Copy
Nieuwsbrief in browser bekijken.

NIEUWSBRIEF juni 2015

Ondernemend Zuiderkwartier

Kennis uitwisselen, discussiëren, brainstormen, krachten bundelen, helpen en geholpen worden. Wie wil dat nou niet? De ondernemers in de wijk vormen samen een netwerk om elkaar te versterken in diensten en wederdiensten, opdrachten en naamsbekendheid. Maar ook om een steentje bij te dragen aan de economische en sociale kracht in de wijk, door bijvoorbeeld een stage- of werkervaringsplaats aan te bieden. Onder de naam Ondernemend Zuiderkwartier komen de ondernemers regelmatig bij elkaar tijdens de netwerkavonden.

Nieuws

Afsluiting seizoen: BBQ bij No sikriki op dinsdag 7 juli 


Voor alle ondernemers uit de wijk organiseert Ondernemend Zuiderkwartier een BBQ ter afsluiting van het seizoen. Deze avond zal tevens worden voorzien van live muziek door de band JazzXpress.

De kosten bedragen 10 euro exclusief drankjes, te voldoen bij  binnenkomst. De BQQ begint om 18.00 uur. Aanmelden kan hier! (verplicht i.v.m. de inkopen)
Ik meld me aan voor de BBQ

Werkatelier gestart in MFA Zuiderkwartier


Je kent dat wel. Je zit thuis te werken, staart naar het beeldscherm en komt niet vooruit. Er zijn 1000 en 1 andere dingen die je kunt bedenken om te gaan doen. Hoe krijg je (weer) energie? Hoe zorg je er voor dat je aan de slaag gaat? Daarom is het werkatelier gestart.
Meer lezen over het Werkatelier

Succes met werkervaringsplaatsen


Eerste werkervaringsplaats is een feit, vanuit UWV is toestemming gegeven voor een proefplaatsing van een bewoner uit de wijk bij een van ondernemers in de wijk. Direct na de vakantie komt er een uitgebreide pr ronde. Dit is dan tevens de start van een 2e wervingsronde. Nog steeds zijn er 4 plaatsen beschikbaar bij ondernemers. Dus kent u nog bewoners uit de wijk die een leuke plek zoeken? 
Meer over werkervaringsplaatsen

Matches vanuit Ondernemend Zuiderkwartier


Ook nu melden we weer met plezier een aantal matches:
 • Het is altijd leuke om successen van Ondernemend Zuiderkwartier te melden, DOEN! Telt is er daar één van. Een mooie samenwerking van Tekst Telt en DOEN Webontwerp en Grafisch Ontwerp. Eigenlijk twee heel verschillende bedrijven, die elkaar fantastisch aanvullen en versterken: www.doentelt.nl
 • Hind en Rick twee artiesten uit de wijk starten vanaf september met Rap & Performance en Style workshops en zijn nog op zoek naar hippe kledingzaak uit de wijk voor het styling onderdeel… iemand? 
 • Al meer dan 6 ondernemers huren tegen sociaal tarief bij MFA het Zuiderkwartier, volgende keer zullen we meer vertellen over de tegenprestaties. 

Uiteraard weer netwerkavonden in het nieuwe seizoen!


Ook na de zomer starten we weer met de 2 wekelijkse netwerkavonden.
Voor het eerst weer op 2 september!

Telkens op de dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 de ene keer bij No Sikiriki en de andere keer bij MFA het Zuiderkwartier. Hou voor het inhoudelijke programma en de definitieve locatie de Facebookpagina en de website in de gaten!

Een vast onderdeel van de avond is het pitchen: jezelf en je bedrijf even kort voorstellen. En er is altijd ruimte een aanbod te doen of een zoekvraag te stellen. Binnen het netwerk van de aanwezigen (soms ook buiten de wijk), zoeken we dan een goede match gezocht.
 

Workshops van ondernemers voor bewoners en ondernemers


Vanuit onze contacten met bewoners en ondernemers hebben we de verschillende vragen ontvangen voor workshop. Schrijf je nu in, bij voldoende belangstelling gaan we de workshop concreet vormgeven. 

Voor zowel bewoners als ondernemers:
 • Basis Facebook
 • Uitleg over de digitale talentenbank via www.wehelpen.nl.
 • Professionaliseren van je Linkedin-profiel
 • Fotoshoot
Workshops gericht op (startende) ondernemers
 • Organisatieopstelling
 • Zakelijk Facebook
 • Schrijven ondernemersplan
 • Financieel / juridisch advies
 • Opzetten van een eigen webshop
Lees meer over de workshops

TOP bijeenkomst


Na de vakantie is er 's avonds donderdag 10 september weer een TOP bijeenkomst, met alle talenten, ondernemers en partners. Noteert u hem alvast op de kalender?!

Bereikbaarheid in de vakantie


Lieneke is in de maand augustus met vakantie, voor dringende zaken kunt u contact opnemen met Petra Schreuder.
T: 013 535 32 55/ 06 19 98 71 76
E: petraschreuder@contourdetwern.nl
Facebook
Facebook
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
   
Accent op ieders talent bereikbaar iedere dinsdag van 13:00 tot 14:00 uur in de MFA Zuiderkwartier Wassenaerlaan 38
5021 VS Tilburg
T. 013 53 53 255
info@ondernemendzuiderkwartier.nl
www.ondernemendzuiderkwartier.nl
Copyright © 2015 Zuiderkwartier Tilburg, All rights reserved.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.