Copy
Zin in yoga? Of meditatie? Wat kan het je brengen? Leer het aanbod in Het Knooppunt kennen in deze nieuwsbrief.
View this email in your browser

Een lente schoonmaak

De lente. Een verfrissend seizoen. Ruimte in je huis, ruimte in je hoofd. De lente inspireert door de langer wordende dagen tot ondernemen. Ga aan de slag met die cursus, volg wat fijne lessen of kom gewoon eens wat uitproberen. Gezond bewegen dat kan in Het Knooppunt. Een prachtige groep mensen met mooie activiteiten ontvangen je graag.

 

Wees welkom.

Saskia & Kim

In deze nieuwsbrief: Aandacht voor de geest!
Wees welkom in Het Knooppunt. Natuurlijke lifestyle en gezond bewegen.

Zen meditatie, een dagelijkse opfrisbeurt

Dagelijks mediteren biedt rust, bevordert gevoelens van respect en compassie en werkt als een verfrissende poetsbeurt. Tijdens zen meditatie zit je in stilte, alleen met jezelf en je adem. Dit noemen we zazen. Het werkt vanzelf; je hoeft er niets anders voor te doen dan stilvallen. Je aandacht bij je ademhaling is voldoende om op te frissen en opgeladen weer van je kussentje op te staan.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van zen en meditatie. Alle onderzoeken wijzen uit dat mediteren goed is voor onze geestelijke en lichamelijke conditie. Zo is aangetoond dat het goed is voor je nachtrust, bloeddruk, stoelgang, creativiteit en weerstand. Het helpt enorm tegen piekeren. Zenbeoefenaren hebben minder kans op een (nieuwe) burn-out en zijn gelukkiger dan de mensen die niet mediteren. Zen is het trainen van je mentale conditie. Je kunt het vergelijken met een sport, een sport die nauwelijks of geen blessures kent.

Weten wanneer de Zen meditatie is? Kijk in ons rooster!

De inwendige schoonmaak

 

Het is weer tijd voor lentekriebels, voorzichtige zonnetjes en voorjaarsbloemen. Heerlijk, hier kan ik zo van genieten!  Van oudsher houden mensen in de lente een grote schoonmaak. Hoe zit het eigenlijk met mezelf aan de binnenkant? 
Hoe ik dat doe? Lees dat in mijn blogbericht ...

Lees meer

Liefs, Sacha Geva van Dayaa Yoga
Lees het volledige blogbericht van Sacha

In Het Knooppunt zijn er 14 yogalessen in de week. Als je wat andere meditatieve trainingen en lessen meetelt kom je zelf op meer dan 20! Er is altijd een docent, lestijd en yogastijl te vinden die bij je past. Kom het ervaren en daag je zelf uit!

Zoek een yogales die bij je past

Prikkels!

Het voorjaar begint, weer lekker naar buiten!! Of toch niet…? Voor kinderen die overgevoelig zijn voor prikkels (geluid, licht, tast) is buiten spelen niet altijd leuk. Soms zelfs ronduit een verschrikking. Ook bij kinderen die juist prikkels opzoeken of zelfs hyperactief zijn wil dit niet altijd helpen. Hoe meer beweging ze krijgen hoe drukker ze worden. Hoe zit dat nu precies en nog belangrijker wat kan je ermee?
 
Voor dit soort vragen geeft Annemieke Ergotherapie op 4 april om 13.30 een gratis, interactieve workshop over kinderergotherapie en prikkelverwerking. Wat is het en wat kan het voor jouw kind en jouw gezin betekenen? We gaan in op problemen zoals:
  • (extreme) onhandigheid
  • overgevoeligheid voor geluid, drukte, tast of beweging
  • ondergevoelig (hoge pijngrens, dingen niet opmerken, instructies wel 100x moeten geven)
  • hyperactiviteit
  • concentratieproblemen
  • fijn motorische vaardigheden (sluitingen, knutselen, schrijven)
  • zelfredzaamheid en moeite met nieuwe dingen aanleren
Wil je erbij zijn? Met een mailtje via deze knop kun je aanmelden!

Meer zien? Bekijk het aanbod en de meest recente kalender met workshops op de site! http://www.hetknooppunt.nu

Share
Tweet
Forward
Copyright © 2019 Het Knooppunt, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp