Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF winter '16

  • Wat verandert er in 2017?
Inzake premies is verandering zowat de enige constante, daarom dit beknopt overzicht
Op het vlak van energie en ventilatie verandert er voor woongebouwen volgend jaar gelukkig niets. Een handig overzicht van de geldende eisen vindt u via deze link. Voor niet-woongebouwen wordt er wel een nieuwe rekenmethode van kracht, de EPN-methode (Energie Prestatie Niet-Woongebouwen).
Vanaf 23 februari worden de stedenbouwkundige vergunning (de bouwvergunning) en de milieuvergunning samengevoegd tot de omgevingsvergunning . Vanaf dat ogenblik moeten alle vergunningen waarbij een architect betrokken is, verplicht digitaal worden aangevraagd. De papierberg zal hierdoor hopelijk wat verkleind worden!
  • Projecten in de kijker
Nieuwbouwprojecten worden met de huidige grondprijzen steeds zeldzamer, net als geschikte bouwgronden. De voltooiing van een nieuwbouwwoning geven we dan ook graag wat extra aandacht, zeker als we dankzij een doorgedreven isolatie, een goede luchtdichtheid en het gebruik van een warmtepomp een k-peil van 28 en een E-peil van 35 behalen. Dat is heel wat beter dan de geldende normen (respectievelijk 40 en 60).

   
De voorgevel                                                               De achtergevel

   
De keuken                                                                    De woonkamer

Op mijn website vindt u nog extra informatie over dit project.

Recent werden ook enkele leuke verbouwingen voltooid:

   
Woning K. te Kapellen

  
Woning V.D. te Brasschaat                                      

Ook volgend jaar staan er al verschillende boeiende projecten op de agenda. Wie het op de voet wil volgen, kan steeds terecht op mijn website.
  • Kerstverlof
Traditiegetrouw sluiten de meeste architecten en bouwfirma’s in de kerstperiode 2 weken hun deuren. Dit jaar loopt het kerstverlof van zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari. Ik maak van de gelegenheid gebruik om in Barcelona de architectuur van Gaudi te gaan bestuderen. Vanaf dinsdag 10 januari vlieg ik er terug in. Ik wens u en uw familieleden en vrienden alvast een vrolijk kerstfeest, een gelukkig Nieuwjaar en een voorspoedig 2017!
 

 CoDa Architectenvennootschap bvba  Oosthoevestraat 90 – 2950 Kapellen
Tel : 03/605 61 04  -  E-mail : daniel@corten.bewww.coda-architecten.be
 Copyright © 2016 CoDa Architectenvennootschap bvba, All rights reserved.


Uitschrijven?    Voorkeur wijzigen? 

Email Marketing Powered by Mailchimp