere.

Kontakt en virksomhedskonsulent i Jobcentret  

 
Kontakt Jobcentret og hør om mulighederne for at få en ny medarbejder i din virksomhed.

Mandag-onsdag: 8.00-15.30, torsdag: 8.00-17.00 og fredag: 8.00-13.30

Telefon: 43978080 eller e-mail: virksomhedsservice@greve.dk

Læs mere og kontakt virksomhedskonsulenterne

Byråds- og udvalgsinformation

  • Byrådet
  • Integrations-, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget
  • Kultur- og Fritidsudvalget
  • Plan- og Udviklingsudvalget
  • Skole- og Børneudvalget
  • Social-, Sundhed- og Psykiatriudvalget
  • Teknik- og Miljøudvalget
Facebook
LinkedIn
Website
Email

Frameld dig nyhedsbrevet    Opdater dine oplysninger
Email Marketing Powered by Mailchimp