Copy
 View this email in your browser

  
   OBVESTILNIK ZA MOŠKE - 5 


Za dostop do spletnih strani kliknite na slike.

Moška duhovnost, Sobotni duhovni večer na Radiu Ognjišče, december 2014


ODMIKI ZA MOŠKE V IGNACIJEVEM DOMU DUHOVNOSTI
Voditelj: p. Viljem Lovše DJ
Informacije in prijave v tajništvu doma vsak delovni dan od 8.00 do 14.00 na telefonski številki 051 613 374 ali kadarkoli po e-pošti na naslovu  ignacijevdom@gmail.com.
16.10.-18.10.2015: Umirjeni bojevnik
 
Vrli možakar. Lahko živiš iz notranje moči in izprazniš svojo pamet smeti in nesnage. Lahko si sedaj in tukaj, kar je za možakarje najtežje. Celo nadzor nad svojim življenjem lahko prepustiš višjemu od sebe, ne človeku, ampak Bogu. Tvoja pot je lahko vir sreče in ustvarjalnosti, ker si povabljen v osebno sogovorništvo in soustvarjanje z Bogom. Živiš lahko kot nekdo, ki je poln življenja, nenehno raste in se spreminja. Pa ne z žalostjo, ampak s humorjem. Vse je priložnost, da lahko vadiš zavedanje in okušanje tega, kar sedaj dela Stvarnik in ti z njim. Na dar lahko odgovoriš kot enkraten in edinstven možakar: služiš drugim in si v službi mnogo Večje skrivnosti življenja, kot jo pa doživljaš zgolj v sebi.
 
20.11.-22.11.2015: Denar in oblast
 
Denar je sveta vladar.  Možje smo zanj pripravljeni storiti marsikaj. Vsak ima svojo zgodbo in izkušnjo z denarjem. Ali mora biti naše veselje do življenja res popolnoma odvisno od njega?
 
22.1.-24.1.2016: Mati in sin
 
Odnos med materjo in sinom je najmočnejši in najbolj upodabljan človeški odnos. Globok in dvoumen, lep in kompleksen. V katero smer nas vabita lastna izkušnja in duhovnost?
 
12.2.-14.2.2016: Močni in pogumni očetje
 
Verjamem, da Bog želi, da vsak oče pogumno naredi vse, kar je treba, da postane del življenja njegovih otrok. Več kot le biti tam ali skrbeti zanje. Korakati mora z njimi skozi njihova mlada življenja in pokazati, kakšen je njihov Oče v nebesih. Oče naj ljubi svoje otroke, in se trudi, da osvoji njihova srca. Naj jih varuje, jih vzgaja in uči o Bogu. Pokaže naj jim, kako biti pošten in ravnati z drugimi s spoštovanjem. Svoje otroke lahko vzgaja v odgovorne moške in ženske, ki živijo svoje življenje v večnosti. Povem vam, da ste kot očetje odgovorni Bogu za vpliv, ki vam je dan. Ne smete zaspati! Zbudite se! Zavedajte se, da vaša služba in hobiji nimajo večne vrednosti, vaši otroci pa jo imajo.
 
PREBERITE SI NEKAJ SPOZNANJ UDELEŽENCEV ODMIKOV ZA MOŠKE:

Povabljen na Dv s postenjem "Z Jezusom v puščavo"

Med temi duhovnimi vajami sem najbolj vesel možakarjev. Pridejo zato, da bi izgubili kakšno kilo in shujšali. Sprejmejo, da bodo morali zdržati tudi »pobožnost« in »duhovnost«. Potem pa sredi procesa odkrijejo, da je Bog navdušen nad njimi in da je njihov najboljši prijatelj, ne nasprotnik, ne sovražnik. Tedaj se pokaže Božja moška veličina po kateri je oblikoval moško srce. Vsakega moškega, tudi tebe in mene. Duhovnost = oseben odnos z Bogom ni le za otroke in tercijalke. Ti osebno si Božji sogovornik, tudi če te je duhovnik pred petdesetimi leti pri spovedi moril s tem kolikokrat in kako si se samozadovoljeval in ti grozil, da se ti bodo posušile kosti in kostni mozeg. Ni mu treba verjeti. Škoda je, da bi zaradi tega pustil svojega največjega Prijatelja čakati. Komaj čaka, da te potreplja po rami, potrdi in gresta skupaj naprej skozi življenje v Življenje. Zraven pa vzameta še vse tiste, ki ti jih je Prijatelj zaupal v varstvo in vodstvo. Dobrodošel vrli možakar.

Voditelja: p. Viljem Lovše DJ in ga. Karmen Kristan
Več o duhovnih vajah s postenjem
ODMEVI: VSE KAR SEM DOBREGA PREJEL, NESEM S SEBOJ!

Informacije in prijave v tajništvu doma vsak delovni dan od 8.00 do 14.00 na telefonski številki 051 613 374 ali kadarkoli po e-pošti na naslovu  ignacijevdom@gmail.com.
Povabljen na Romanje po Ignacijevih stopinjah v Španijo
 
Ves čas smo v Božji navzočnosti in v Njem. Vsak hip hrepeni po nas in nas išče. Če ga sprejmemo za svoje središče se začne počasi vse spreminjati. Še najbolj pa mi sami. Ali upaš tvegati? Veselje je Duh njegove Besede. Jezus ga je podaril in kako želi, da bi zajel tudi tvoje in mojem srce. Skupaj na poti se lažje odpremo Božjemu Veselju, da nas prevzame kakor je zajel Ignacija Lojolskega, Frančiška Ksaverja in še mnoge druge brate in sestre. Tudi ti si povabljen v isto pustolovščino. Bog te je ustvaril kot pustolovca in bojevnika za vse Dobro, Resnično in Lepo. Ne boj se ran. So le priložnost za rast v polnost življenja. Zate in za vse, ki so s teboj in za katere skrbiš na svoji poti.
 

Dodatne informacije:


- pri p. Viljemu Lovšetu: viljem.lovse@gmail.com, GSM: 041 632 626.

Prijave: sprejema Silvia na GSM 031 709 763 ali po e-pošti na naslovu  romanje.ignacij@gmail.com. Šifra romanja je P01/15. 
Prijave sprejemamo do 1. 7. 2015 oziroma do zasedbe mest. Najmanjše število udeležencev je 40.

Romarske duhovne vaje po Ignacijevih stopinjah v Španijo.

Zvočni posnetek je izrezan iz oddaje Kolokvij na radiu Ognjišče, dne 20.05.2015.
Copyright © 2015 Jezuitska skupnost Radlje ob Dravi, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Share
Tweet
Forward