Copy
De beste wensen voor 2020. In deze nieuwsbrief een overzicht van nieuwe en bestaande activiteiten in Het Knooppunt in Voorschoten. 
Lees deze nieuwsbrief online

Wat ga jij in 2020 doen?

Traditioneel begint het nieuwe jaar met een gezellig of knetterend feest, met daarna een moment van bezinning. De één gelooft in goede voornemens, de ander maakt ze waar. Wellicht biedt één van de activiteiten in Het Knooppunt je de uitdaging waar jij naar op zoek bent. In deze nieuwsbrief een selectie van het aanbod.

Sta je open voor wat Yoga kan bieden? Liever warme klanken van de salsa? Of met je kind aan de slag in een massage cursus. De 15+ docenten van Het Knooppunt met hun 30+ activiteiten per week zijn veelzijdig in hun aanbod. Deze nieuwsbrief prikkelt je hopelijk om eens te kijken wat we aanbieden en om aan te sluiten. 

Wees welkom namens het team van Het Knooppunt,
Saskia de Mik
In deze nieuwsbrief aandacht voor:
- Hatha Yoga van Alles is Verbinding
- Eindexamen Yoga van Dayaa yoga
- Fijn Vrienden training van Kindcentrum Mimosa
- Vernieuwing Draagcentrum Het Knooppunt

Yoga door Saskia de Mik - Alles is Verbinding

Doelgroep: volwassenen
Type activiteit: yoga, adem

Alles wat je aandacht geeft groeit. Daarom is er, tijdens de yogalessen van Alles is Verbinding, aandacht voor wat er is: in het lichaam én in het hoofd. Met ademoefeningen en asanas verkennen we de grenzen van het bewegen en dagen het lichaam uit om deze te verleggen. Zo leren we om te gaan met o.a. rug- en nekklachten of hoofdpijn en deze te verminderen.

Alles onder begeleiding van een gediplomeerd en ervaren yogadocent. Saskia geeft tevens zwangerschaps, postnatale, mama-baby en partnerlessen yoga in Het Knooppunt, meer informatie te vinden die knop hieronder.

Lees verder over de yogalessen van Alles is Verbinding

Nieuw bij Dayaa Yoga: Eindexamenyoga voor middelbare scholieren door Sacha Geva

Doelgroep: kinderen, tieners
Type activiteit: yoga, coaching, adem
,
Weg met examenstress!
Vanaf eind januari een 7-weekse cursus (examen-)stress te lijf: spanning sneller herkennen hoe met spanning om te gaan handvatten om rust te hervinden bij acute stress, concentratie-technieken, hulpmiddelen om effectiever te studeren, meer vrije tijd, ontspanning, beter slapen, ook tijdens stressvolle periodes. Direct toepasbaar, geen huiswerk. Kortom, je gaat met meer zelfvertrouwen en ontspanning je examen tegemoet!
Voor meer informatie kijk op de site of houdt Facebook in de gaten.
Lees verder over de cursus eindexamen yoga

Training "Fijn Vrienden" door Lenneke van der Aart - Kinderpraktijk Mimosa

Doelgroep: kinderen 5-7 jaar
Type activiteit: coaching, kinderen

Kinderen tussen de 4 en 7 hebben een aantal specifieke ontwikkelingstaken. Hieronder valt onder andere het leren reguleren van emoties en het versterken van hun veerkracht. Voor sommige kinderen is dit niet altijd even makkelijk. Ze vinden dingen snel heel erg spannend en kunnen hierdoor blokkeren of situaties uit de weg gaan, of ze piekeren veel of denken vaan negatief. Als ouder doe je je best om je kind te stimuleren om deze nieuwe/spannende situatie aan te gaan, maar dit kan soms een grote uitdaging zijn.Voor de kinderen die dingen snel spannend/eng vinden, maar ook voor de kinderen die snel uit het veld geslagen en hierdoor erg boos of verdrietig worden, is er een mooie training ontwikkeld. Een training die het jonge kind (tussen de 5 en 7 jaar) ondersteunt bij het emotioneel veerkrachtiger te worden, die het zelfvertrouwen versterkt maar die ook leert omgaan met moeilijke, spannende situaties. Tevens bied deze training handvatten aan ouders hoe ze zelf hun kind kunnen ondersteunen.

Ik zag regelmatig dat het een training is die eigenlijk voor elk kind mooi zou zijn om een keer te volgen, dit omdat het kinderen sterkt in het ontwikkelen van een growth mindset en ze handvatten krijgen aangereikt waar ze een leven lang profijt van hebben. Er wordt gebruik gemaakt van spel, beweging en creativiteit. De volgende training start op woensdag 5 februari en er is nog plek voor 2 deelnemers.

Wil je meer hierover weten? Lees dan verder op de website.

Lees verder over deze training van kinderpraktijk Mimosa

Het Knooppunt: Een moment voor jezelf

Het Knooppunt is sinds 5 jaar een begrip in de regio. De plek waar het samenkomt, jong & oud, beweging & rust, aandacht & passie. Draagcentrum én Studio voor lessen, lezingen en workshops.
Bekijk de website van Het Knooppunt

Draagcentrum Het Knooppunt vernieuwt

Draagcentrum Het Knooppunt is de specialist in de regio voor het leren dragen met doek of drager en met een breed aanbod van merken om te proberen. Met een team van wisselende, geschoolde draagconsulenten runnen wij het draagcentrum en haar activiteiten.

Sinds eind vorig jaar werken we volgens een nieuwe formule:
- Elke 1e zaterdag van de maand een Open Draaginloop voor al je vragen, zelf uitproberen en demonstraties
 
- Individuele consulten en workshops op afspraak voor maximale aandacht en begeleiding
Bekijk de website van Het Knooppunt over dragen
Copyright © 2020 Het Knooppunt, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp