Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF  winter 2014

  • Wat verandert er op 1 januari?
      De wetgeving omtrent de energieprestatieregelgeving wordt begin volgend jaar opnieuw verstrengd. Vooral voor ingrijpende renovaties worden de eisen aanzienlijk strenger en geldt er voortaan ook een maximaal E-peil van 90. Ter vergelijking: voor een nieuwbouw is dit E60. Daarnaast worden er ook minimale eisen gesteld aan installaties die vernieuwd worden. Een handig overzicht van de nieuwe eisen vindt u via deze link
 
  • Projecten
            Dit najaar werd de verbouwing van een woning in Schoten voltooid (foto 1 & 2).
 
     1. Verbouwing te Schoten (voor de werken)      2.Verbouwing te Schoten (na de werken)
       
        De bouw van een nieuwbouwwoning in Kapellen schiet goed op: als het weer het toelaat, worden nog voor het kerstverlof de dakpannen geplaatst (foto 3). En als de temperaturen terug boven zes graden komen, kunnen ook de laatste panelen gelijmd worden tegen de gevel van de nieuwe showroom van garage Gwijde te Putte-Kapellen (foto 4). 
 
     3. Nieuwbouwwoning te Kapellen      4. Garage Gwijde te Putte-Kapellen

       De bouw van sociale appartementen & studio’s voor De Ideale Woning in Stabroek nadert stilaan zijn voltooiing (foto 5 & 6). 
 
 5. Sociale appartementen te Stabroek
(voorgevel)
6. Sociale appartementen te Stabroek
(achtergevel)
  • Nuttige tips
         Zoals reeds vermeld in mijn vorige nieuwsbrief, heb ik ook  een bedrijfspagina op Facebook. Daarop vindt u niet alleen foto’s van werven in uitvoering, nieuwtjes uit de bouwwereld, maar ook  allerlei nuttige tips, bv. over het ondermetsen van funderingen, duurzame gebouwen, etc. Neem zeker eens een kijkje en als u toekomstige tips niet wenst te missen, druk dan zeker op de ‘like’ knop!
  • Advies & expertise
           Naast architectuuropdrachten word ik regelmatig gevraagd om advies te geven bij de aankoop van een woning of om  allerlei bouwproblemen op te lossen. Door de rechtbanken word ik ook geregeld aangesteld als gerechtsdeskundige om een technisch advies op te stellen voor de rechter. Op mijn website vindt u een artikel over verborgen gebreken bij de verkoop van een woning. Een gewaarschuwd man is er twee waard! Meer weten? Klik hier.
  • Kerstverlof
           Traditiegetrouw sluiten de meeste bouwfirma’s in de kerstperiode 2 weken hun deuren. Dit jaar valt het kerstverlof tussen zaterdag 20 december en zondag 4 januari. Ik zal het in deze periode ook wat kalmer aan doen. Voor dringende problemen blijf ik echter bereikbaar. Vanaf 5 januari kunnen we dan weer uitgerust aan de slag. Ik wens u, uw familieleden en vrienden alvast een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar! 

 
 CoDa Architectenvennootschap bvba  Oosthoevestraat 90 – 2950 Kapellen
Tel : 03/605.61.04  -  E-mail : daniel@corten.bewww.coda-architecten.be
 Copyright © 2014 CoDa Architectenvennootschap bvba, All rights reserved.


uitschrijven ?    voorkeur wijzigen ? 

Email Marketing Powered by Mailchimp