Copy
ovsg_top.gif
 

UITNODIGING

 

Online lesgeven, hoe doe je dat?

Door het Corona-virus zijn alle scholen nu op zoek naar innovatieve onderwijsmethodes om les te kunnen geven vanop afstand. Omdat de pedagogische begeleidingsdienst van OVSG de scholen, centra, academies en hun teams hierbij graag wil ondersteunen, organiseren wij een reeks gratis webinars met praktische tips. 

Wat kunnen jullie van deze webinars verwachten?
Een webinar is een evenement op internet waarbij online publiek aanwezig is. In deze sessies kunnen jullie live een toelichting volgen van experts over e-leren. Naast een inhoudelijke toelichting gaan de experts ook in op jullie vragen.

De eerste sessie gaat door op donderdag 19 maart om 16 uur tot 17.30 uur en richt zich tot begeleiders, directies en leerkrachten van alle onderwijsniveaus. 
Er zijn 100 plaatsen voorzien, op donderdag vanaf 16 uur kun je inschrijven. Dan ben je meteen binnen in onze virtuele zaal. Is er geen plaats meer? Geen nood, de sessie zal vanaf vrijdag online staan op de site van OVSG.
  • Martin Valcke is voorzitter van de vakgroep onderwijskunde bij de faculteit psychologie en pedagogische Wetenschappen van de UGent. Hij zal zijn 5-puntenplan voor de opstart van afstandsleren in scholen voorstellen.
  • Koen Timmers is lector op de ­hogeschool PXL, leraar in CVO De Verdieping en oprichter van zelfstudie.be, een online school met 20 000 online studenten. In 2018 behoorde hij tot de 10 finalisten voor de Global Teacher Prize. Hij zal zijn artikel getiteld 'How to embrace distance learning when schools are shutting down' voorstellen. Maar geen zorgen, hij zal dat in het Nederlands doen!
  • Katrien Bernaerts is projectbegeleider bij Toll-net, waar ze didactische en technische ondersteuning biedt op het vlak van e-learning aan een netwerk van docenten, coördinatoren, directies en pedagogisch begeleiders in de volwasseneneducatie.
Wil je graag een vraag over e-leren stellen aan deze experts? Stuur ze dan ten laatste donderdag om 13 uur naar e-leren@ovsg.be.

>> Schrijf je donderdag om 16 uur in via deze link
 
     
ovsg_bot.gif
OVSG vzw Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten
Bischoffsheimlaan 1-8, B 1000 Brussel | 02 506 41 50 | info@ovsg.be
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
OVSG · Bischoffsheimlaan 1-8 · Brussel 1000 · Belgium