Copy
September 2022
If this newsletter doesn't have two columns or either column doesn't go completely down to the gray banner at the bottom, click on "View this email in your browser" above to access the newsletter in its entirety.

In this month's newsletter you will find:

  • Tenth Anniversary!
  • Man's Three Needs
  • Final Answers
  • Pictures from TRTC's history
Don't miss any of the information enclosed!

From the Pastor's Study

Hello Saints!

This month is our tenth anniversary! God in His mercy and grace has provided for us and allowed us to serve Him for ten years now, and I am thankful for every moment of that time.

On September 16, 2012, we launched weekly services. I left you last month with God having provided everything we needed to begin services, with the exception of a place to meet. We had been meeting in the Eureka Town Hall, but soon realized it was simply too small to suit our growing needs. So, we began to look for a place to meet. We went to Lakeville, Northfield, and Farmington. Farmington was my last choice. I did not think that God was leading me to begin this church back in Farmington where I had just come out of another church plant, but that was exactly what He was doing. God always knows what is best. The most suitable place that we could find to meet within our budget was the Boeckman Middle School in Farmington. So on September 16, 2012, we launched our weekly public services in Farmington. Leading up to that time there were many attacks on me personally as well as on this work, but God preserved us through those attacks and we grew and were strengthened because of them. God always uses trials and tribulations for our good and His glory. At our first service, there were 65 adults in attendance (not sure how many kids) and I began this church in Romans chapter 1 verse 1.

Doing services at the school meant that we had to haul everything in on Sunday morning, set it up, and then tear it all down after church. Every minute that we were there cost money, so we worked wide open to get it all done. We got in the building at 8:00 a.m., set it all up, service was from 10:00 a.m. to 11:00 a.m., and we were packed up and out the door before noon…every Sunday! As you can imagine, this will eventually wear people out, and that is exactly what began to happen. Once again God provided.

We were in Boeckman Middle School for exactly one year and found another space in the Farmington Strip Mall that allowed us to set up and leave all our stuff up. It wasn’t exactly ideal, but it certainly served its purpose. It was a great relief to not have to work like a dog to set up and tear down every week. Exactly one year to the day, we moved from the Boeckman Middle School to the Farmington Strip Mall.

Sometime in 2014, we began considering a permanent space to meet that we could call our own. Once again God provided just what we needed with the donation of the land where we now meet and the purchase of the existing building that sat on this land. We took down much of the existing building saving what we could to use in the new building and scheduled Morton to come build our church. Morton showed up on June 6, 2016, and began the work. On November 13, 2016, we moved into our new space and had our first worship service.

There were many ups and downs throughout these ten years with many trials and tribulations. Many people have come and gone, but through it all, God remains faithful. I am thankful every day for each of you and the work that God is doing in you and through you. I eagerly look forward to the next ten years and expect that God will continue to work here at The Real Tree Church as we strive to carry out the Great Commission by loving and serving God and by loving and serving one another.

Forever In His Grip,
Pr. Shon
Boeckman Middle School, Farmington
Farmington Strip Mall
Arrival of Building Materials for New Church
Frame of New Church
Completed New Church Building
Join us after worship service
on September 11, 2022,
for a potluck luncheon
to celebrate The Real Tree Church's 
TENTH ANNIVERSARY!! 

A sign-up sheet to bring something is in the Fellowship Hall.

Trustworthy Teachers, Preachers, and Authors



Highlighting:

B.B. Warfield
Name:  Benjamin Breckinridge Warfield

Birth-Death:  Nov. 5, 1851 - Feb. 16 1920
  
Spouse:  Annie Pierce Kinkead

Children:  None

Nationality:  American

Education:
  • Princeton University -- 1868-1871; graduated with high honors (studied mathematics and science)
  • Princeton Seminary -- 1873-1876
  • Studied under Christoph Ernst Luthardt and Franz Delitzsch in Germany

Occupations/Professional Experience: 
  • Pastor (Served at churches in Kentucky, Ohio, Maryland)
  • Instructor at Western Theological Seminary
  • Principal of Princeton Theological Seminary -- 1886-1902
  • Professor of Theology at Princeton Seminary -- 1887-1921


Books:   In 1881, Warfield wrote a joint article with A.A. Hodge on the inspiration of the Bible.  It drew attention because of its scholarly and forceful defense of the inerrancy of the Bible.  In many of his writings, Warfield attempted to demonstrate the doctrine of biblical inerrancy, and his passion was to refute liberalism within the church.  He wrote many books and articles which are still widely read today.  A few are listed below:

  • Some Difficult Passages in the First Chapter of 2 Corinthians (1886)
  • The Canon of the New Testament: How and When Formed (1892)
  • Number in Scripture (1894, 1921 4th revised edition)
  • The Right of Systematic Theology (1897)
  • The Power of God Unto Salvation (1903)
  • Commentary on Revelation (1909, revised and corrected)
  • The Plan of Salvation (1915)
  • The Bible, The Book of Mankind (1915)
  • Faith and Life (1916)
  • The Saviour of the World (1916)
  • Counterfeit Miracles (1918)
  • Are They Few That Be Saved? (1918)
  • Studies in Theology
  • The Inspiration and Authority of the Bible
  • The Person of Christ According to the New Testament
Deadline for the October 2022 newsletter is September 18th.  Email information to Jodi Hansen at news@therealtreechurch.org.

WORSHIP


Sundays, 10:00 a.m.
 
At The Real Tree Church, we are a family of believers who hold a very high view of God and Scripture. Worship with us as we give praise and worship through both hymns and contemporary music and receive strong, expository, biblical preaching.
Click here to watch online.
 

 

Prayer Concerns


It is our privilege to pray for each other.  If you have a need for prayer, please tear-off the sheet in the Sunday bulletin and put it in the offering plate, speak with Pastor Shon, or email: 
prayerandcare@therealtreechurch.org

If your need is immediate, please contact:
Pastor Shon at 651-428-0439.
Check the Sunday bulletin and the bulletin board in the Fellowship Hall for all of the Bible studies and activities going on!  Don't miss any of the opportunities available to get to know both God and your fellow churchgoers better.  Feel free to jump into any of the Bible studies at any time!  
Follow Steve Olson on his CaringBridge website:

www.caringbridge.org/visit/steveolson16
We have begun monthly Women's Events.  Sign-ups are in the Fellowship Hall.  Please check your email for more details.  If you didn't get an email and would like to be included, please contact Cheryl Daws or Becky McIntyre.

Mission Opportunities: See Nathan Prissel for more information

TRUTHS
& TRIVIA

Is That Your Final Answer?

 
1. Who did Peter first meet after an
    angel
    broke him out of prison?
     a.  Lydia
     b.  Rhoda
     c.  Salome
     d.  Mary

2.  What is Methuselah famous for?
     a.  He was thrown into the fiery
          furnace.
     b.  He rebuilt Jerusalem after the
          Babylonian exile.
     c.  He was brought back to life by
          Elijah.
     d.  He lived to be 969 years old
          making him the oldest man who
          ever lived.

3.  What problem was army commander
     Naaman healed of?
     a.  blindness
     b.  leprosy
     c.  wound from battle
     d.  polio

4.  What did the people of Malta say
     about Paul when a snakebite didn't
     kill him?
     a.  He was a demon.
     b.  He had a high pain tolerance.
     c.  He was a god.
     d.  He was a snake-charmer.

5.  Which of these women was a judge
     of Israel?
     a.  Bathsheba
     b.  Esther
     c.  Deborah
     d.  Rebekah

6.  What made King Saul stand out from
     the rest of the Israelites?
     a.  He was stronger.
     b.  He had darker skin.
     c.  He was taller.
     d.  He had a nicer voice.

7.  What strange vision did Ezekiel once
     have?
     a.  a wheel in the middle of a wheel
     b.  a tree in the middle of a tree
     c.  a box in the middle of a box
     d.  a star in the middle of a star

8.  Which of Jesus' twelve disciples was
     the brother of John?
     a.  Judas Iscariot
     b.  Andrew
     c.  Matthew
     d.  James

9.  Which of these men did Jesus heal
     of blindness?
     a.  Nicodemus
     b.  Zacchaeus
     c.  Bartholomew
     d.  Bartimaeus

10.  Which one of Joseph's brothers
       kept his other brothers from killing
      Joseph?
       a.  Judah
       b.  Benjamin
       c.  Dan
       d.  Reuben


 


Answers:
1. b 
2. d
3. b
4. c
5. c
6. c
7. a
8. d
9. d

10. d

Man's Three Needs

 
 

“And he (Isaac) built an altar there, and called upon the name of the Lord, and pitched his tent there: and there Isaac’s servants dug a well” (Genesis 26:25).

Much confusion exists in our world regarding the purpose of life. Many people are confused and uncertain about what to do with their lives. This passage, regarding Isaac, shows us the three basic needs of each person.

Worship—Isaac built an altar; he provided a place of worship; All who will experience a fulfilled life today must enjoy a peaceful relationship with God (John 4:24).

Home—Isaac pitched his tent; he made provision for his family. The family has always been a part of God’s plan for man. To be happy one must strive to establish and maintain a happy home (Ephesians 5:21-33).

Work—Isaac also was concerned about his occupation. Because he was a shepherd, it was necessary for him to dig a well to provide for his sheep. God does not approve of “free loaders.” He requires that people work and make a positive contribution to society (Ephesians 4:28).

The three basic needs of man have never changed. He needs to worship, and serve God, his creator. He needs the blessings that come from a happy home. He also needs to earn a livelihood for himself and for those dependent upon him. Also of importance is the order in which these three items appear in the text: religion comes first, followed by his family, and then the occupation. When these three items are in place the correct order, then God’s plan for your life is complete.

Kenneth Bray
Sparta, TN

 

Address:

25975 Galaxie Avenue
Farmington, MN  55024


Phone:

651-428-0439


Sunday Worship:  10:00 a.m.

Pastors:  

Pastor Shon McIntyre
Preaching Pastor

therealtreechurch@gmail.com
651-428-0439

Pastor Vern Swedin
Executive Pastor

vernswedin@gmail.com

507-779-1239
 

To reach both pastors:
questionsforprs@gmail.com

Deacons:

John Burger
Aaron Daws
Mark Hansen
Nathan Prissel
Eric Rhode





Links:

Website:
www.therealtreechurch.org

Email:
therealtreechurch@gmail.com

Archived Sermons

Live Sunday Morning Video Feed     


 

 
Copyright © 2022 The Real Tree Church, All rights reserved.           


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp