Copy
 View this email in your browser

  
   OBVESTILNIK ZA MOŠKE - 8 


Za dostop do spletnih strani kliknite na slike.
Misijon Polje 2015 - p.  Viljem Lovše: Uspeh v neuspehu

VELIKONOČNO VOŠČILO 

 

Spoštovani možakarji dano nam je doživeti veliko noč leta 2016! 
Veselim se skupin za moške, ki nastajajo po Sloveniji. Spodaj dodajam kje se možje dobivajo in kam lahko povabite nove može in fante. Vabim vas tudi na odmike za moške, na romanje po stopinjah Ignacija Lojolskega v Španijo in na duhovne vaje s postenjem.
Zunanje dogajanje v svetu in v Evropi je negotovo in napeto. Ateistično potrošniški liberalizem, relativizem in socializem svoje krvave zobe zasajajo globoko v srce naše človeškosti, ki je vsak dan bolj ogrožena. Ribarije in zamere med Slovenci ostajajo glavna pomoč in sredstvo, da se nekateri lahko ohranjajo na oblasti in nečloveško izkoriščajo večino. Nemoč morda v nas prebuja jezo in iste skušnjave, ki jih je Kristus že premagal. V postnem času in velikonočnem tridnevju smo povabljeni gledati Božjo obnovo človeškosti vsakega izmed nas v Kristusovi izročitvi in brezpogojni zvestobi. Nikogar izmed nas ne sodi in ne obsodi. Odpušča nam in se nam podarja. To pomeni, da je usmiljen. Zagotavlja nam, da smo njegovi bratje in sestre, Očetovi sinovi in hčere. Zlo, ki nas na videz premaguje je že zdavnaj izgubilo svojo zmago. Tudi letos smo na veliko noč povabljeni sprejeti Kristusovo zmago nad strahom in smrtjo! Na tem svetu ni takšne negotovosti in zla v katerem nas ne bi Kristus počakal in odprl dejstvu in resnici, da nas naš nebeški Oče spoštuje, sprejema in nam je naklonjen. Vesel nas je sredi naše krhkosti, negotovosti in hudobije, ki so zaradi Kristusa le priložnost, da okusimo njegovo navzočnost in moč njegovega vstajenja. Nobeno zlo ga več ne more premagati in nam zagospodovati. Ne glejmo svojih strahov, ampak v oči Njegovega poguma in gotovosti. "Ne bojte se! Jaz sem z vami vse dni, do konca svete! Vse naše zgodbe so objete v njegovo zgodbo in v zgodovino novega stvarjenja in odrešenja v Kristusu.
Ničesar in nikogar se nam ni treba bati! Nikogar nam ni treba sovražiti in kuhati zamer. Lahko imamo radi svoje sovražnike, molimo zanje in jih blagoslavljamo. Prav takrat, ko nas preganjajo in vse hudo zoper nas delajo in govorijo.
Veselja in korajže vam želim, da lahko sredi strahu in ogroženosti zajemamo iz njegovega poguma in zvestobe!  
p. Vili

 V IGNACIJEVEM DOMU DUHOVNOSTI


Voditelj: p. Viljem Lovše DJ
Informacije in prijave v tajništvu doma vsak delovni dan od 8.00 do 14.00 na telefonski številki 051 613 374 ali kadarkoli po e-pošti na naslovu  ignacijevdom@gmail.com.

 


Spoštovani možje od vas sem se veliko naučil. Hvala vam. Še se učim od vas in rad bi se učil do smrti. S svojimi predavanji in enodnevnimi odmiki bi vas rad spodbudil, da bi pogumno in vsak dan bolj živeli moč, ki je Božja in je vsakem moškem srcu. To je dobro in prebivališče Boga v katerem je prostora za vse in tudi za neskončnost. Predloge za predavanja ali enodnevne odmike sem razdelil v tri sklope. Ob poslušanju vaših bogatih izkušenj bodo zagotova nastali še novi naslovi in se odpirale nove teme. Hvala vam možje. Oglejte si predloge preko te povezave:
 

 
LJUBLJANA (sobota, 19. marec 2016, RV) – Pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani je po sveti maši v ljubljanski stolnici potekalo srečanje za može in fante. Najprej jih je sprejel v cerkvi sv. Jožefa p. Tomaž Podobnik DJ, rektor cerkve. Zatem pa so v Marijini kapelii sledili okrogli mizi z naslovom: "Možje in očetje za novo Evropo", pri kateri so sodelovali: Gregor Čušin, Klemen Žumer, p. Vili Lovše DJ in moderator p. Peter Rožič DJ.

 
Postno predavanje p. Viljema Lovšeta z naslovom "Dostojanstvo usmiljenja" je dne 14. 3. 2016 organiziral Nadškofijski referat za versko izobraževanje odraslih.

