Nieuwsbrief in browser bekijken.

NIEUWSBRIEF juli 2016

Talentenbank en Ondernemend Zuiderkwartier

Zuiderbazaar
Zondag 11 September 2016
voor de 10de keer!


Eén van de werkgroepen van wijkraad Zuiderkwartier is de werkgroep Zuiderbazaar. Zij zijn al volop bezig met de organisatie om van de 10e editie weer een groot succes te maken. Op 11 september a.s. van 12.00-17.00 uur is er weer de jaarlijkse Zuiderbazaar. Het wijkfeest voor jong en oud!
Lees meer

Matches
van de afgelopen periode

  • Hulp bij het opknappen van een achterdeur
  • Ondersteuning bij het bezoeken van verschillende instanties
  • Technische hulp en onderhoud voor het fietsproject
  • Leuke kennismaking tussen de werkgroep Samen Sterk en ondernemer uit de wijk
  • 6 ondernemers die samen nadenken over de toekomst van het ondernemersnetwerk
  • Aanvraag van de ruilwinkel aan Ondernemend Zuiderkwartier om mee te denken over hun toekomst
  • 2 stageplaatsen bij ondernemers in de wijk, een werkervaringsplaats voor een bewoner uit de wijk bij de wijkraad en ContourdeTwern

Zomervakantie


Voor vragen in de vakantie kun je contact opnemen met Petra Schreuder
T 013 535 32 55 / 06 19 98 71 76
E petraschreuder@contourdetwern.nl

Het koffie-uurtje van Accent op Ieders Talent start weer op dinsdag 6 september om 19.00 uur zorgen we weer voor een lekker kopje koffie, komt u dan even langs om te vertellen wat u heeft meegemaakt in de vakantie?
 

STRAATAMBASSADEURS

IN ELKE STRAAT IS ER 1


Vanuit programma Accent op Ieders Talent zijn er diverse straatambassadeurs in de wijk actief. Straatambassadeurs zijn de oren en ogen van de straat of buurt. Zij weten wat er speelt en bewoners kunnen met vragen bij hun terecht. Straatambassadeurs brengen persoonlijk de uitnodigingen voor bijeenkomsten en activiteiten vanuit programma Accent op Ieders Talent rond in hun eigen straat of buurt. Zij maken ook kennis met nieuwe bewoners in de straat. Er is een welkomstmapje gemaakt met leuke en handige informatie voor nieuwe bewoners.

Graag stellen we hieronder Nora aan jullie voor, straatambassadeur voor de Simon Stevinstraat en Hesperenstraat.

‘Het is fijn als je iets voor elkaar kunt betekenen’


Nora van Dooren is sinds enkele maanden straatambassadeur voor de Simon Stevinstraat en de Hesperenstraat. Dat doet ze met veel plezier, zo vertelt ze. “Het is toch fijn als je iets voor elkaar kunt betekenen? Zo zorg je ook dat je niet vereenzaamt. Een netwerk is heel belangrijk.” Nora van Dooren werd geïnspireerd door een buurvrouw, die ook vrijwilliger is, om dit werk te gaan doen. “Zij organiseert buurtbarbecues en zorgt ook dat er overal bloembakken hangen. Ik dacht: ik wil ook iets doen.” Buurtbewoners kunnen met klachten en vragen terecht bij Nora. “Ik geef ze dan door bij Accentop Ieders Talent en daar zorgen ze voor een vrijwilliger die het klusje klaart.” Wanneer er nieuwe mensen in de straat komen wonen, gaat Nora bij hen aan de deur met een informatiemap. Zo voelen ze zich meteen welkom. Nora wordt blij als ze mensen ziet genieten van kleine dingen. “Als bewoners samen bloembakken hebben ingezaaid en de bloemen gaan bloeien, dan zie je de mensen genieten. Dan denk ik: we doen het toch allemaal samen.” Nora van Dooren is bereikbaar via e-mail: noradejong3@hotmail.com.

ACCENT OP IEDERS TALENT

Kennen en gekend worden!


Het programma Accent op ieders Talent is een programma dat meedoen stimuleert en activeert. Het bestaat uit een Talentenbank gericht op bewoners en Ondernemend Zuiderkwartier gericht op de ondernemers die wonen of werken in de wijk.

Alle bewoners en ondernemers die wonen of werken in de wijk Trouwlaan, Uitvindersbuurt en Oerle kunnen zich aansluiten. Iedereen heeft immers wel een talent (nodig).

Onder het motto 'voor en door elkaar' stimuleren we het ontstaan van duurzame verbindingen tussen bewoners onderling, bewoners en ondernemers en ondernemers onderling. Iedereen wil tenslotte kennen en gekend worden!

Wijkraad Zuiderkwartier is de mede-eigenaar van dit programma en uw aanspreekpunt. Meedoen? Kom dan vooral eens langs om kennis te maken.
Leest u de nieuwsbrief?

Facebook, LinkedIn, websites, e-mail, netwerken met Crovv, app-groepjes, Instagram, Pinterest en ook nog al die nieuwsbrieven…Krijgt u ook zoveel digitale informatie? We kunnen elkaar ook gewoon opzoeken, in de echte wereld. Maar waar dan? Heel simpel: loop eens bij elkaar binnen op de zaak. En als het op dat moment even niet uitkomt, kun je altijd nog een afspraak maken. Er zijn een hoop ondernemers in onze wijk die al jarenlang een buurtfunctie vervullen. Peerke, Den Blompot, Sranang, Van Hezik, No Sikiriki en Postmasters hebben de deuren open staan.

Maar je treft ook gelijkgestemden in het Zuiderkwartier. Je kunt elke 1e dinsdag van de maand om 19 uur binnenlopen voor een bakkie koffie met andere deelnemers van Accent op ieders Talent. Bij de balie op de eerste verdieping.

Kijk vooral ook eens in het ledenbestand op www.ondernemendzuiderkwartier.nl  en laat u verrassen door de vele verschillende ondernemers die de wijk rijk is.

Wij kijken in ieder geval al heel tevreden terug op de afgelopen jaren en bedanken u dat u op welke manier dan ook met ons meedoet! Doen wat WEL kan, dat is motto wat we gratis mogen lenen van LIENEKE :) En daar gaan we na de vakantie lekker mee door!!! 
    

 
Accent op ieders talent heeft een maandelijkse inloop op de eerste dinsdag van de maand van 19.00-20.00 uur in de MFA Zuiderkwartier
Wassenaerlaan 38
5021 VS Tilburg
T. 013 53 53 255
info@wijkraadzuiderkwartier.nl
www.wijkraadzuiderkwartier.nl
info@ondernemendzuiderkwartier.nl
www.ondernemendzuiderkwartier.nl
Copyright © 2016 Zuiderkwartier Tilburg, All rights reserved.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zuiderkwartier Tilburg · Wassenaerlaan 38 · Tilburg, Nb 5021VS · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp