Copy
PERSBERICHT
View this email in your browser

PERSBERICHT:
Mahlers meest intieme symfonie gespeeld door Camerata RCO

4 februari 2017, Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam, 15.00

De succesvolle serie de IJ-Salon presenteert Mahler en moderne dans. Een voorstelling voor fijnproevers en avonturiers: shooting star Gustavo Gimeno dirigeert de meest intieme symfonie van Mahler, choreograaf Peter Leung brengt een nieuw werk in première.
De muziek van Mahler zit diep verankert in het DNA van het Koninklijk Concertgebouworkest. Camerata RCO speelt zijn vierde symfonie in de kamermuziekversie samen met sopraan Bernadeta Astari (de Nederlandse Reisopera). Daarnaast spelen ze de Nederlandse première van ‘Intorno al bianco’ van de Oostenrijks-Zwitserse componist Beat Furrer.
Choreograaf Peter Leung danst met Clotilde Tran (Het Nationale Ballet) zijn nieuwe choreografie, die hij speciaal voor deze IJ-Salon heeft gemaakt.

De IJ-Salon – Mahler en moderne dans
Zaterdag 4 februari 2017 15.00 Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam

Programma
 
Gustav Mahler Symfonie nr. 4 (bewerking: Erwin Stein)
Beat Furrer Intorno al bianco (Nederlandse première)
en andere werken
 
Uitvoerenden
 
Gustavo Gimeno dirigent
Bernadeta Astari sopraan
Peter Leung choreografie
Clotilde Tran dans
Camerata RCO
 

Over de IJ-Salon:
De IJ-Salon is een zeer geliefde serie: vijf keer per jaar komt het publiek op zaterdagmiddag naar het Muziekgebouw, om te luisteren naar topmusici van het Koninklijk Concertgebouworkest. De musici laten zich voor deze concerten inspireren door bijzondere en telkens wisselende muzikale of kunstzinnige gasten.
Zonder vooraf precies te weten wat er op het programma staat, gaat het bij de IJ-Salon altijd om kamermuziek in grote en kleine bezettingen. De muziek vormt samen met poëzie, theater, beeldende kunst, dans of filosofie, telkens een unieke, niet te missen middag voor iedereen met liefde voor muziek.
De IJ-Salon is een initiatief van Michael Gieler, solo-altviolist in het Koninklijk Concertgebouworkest en artistiek leider van de IJ-Salon.
Noot voor de redactie: voor perskaarten, interviewmogelijkheden en meer informatie kunt u contact opnemen met info@ij-salon.nl


 


This email was sent to info@opusklassiek.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting IJ-Salon · Noordeinde 93 · Landsmeer, Nh 1121 AC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp