Copy
heading-emago.png
 
5032e4b7-7036-4e04-bb3e-c0af0ef1ea3f.png 91f556c1-df37-4828-ad85-85a52099cd62.png a263be07-9719-4f62-8d28-371756e986a6.png

2 maart 2020

 

 

Coronavirus: waakzaam zonder paniek

Nu het coronavirus zich verspreid heeft in verschillende Europese landen en iedereen terugkeert uit vakantie, zijn scholen, centra en academies en hun besturen alert. Tot nu toe is er in Vlaanderen geen reden tot paniek, het aantal besmettingen blijft zeer beperkt. De gezondheidsautoriteiten zijn uiterst waakzaam zodat ze tijdig gepaste maatregelen kunnen nemen.

De richtlijnen van het departement Onderwijs zijn een houvast om een antwoord te bieden op de bezorgdheden bij het onderwijspersoneel en de ouders. Daar wordt uitgebreid ingegaan op preventieve maatregelen en ook op wat te doen bij leerlingen en personeel die terugkeren uit landen met coronabesmettingen. Er is een voorbeeldbrief voor ouders die je kan aanpassen op maat van je school.

Op de officiële website over het coronavirus van de Federale Overheid vind je het antwoord op veelgestelde vragen, zoals: 

  • Mogen we met onze leerlingen nog op (ski)vakantie of stage vertrekken naar een land of regio waar een coronabesmetting is?
  • Wat als een leerling ziek wordt op school?
  • Zal mijn school afgesloten worden als er een coronabesmetting opduikt?

>> Lees de richtlijnen van het departement Onderwijs
>> Bekijk de veelgestelde vragen over het coronavirus
>> Download de voorbeeldbrief voor ouders

Last but not least zijn er nog de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, samengevat in deze affiche van het Agentschap Zorg & Gezondheid, die je kan downloaden via het departement Onderwijs.

  Delen met
een collega
Inschrijven Uitschrijven Adresgegevens
aanpassen
 
Redactie: OVSG, communicatie@ovsg.be
Copyright © Mar. 2020 OVSG, alle rechten voorbehouden.
Archief: de verschenen edities vind je als je het e-zine in je browser leest en vervolgens ‘Past Issues’ aanklikt.