Copy
Russisch Doofblindentheater in Brussel. Overleg met Kabinet Cultuur over verenigingsgebonden tolkuren. Steun Anna Timmerman vzw tijdens Music for Life.
View this email in your browser

Russisch Doofblindentheater in Brussel

Acteurs van Inclusion dragen een actrice op hun handen.

Op woensdag 5 december kon je deelnemen aan een workshop en 's avonds een theatervoorstelling bekijken van een Russische theatergoep met doofblinden. In dit theater stonden professionele doofblinde acteurs samen met bekende Russische theatersterren op het podium.

Het theatergezelschap heeft al voorstellingen gedaan in Parijs, Rome en Londen in 2016 en 2017. In 2018 kwamen ze naar Nederland en België. Ze brachten met hun toneelstuk “In Touch” 5 unieke verhalen over het leven van doofblinden uit Rusland, Engeland en Nederland.

De workshop en de theatervoorstelling vonden plaats in de theaterzaal van het Russisch wetenschappelijk en cultureel centrum in Brussel. Tijdens de theatervoorstelling was er boventiteling en een tolk Vlaamse gebarentaal naast het podium.

 

Bekijk het verslag

Overleg met Kabinet Cultuur over verenigingsgebonden tolkuren

Op 20 november had vzw Anna Timmerman een overleg met het kabinet van Sven Gatz, Vlaams Minister van Cultuur over verenigingsgebonden tolkuren. Dat zijn tolkuren die een vereniging nodig heeft voor haar werking.

Anna Timmerman vzw vroeg aan het kabinet van Cultuur om tussen te komen in de kosten van vereningingsgeboden tolkuren voor onze doofblinde vrijwilligers. Zo hoeven zij hun schaarse tolkuren niet meer inzetten voor onze vereniging.

Omdat het einde van de legislatuur van de regering nadert, is het aanpassen van het bestaande tolkenbesluit (voor welzijn en onderwijs) op korte termijn niet mogelijk.

Anna Timmerman vzw was erg tevreden over het open en constuctief overleg. Er werd goed naar onze noden geluisterd. Nog geen week later vernamen we dat de minister bereid is om alvast een eenmalige tussenkomst te voorzien voor het inzetten van tolkuren voor vrijwilligerswerk binnen de vzw Anna Timmerman voor het jaar 2019.

Bekijk het volledige verslag

 

Steun Anna Timmerman vzw tijdens Music for Life

2 handen houden elkaar vast met de vlam van Music for Life op de achtergrond.
In december organiseert Studio Brussel Music for Life, haar jaarlijkse campagne voor een goed doel. Na het succes van de vorige jaren heeft Anna Timmerman zich opnieuw ingeschreven. We doen een warme oproep om ook dit jaar onze acties te steunen. 

Geniet je graag van een heerlijke massage? Bij Massagepraktijk Time 4 Me kan je tot 21 december terecht voor een heerlijke Massage for Life. 10% van de opbrengst wordt geschonken aan Anna Timmerman vzw. Ben je ook zo verlekkerd op onderuit te zakken met een filmpje en een lekker zakje chips? Nathalie verkoopt chips ten voordele van Anna Timmerman vzw. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek voor Ushersyndroom. Ook Régina Uyttersprot en enkele vrienden bakten heerlijke speculaas en verkopen geurkaarsjes voor Anna Timmerman vzw. De speculaas is uitverkocht, maar je kan nog via e-mail geurkaarsen bestellen.

Bekijk onze warme acties 

Vraag een plaat aan

Luister je graag naar muziek? Tijdens de Warmste Week kan je plaatjes aanvragen voor een goed doel naar keuze. Misschien komt jouw favoriete liedje op de radio én je steunt Anna Timmerman vzw.

Loop mee de Warmathon

De Warmathon is een loop-evenement in de vijf provinciehoofdsteden. De opbrengst van de Warmathon gaat naar alle goede doelen. Hoe meer lopers, hoe meer geld voor alle goede doelen, ook voor Anna Timmerman vzw!

Schrijf je in voor de Warmathon in jouw provinciehoofdstad, trek je Lorm-t-shirt aan en loop zoveel toertjes als je zelf wil. Tip: zie je het niet zitten om alleen te lopen? Vraag een buddy mee! Dit is een vertrouwde persoon, die je begeleidt tijdens het lopen. Heb je nog geen Lorm-t-shirt? Bestel er zo snel mogelijk één via info@annatimmarman.be.

Start een actie op

Wil je Anna Timmerman vzw ook steunen met een Music for Life-actie? Dat kan, tot 23 december. Lees hier hoe je ons kan helpen

Heb je liever wat meer tijd om een actie voor te bereiden? Volgend jaar schrijft Anna Timmerman vzw zich weer in als goed doel.

Deel onze acties met al je vrienden

Breng je familie, vrienden, collega's,.. op de hoogte van de bovenstaande Music for Life acties en vraag of ze ons willen steunen.

 

Doofblindheid eindelijk erkend

Na jarenlang lobbyen is er eindelijk een doorbraak! In een brief die Anna Timmerman vzw in oktober 2018 van het kabinet van minister van Welzijn ontving lazen wij dat doofblindheid door het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap (VAPH) erkend wordt als unieke handicap.

Deze erkenning betekent een enorme stap voorwaarts in onze stijd voor gelijke kansen en gelijke rechten van doofblinde mensen. We hebben nu eindelijk een basis van waaruit we kunnen verder werken. De fundamenten voor een verdere uitbouw van kwalitatieve dienstverlening aan doofblinde mensen zijn gelegd.

Bekijk het volledige artikel

Half gehoord, half gezien

Blijf op de hoogte van wat er gebeurt in de Doofblinde wereld. Hieronder kan je interviews met Doofblinden lezen, artikels over nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap en techniek,...

Volgens de wetenschap kunnen doven straks horen en blinden zien

Voor mensen die slechthorend of slechtziend zijn, hebben we gehoorapparaten en brillen om die problemen te verhelpen. Maar voor dove en blinde mensen hadden we tot voor kort helemaal niets. Maar daar komt verandering in, want met behulp van bio-elektronica kunnen wetenschappers in de toekomst doven laten horen en een blinden laten zien.

Bekijk het volledige artikel

Noteer in je agenda

Helen Keller Club

 • 26 januari: Nieuwjaarsreceptie en bigo
 • 9 februari: Aquacycling en zwemmen met de HKPioniers
 • 23 februari: Wie is de matroesjka?
 • 23 maart: Lezing 'Sportaanbod voor doofblinden'

Meer informatie en inschrijven

Symposium 'Als horen en zien je vergaat'

Wat gebeurt er als je ogen en oren het op latere leeftijd laten afweten? Hoe houd je grip op je leven en hoe kunnen mantelzorgers en verzorgenden daarin bijdragen? Tijdens het middagprogramma zullen drie sprekers, twee specialisten en een ervaringsdeskundige, vanuit verschillende invalshoeken proberen hier antwoord op te geven. Het symposium is toegankelijk voor ouderen zelf, familie en vrienden, maar zeker ook voor mantelzorgers, zorgverleners en verzorgenden.

Meer informatie

Beleef doofblindheid bij XiNiX

Hoe ervaren doofblinde mensen de wereld? Welke gevolgen heeft hun dubbele handicap? Wij nodigen je uit om het aan de lijve te ondervinden tijdens de module ‘Doofblindheid’ bijXiNiX. De module doofblindheid wordt verzorgd door mensen van vzw Anna Timmerman en vindt plaats in de gebouwen van Licht en Liefde te Varsenare.

De module vindt in 2019 plaats op:

 • Vrijdag 22 maart
 • Vrijdag 18 oktober

Meer informatie en inschrijven

Algemene vergadering EDbU

De European Deafblind Union nodigt alle doofbinden uit op haar jaarlijkse algemene vergadering.

 • Van 4 tot 6 juni 2019
 • Danubis hotel Flamenco, Boedapest (Hongarije)
 • De voertaal is Engels

Meer informatie en inschrijven

Doofblindenkamp in Bakkeveen (Nederland)

Genieten, leren, jezelf uitdagen, plezier maken & ontspannen, dit kan allemaal tijdens het Doofblindenkamp in het Nederlandse Bakkeveen.

 • Van 22 tot 26 juli 2019
 • Voor Doofblinden en mensen beperkt in horen en zien
 • Vanaf 18 jaar
 • Inschrijven voor 1 maart 2019
 • Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden (tolken, stagiar-tolken, begeleiders)
Meer informatie en inschrijven
Logo Annna Timmmerman vzw


InschrijvenUitschrijven  |  Update subscription preferences 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Anna Timmerman vzw · Snaggaardstraat · 9 · Brugge 8000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp