Copy
Nieuwsbrief in browser bekijken.

NIEUWSBRIEF februari 2016

Talentenbank en Ondernemend Zuiderkwartier

KOFFIE-UURTJE 


Vanaf dit jaar starten we met een koffie uurtje. Elke 1e dinsdag van de maand van 19.00-20.00 uur. Alle deelnemers van het programma zijn van harte welkom, maar ook belangstellenden die u ontmoet en interesse hebben in het programma zijn welkom!
 
Voor de inloop zijn we ook nog op zoek naar een gastheer-vrouw. Ben jij een persoon die er binnen enkele seconden voor zorgt dat iedereen zich welkom voelt en weet je de juiste bewoners met elkaar aan de praat te krijgen? Dan ben jij de ideale gastvrouw of heer voor ons koffie uurtje!
Meer over het Koffie-uurtje

HELLO, GOODBYE


Leo en Lieneke verlaten het toneel en Mirjam en Marc klimmen op het podium… meer weten? Kom dan naar de volgende TOP bijeenkomst, deze valt samen met de voorjaarsborrel van Wijkraad Zuiderkwartier op 24 maart aanstaande. Wethouder Erik de Ridder is als speciale gast aanwezig en we vieren met elkaar de definitieve borging van Accent op ieders Talent in onze wijk!

Een resultaat waar jullie allemaal aan hebben bijgedragen, we hopen dan ook dat jullie allemaal aanwezig kunnen en willen zijn om het glas met ons te heffen. Vanaf 19.00 uur. Meer informatie volgt snel.

HULPVRAGEN

  • Kunt u piano spelen en vindt u het leuk om dit aan een buurtgenoot te leren?
  • Gezelschapsmaatje gezocht voor man met licht verstandelijke beperking
  • Heeft u groene vingers en vindt u het leuk om samen met kinderen uit de buurt een moestuin aan te leggen?
Ik wil helpen!
Nieuwe activiteit gestart door deelnemer Talentenbank:
 

HUISWERKBEGELEIDING VOOR JONGEREN


Iedere donderdagavond van 18.30-20.30 uur in MFA Zuiderkwartier wordt huiswerkbegeleiding gegeven. De activiteit is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 13-18 jaar.
Tijdens de huiswerkbegeleiding kunnen de jongeren op een rustige plek huiswerk maken en vragen hier stellen over het huiswerk. Heb jij moeite met sommige vakken of het plannen van je huiswerk? Zoek je iemand die je af en toe kan overhoren? Of vind je het leuk om te helpen bij deze activiteit? Laat het ons dan weten via: talentenbank@wijkraadzuiderkwartier.nl.

STRAATAMBASSADEURS

IN ELKE STRAAT IS ER 1


De straatambassadeurs zijn de oren en ogen van de straat of buurt. Zij heten nieuwe bewoners welkom, geven signalen door en wijzen bewoners de weg naar Wijkraad Zuiderkwartier, de talentenbank en het netwerk van ondernemers in de wijk! Zij brengen persoonlijk de uitnodigingen voor bijeenkomsten en activiteiten rond in hun eigen straat of buurt. We streven ernaar om in elke straat een ambassadeur te hebben. Iets voor u? Kom eens langs bij het koffieuurtje we vertellen u er graag over!
De straatambassadeurs maken ook kennis met nieuwe bewoners in de straat. Er is een welkomstmapje gemaakt met leuke en handige informatie voor nieuwe bewoners.
 
In de wijk Oerle is Marjo Ijpelaar de straatambassadeur voor de Pretoriastraat en omgeving. Graag stellen we haar aan jullie voor: 
‘Ik probeer mensen aan te sporen tot actie’

Marjo IJpelaar vervult de functie van straatambassadeur sinds een halfjaar. Dit doet zij voor de straten: Pretoriastraat, Bloemfonteinstraat, Afrikaanderstraat, Tafelbergstraat en  Oranje Vrijstaatplein. “Mensen uit de buurt kunnen bij mij aankloppen als ze een vraag of suggestie hebben of als er een probleem is”, vertelt ze. “Ik heb een bemiddelingsrol, ik probeer altijd om mensen zelf aan te sporen tot actie.
“Ik breng vraag en aanbod bij elkaar. Dat betekent onder meer dat ik bij buurtbewoners aanbel en vraag welk talent zij zouden willen inzetten, of waarbij zij wel hulp zouden kunnen gebruiken. Ik overhandig ze ook een folder met uitleg over het programma.”
Heb je een vraag aan Marjo klop dan gerust bij haar aan. Marjo woont in de Pretoriastraat 1.
Je kunt haar ook bereiken door een email te sturen naar marjoypelaar@hotmail.com 
Maar liefst 60 ondernemers uit de wijk hebben in de afgelopen jaar interesse getoond in het netwerk van ondernemers uit de wijk. Hiervan zijn er 27 officieel lid geworden, een aantal wat we in 2016 gaan verdubbelen!
Dus…. Ben u ondernemer in de wijk en nog geen lid? Lees dan op www.ondernemendzuiderkwartier.nl waarom ook u erbij wil zijn!

 

TWEEDE WERVINGSRONDE LEER- EN WERKERVARINGS-PLAATSEN AL VAN START!


Bent u ondernemer en heeft u plaats voor een leergierige buurtgenoot?

De eerste aanmeldingen van bewoners die op zoek zijn naar een leuke plek in de wijk zijn al binnen. We zijn altijd op zoek naar ondernemers die een leer- en werkervaringsplaats aan kunnen bieden aan bewoners in de wijk. Maar bijvoorbeeld ook snuffelstages voor leerlingen van groep 8, stageplaatsen voor Mbo- of Hbo-studenten en projectstages.

Aanmelden en meer informatie of hulp bij het opstellen van vacature- / takenpakket nodig? Interesse in het bestand van stage en werkervaringsplaatsen?

Neem dan contact op Marc Nemelc 06-24555612 of via de mail met info@ondernemendzuiderkwartier.nl

 

NETWERKAVONDEN GAAN DOOR ALS ONLINE NETWERK MEETINGS

onder de naam CROVV

De twee wekelijkse netwerkavond waar ondernemers vooral zaken met elkaar delen is overgegaan in het online netwerk platform CROVV, ondernemers uit de wijk ontmoeten elkaar digitaal maar staan ook in contact met ondernemers uit heel Nederland.

Meer weten? Speciaal voor geïnteresseerden uit de wijk organiseren we op maandag 11 april om 20:00 uur een gratis online netwerk meeting, zodat u kennis kunt maken met deze nieuwe vorm van netwerken.


 

WERKBEZOEK S2M BIJ INTERPOLIS


Donderdag 31 maart gaan we op werkbezoek naar S2M bij Interpolis. Dit doen we samen met de collega’s van ondernemend Groeseind. Meer informatie volgt snel.

OP DE PLANNING


Donderdag 24 maart 19.30
Voorjaarsborrel Wijkraad Zuiderkwartier.

Donderdag 31 maart 19.30
Werkbezoek naar INTERPOLIS: S2M-locatie (i.s.m. Ondernemend Groeseind)

Dinsdag 5 april 19.00
Koffie UURTJE voor al uw vagen, talenten en aanbod

Maandag 11 april 20:00
CROVV: online meeting ondernemend Zuiderkwartier
    

 
Accent op ieders talent bereikbaar iedere dinsdag van 13:00 tot 14:00 uur in de MFA Zuiderkwartier Wassenaerlaan 38
5021 VS Tilburg
T. 013 53 53 255
info@wijkraadzuiderkwartier.nl
www.wijkraadzuiderkwartier.nl
info@ondernemendzuiderkwartier.nl
www.ondernemendzuiderkwartier.nl
Copyright © 2016 Zuiderkwartier Tilburg, All rights reserved.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.