Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF najaar 2015

  • Hoe kiest u een betrouwbare aannemer?
Op mijn website vindt u een reeks nuttig tips om u te helpen bij de keuze van betrouwbare aannemers. Uiteraard zal een goede architect u ook steeds met raad en daad bijstaan! 
 
  • Nieuwe projecten
De afgelopen maanden vertrouwden verschillende nieuwe cliënten mij het ontwerp voor de verbouwing van hun woning toe. Zo staan er nieuwe projecten op stapel in Berendrecht, Stabroek, Schoten, Ekeren, Kapellen en Brasschaat. Hopelijk is dit de voorbode van een heropleving van onze economie! 
 
  • Projecten in de kijker
De gevels van garage Gwijde te Putte-Kapellen werden onlangs afgewerkt met de typische Mazda-reclame (foto 1).

Recent werd het dak van een woning in Kapellen vernieuwd. De vorige eigenaar had het dak te licht gedimensioneerd waardoor het ging doorhangen en lekken. De volledige dakconstructie diende dan ook vernieuwd te worden. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om 2 grote lichtkoepels te plaatsen om meer licht te brengen in de woonkamer (foto 2 & 3).

De herinrichting van de O.L. Vrouw Kerk te Hoevenen nadert stilaan zijn voltooiing. Net op tijd, want de oude pastorij wordt eerstdaags afgebroken. Alle activiteiten die vroeger in de pastorij gebeurden, zullen vanaf heden doorgaan in de kerk zelf (foto 4). 
 

1. Garage Gwijde te Putte-Kapellen

2. Woning te Kapellen - plat dak 

3. Woning te Kapellen - interieur 
4. O.L.Vrouw Kerk te Hoevenen
       
Op mijn website en mijn Facebookpagina publiceer ik regelmatig nieuwe foto’s van uitgevoerde projecten en werven in uitvoering. Neem zeker eens een kijkje.
  • Japan
Tijdens mijn vakantie bracht ik een bezoek aan Japan. Naast de traditionele Japanse architectuur, vind je er in de steden ook veel spectaculaire hoogbouw en exclusieve winkels. Buiten de steden vind je gelukkig ook ‘normale’ hedendaagse woningen. Op mijn Pinterest-pagina vindt je nog meer voorbeelden.
Gezien de hoge grondprijzen, wonen de meeste Japanners meestal in zeer kleine woningen of appartementen. Ook de hotelkamers zijn er vaak piepklein, zeker in grote steden als Tokyo. 
 

Traditionele pagode

Spectaculaire hoogbouw

Exclusieve winkels
Hedendaagse woningen
       
  • Mijn huis, mijn architect
Op zaterdag 26 en zondag 27 september vindt de 16de editie plaats van “Mijn huis, mijn architect”. Helaas ligt ook dit jaar weer veel te veel de nadruk op spectaculaire woningen, meestal gerealiseerd met een bouwbudget dat voor de meeste mensen niet haalbaar is. Deelnemen met een “normale” nieuwbouwwoning of een verbouwing, resulteert meestal in een beperkt aantal bezoekers, zoals ik bij vorige deelnames zelf mocht ondervinden. Ik neem dan ook dit jaar niet deel aan dit event, maar wie een door mij gerealiseerde nieuwbouwwoning of verbouwing wenst te bezoeken, mag mij steeds contacteren. 

  

 CoDa Architectenvennootschap bvba  Oosthoevestraat 90 – 2950 Kapellen
Tel : 03/605 61 04  -  E-mail : daniel@corten.bewww.coda-architecten.be
 Copyright © 2015 CoDa Architectenvennootschap bvba, All rights reserved.


uitschrijven ?    voorkeur wijzigen ? 

Email Marketing Powered by Mailchimp