Copy
TUXEN AV-CENTER nyhedsbrev, Maj 2015
Læs nyhedsbrevet i en browser

60 ÅR MED SALG & UDLEJNING AF AV-UDSTYR
Fredag den 22. maj markerer en af branchens “grand-old-firms”, seks-årtier med salg og udlejning af lyd-, lys- og avanceret av-udstyr.

Vi markerer det skarpe hjørne med et åbent hus arrangement.


 

Så sæt kryds i kalenderen 22. maj fra kl. 14:00 – 18:00

TUXEN AV-CENTER
Meterbuen 6 , bygning 9
2740 Skovlunde
www.tuxen.dk

 
Vi gælder os til at se dig, men lad os venligst høre om I kommer, så vi kan tilpasse mad og drikke til antallet af gæster.
Send venligst besked via mail til tuxen@tuxen.dk.

Vi håber på at se mange kunder, forretningsforbindelser, kollegaer, venner af huset og “gamle” medarbejdere til nogle hyggelige timer på adressen Meterbuen 6 i Skovlunde.
Vi har sørget for lidt mad og drikke, samt masser af godt humør.
 
60 ÅRS HISTORIE
Meget er sket og mange historier opstået og fortalt, siden Sven Tuxen i maj 1955 - kun et årti efter Danmarks befrielse - åbnede døren til Tuxen Foto i Vester Voldgade i København.  Det var dengang hvor kunder og medarbejdere blev tiltalt med De og Dem, og hvor den lille Folkevogn Bobbel med godt 5.000 ny-registreringer var den mest solgte bil i Danmark.

 
Allerede fra begyndelsen blev Tuxen Foto anset som en af byens førende fotoforretninger, og en anerkendt adresse for seriøse og professionelle fotografer. Ikke mindst Politikens fotografer har gennem årene krydset Vester Voldgade tusinder af gange, når der skulle handles film, repareres udstyr eller købes nyt. Sven Tuxen så ret hurtigt en potentiel forretning i udlejning af optage- og præsentationsudstyr, og etablerede snart “Foto-udlejningen”.  Det var især 8 og 16 mm. smalfilmsudstyr og diasfremvisere, der blev udlejet til såvel private som professionelle foredragsholdere og virksomheder. Det er således heller ikke helt forkert at påstå, at mange københavnere fik fortalt historier ude fra den store vide verden gennem udstyr fra Foto Udlejningen.
 
I oktober 1976 trådte næste generation af Tuxen´er ind i virksomheden. Sven Tuxens søn, Henrik Tuxen, der netop var blevet uddannet fotohandler i Istedgade, overtog ansvaret for Foto Udlejningen, mens Sven Tuxen koncentrerede sig om Tuxen Foto. Lejemålet på Vester Voldgade blev udvidet, og Foto Udlejningen fik egne lokaler ved siden af Tuxen Foto. Efterhånden som udlejningsudstyret også kom til at indbefatte lyd- og lysudstyr, avancerede diasfremvisere og overhead projektorer, blev navnet ændret til Tuxen AV-Center. Op igennem 80´erne og senere 90´erne fulgte Tuxen AV-Center under ledelse af Henrik Tuxen det stigende behov for udstyr til formidling af budskaber over for større og mindre forsamlinger, og de muligheder den teknologiske udvikling førte med sig. Diasprojektorer blev afløst af først store tre-rørs Barco-projektorer og sidenhen små kompakte LCD projektorer.

I 1995 indkøbte Tuxen AV-Center således den første InFocus LitePro 580 LCD projektor, med hele 250 ansi-lumen. En investering til den svimlende sum af 55 tusinde kroner. En ny tidsalder var begyndt, og salg og udlejning af især storskærmsprojektorer blev et vigtigt forretningsområde de næste mange år.
 
Men med de nye tider og nye muligheder, blev det andet ben af familievirksomheden mere og mere udfordret, og i 1996 blev det, efter mere end 40 år som leverandør til, ikke kun de københavnske, men efterhånden også de danske foto-entusiaster, besluttet at lukke Tuxen Foto. Samtidig flyttede Tuxen AV-Center, der befandt sig i en rivende udvikling, fra det centrale København til en mere praktisk adresse i Nord-Vest kvarteret. Tuxen-teknikere i Tuxen-biler leverede AV-udstyr til hoteller, konferencecentre, virksomheder, organisationer og private på hele Sjælland - og til tider også til Fyn og Jylland. Generalforsamlinger, aktionærmøder, kurser, konferencer, frimærkeauktioner, produktlanceringer, protester, politiske budskaber, musik, vittigheder og bekendtgørelser. Mange historier, informationer og budskaber er gennem årene fortalt med og gennem udstyr fra Tuxen AV-Center.

 

I 2005 begyndte et nyt og afgørende kapitel for Tuxen AV-Center. Stadig under ledelse af Henrik Tuxen, overtog Tuxen AV-Center aktiviteterne i SGU LYD og LYS, der på det tidspunkt solgte og udlejede lyd- og lys installationer til barer, spillesteder, caféer og diskoteker. Tuxen AV-Center havde dermed ikke kun tilkøbt nye kompetencer og udstyr, men også fået sig et helt nyt kundesegment. Strategisk set var virksomheden dermed blevet bredere og man havde fordelt sine æg i flere kurve. Tuxen AV-Center var dermed også mindre sårbar da krisen satte ind i 2008, og dette var en væsentlig årsag til at virksomheden kom godt og helskindet i gennem de trange år.
 
Kerneforretningsområderne i Tuxen AV-Center omfatter i dag projektering, udlejning og afvikling af events og koncerter med fuldt set-up af lyd og lys. Afvikling af kurser og konferencer med bl.a. tolkeanlæg og streaming af billede og lyd. Derudover har virksomheden gennem de senere år oplevet en øget efterspørgsel på forretningsområdet installationer, som dækker over salg, projektering og installation af av-udstyr til kursus-, møde- og konferencefaciliteter. Endelig udlejer virksomheden nu som i “gamle dage” av-udstyr til private og mindre arrangementer.
 
Gennem næsten 60 år har Tuxen Foto, Foto Udlejningen og nu Tuxen AV-Center oplevet både op- og nedture. Der har været tider, hvor man har måttet skære ind til benet og tilpasse bemandingen til et lavere aktivitetsniveau, og andre tider hvor virksomheden har været tæt på at sprænge de fysiske rammer. I dag befinder Tuxen AV-Center sig i en rivende udvikling med vækst og nye muligheder. Fra domicilet i Skovlunde projekterer og koordinerer en halv snes medarbejdere sammen med Henrik og Helle Tuxen aktiviteterne og betjener en stadig stigende skare af kunder.
 
Nu som i 1955 er grundprincipperne for hvordan man i den “gamle” virksomhed driver forretning, respekt, ekspertise, fleksibilitet og en holdning til, at vi behandler andre som vi selv gerne vil behandles. Dette er og har også været gældende for Tuxen AV-Center som arbejdsplads, og virksomheden har derfor også altid kunne bryste sig af, at kunne holde på sin medarbejdere.

Fremsynethed, næse for den gode forretning og ikke mindst - tætte og lange kunderelationer har været afgørende faktorer for, at Tuxen AV-Center i maj 2015 med en vis stolthed, kan fejre at have leveret budskaber i ord og billeder i mere end 6 årtier.
 
Ønsker du ikke længere at modtage nyheder fra TUXEN AV-CENTER - klik her

TUXEN AV-CENTER | Meterbuen 6 - Bygning 9 - 2740 Skovlunde | Tlf: 38889393 |  tuxen@tuxen.dk