Copy
heading-emago.png
 
5032e4b7-7036-4e04-bb3e-c0af0ef1ea3f.png 91f556c1-df37-4828-ad85-85a52099cd62.png a263be07-9719-4f62-8d28-371756e986a6.png

16 maart 2020

 

 

E-leren met OVSG

Om de scholen te ondersteunen bij de overstap naar afstandsleren, heeft OVSG een e-learning platform ontwikkeld. Hier vind je alle informatie over de organisatie van afstandslessen. We proberen je enerzijds wegwijs te maken in de vele software en apps die hiervoor bestaan en anderzijds in inhoud die je online kan aanbieden en dit per onderwijsniveau. In de loop van de week wordt deze info nog verder aangevuld. We gaan ook in overleg met VRT om hun aanbod voor (jonge) leerlingen te kunnen inzetten voor de scholen.

>> Ga naar het e-learning platform

 

Beperkte opkomst, toch permanentie

Uit een steekproef bij onze besturen blijken in het basisonderwijs tussen 2,5 en 12% van de leerlingen vandaag naar school gekomen te zijn. In het secundair dagen zo goed als geen leerlingen op. Dat kan de volgende dagen nog veranderen. Scholen moeten dus dagelijks permanentie blijven voorzien, ook als er vandaag weinig opkomst was. Daarnaast kunnen leerkrachten via telewerk opdrachten doen voor de school.
 

Alle vormingen OVSG uitgesteld

Door de ernst van de situatie heeft OVSG beslist om alle vormingen tot en met de paasvakantie uit te stellen. Het gaat hier dus zowel om individuele cursussen, trajectcursussen, ontmoetingsdagen als schoolteamcursussen. We nemen snel contact op met deelnemers of scholen die ingeschreven waren en gaan op zoek naar een nieuwe datum. Ook voor de activiteiten van de pedagogische begeleiding zoeken we andere momenten of online manieren van werken.
 

Helderheid over situatie voor academies

De academies zijn tot de paasvakantie gesloten voor de leerlingen. We groepeerden enkele veel gestelde vragen uit het DKO en geven antwoorden in een FAQ op ons extranet.

>> Lees de veelgestelde vragen in het DKO
 

Wat met je afspraken met het CLB?

De systematische consultaties en vaccinaties zijn ook uitgesteld tot na de paasvakantie. 
 

Leerlingenvervoer naar buitengewoon onderwijs

De overheid blijft samen met De Lijn ritten verzekeren voor leerlingen naar het buitengewoon onderwijs. Als een school zou overwegen om ritten te schrappen omdat er weinig leerlingen zijn, moet ze toch opvang in de school kunnen aanbieden aan de leerlingen die wel wensen te komen.
 
 

Juridische en organisatorische vragen voor OVSG?

In deze drukke periode werken we met een telefonische helpdesk: 02 506 41 78. Je kan je vraag ook op mail zetten:
Veel gestelde vragen
Op de vragen die we recent vaak kregen voor het leerplichtonderwijs of deeltijds kunstonderwijs, vind je hier de antwoorden.

>> Lees de veelgestelde vragen
  Delen met
een collega
Inschrijven Uitschrijven Adresgegevens
aanpassen
 
Redactie: OVSG, communicatie@ovsg.be
Copyright © Mar. 2020 OVSG, alle rechten voorbehouden.
Archief: de verschenen edities vind je als je het e-zine in je browser leest en vervolgens ‘Past Issues’ aanklikt.