Oddaja Dobro jutro - MOŠKA MOČ
Spoštovani možakarji povabim vas, da si ogledate posnetek jutranje televizijske oddaje Dobro jutro. Na njej je poleg dveh glavnih gostov nastopil tudi koordinator skupine Mož sv. Jožefa Tomaž Porenta. Zdi se mi, da sta glavna dva gosta glede resnične moške moči ostajala v veliki megli in zmedi. Tomaž je s tremi kratkimi povzetki bistveno osvetlil vprašanje moške moči in jo tudi pokazal. Vabljeni k ogledu in kritičnemu mnenju!
http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174393391

Povabljen na Dv s postenjem "Z Jezusom v puščavo"

Možakar, ki ne zna brzdati svojega telesa je suženj in ujetnik, nesrečnež in uničevalec okolja. Od začetkov človeštva so se veliki možje postili, da so lahko v dobro vseh uresničili tisto, kar je bilo res potrebno in koristno. Ko so pred industrializacijo starejši modri možje mlade fante – najstnike – uvajali v moškost, sta bila del tega procesa vedno tudi post in preizkušnja. Trden moški postanem le preko preizkušnje svojih bojevniških, pustolovskih in reševalnih ustvarjalnih moči. Post, notranji boj in zunanje preizkušnje iz slabiča oblikujejo trdnega moža, ki vsem prinaša mir in gotovost. Ni več samo bojevnik, ampak postane kralj, ljubimec in duhovnik. Duhovnik je namreč tisti, ki svoje življenje sprejema od Boga kot dar in si ga upa deliti vsem, ker ga mu ne more zmanjkati. Njegovo nasprotje je potrošnik pri katerem se vse ustavi pri njegovem lastnem trebuhu in smrti. Ni v službi velikega cilja, ki nam vsem daje smisel. Ta smisel nas najdeva med postom in osvobaja naše ujetosti in zadušenosti. Od njega mladi možje dobijo potrditev in smer, ki jim je nihče več ne more ukrasti. Povabljeni vrli možje! V sebi imate neskončne potenciale, ki zacvetijo, ko jih sprejmemo in smo vanje uvedeni. Bog nas je namreč ustvaril po svoji podobi. Korajžno.

Voditelja: p. Viljem Lovše DJ in ga. Karmen Kristan

Termini v letu 2016: 

  • Od 24. junija do 3. julija 2016
  • Od 16. do 25. septembra 2016


Več o duhovnih vajah s postenjem


SPOZNANJE UDELEŽENCA DUHOVNIH VAJ S POSTENJEM

»Tudi jaz sem bil blazno utrujen in željan poglobitve odnosa z Bogom. Poleg tega sem si želel dokazati, da zmorem vztrajati. Lotil sem se tudi svojih strahov. Nisem namreč vedel kaj naj počnem z njimi, saj so oni počeli z menoj. Doživel sem moč občestva, še posebej pri mašah. Želim si, da bi bilo kaj takega mogoče tudi v župniji. Tam so maše hitre, hladne in površne. Jezim se, ker gredo mimo. Po dolgem času sem tu doživel skupnost in začutil Boga. Hvaležen sem, da smo lahko skupaj. Nihče mi ni antipatičen. Odhajam vesel in hvaležen.«

Več na:
http://ignacijevdom.si/…/odmev-duhovne-vaje-s-postenjem-tu…/

Informacije in prijave v tajništvu doma vsak delovni dan od 8.00 do 14.00 na telefonski številki 051 613 374 ali kadarkoli po e-pošti na naslovu  ignacijevdom@gmail.com.
Povabljen na Romanje po Ignacijevih stopinjah v Španijo
 

Jezus prinaša na zemljo sodbo samega Boga: raje, kot da sodi in obsoja brate, se prepusti, da ga mi sodimo in obsodimo; tako nas ceni, da da življenje za tiste, ki mu ga jemljejo! Križ je njegova sodba nad svetom: popolno usmiljenje do vseh. Jezus je samo usmiljenje Boga, ki se daje! Mi smo z njim le, če živimo usmiljenje.

Usmiljen sem, če moje srce pusti, da se me dotakne hudo drugega, kot da bi bilo lastno. Z usmiljenjem dosežem samega Boga, ki je usmiljenje, in postajam sin/hči, ki je usmiljen kakor Oče. To je edini blagor, kjer dosežemo v prihodnosti, kar imamo že sedaj! Vera je prositi Boga, da bi videl njega kot usmiljenje in ljubezen do mene, njegovega sina v Sinu. Dobrodošla in dobrodošel, da skupaj rastemo v tej veri!
VEČ INFORMACIJ

Dodatne informacije:
 pri p. Viljemu Lovšetu: viljem.lovse@gmail.com, GSM: 041 632 626.

Prijave:
http://goo.gl/forms/SRzA93OpQu
Silvia na GSM 031 709 763
ali po e-pošti na naslovu
romanje.ignacij@gmail.com. Šifra romanja je P01/16. 
Prijave sprejemamo do 1. 7. 2016 oziroma do zasedbe mest. Najmanjše število udeležencev je 40.
Copyright © 2016 Jezuitska skupnost Radlje ob Dravi, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Share
Tweet
Forward