Nieuwsbrief in browser bekijken.

NIEUWSBRIEF juni 2015

Accent op ieders Talent

Het programma Accent op ieders Talent is een programma dat meedoen stimuleert en activeert. Het bestaat uit een Talentenbank gericht op bewoners en Ondernemend Zuiderkwartier gericht op de ondernemers die wonen of werken in de wijk.

Alle bewoners en ondernemers die wonen of werken in de wijk Trouwlaan, Uitvindersbuurt en Oerle kunnen zich aansluiten. Iedereen heeft immers wel een talent (nodig).

Onder het motto 'voor en door elkaar' stimuleren we het ontstaan van duurzame verbindingen tussen bewoners onderling, bewoners en ondernemers en ondernemers onderling. iedereen wil tenslotte kennen en gekend worden!

Wijkraad Zuiderkwartier is de mede-eigenaar van dit programma en uw aanspreekpunt. Meedoen? Kom dan vooral eens langs om kennis te maken.

Nieuws

Werkatelier gestart in MFA Zuiderkwartier


Je kent dat wel. Je zit thuis te werken, staart naar het beeldscherm en komt niet vooruit. Er zijn 1000 en 1 andere dingen die je kunt bedenken om te gaan doen. Hoe krijg je (weer) energie? Hoe zorg je er voor dat je aan de slaag gaat? Daarom is het werkatelier gestart.
Meer lezen over het Werkatelier

Help elkaar voor en
na de renovatie Zuidkaapflat


TBV-wonen start in de Zuidkaapflat met een renovatie. Dat is natuurlijk fijn, maar het brengt ook extra werk met zich mee. Spullen inpakken, kasten verplaatsen, ophangen van schilderijtjes na de renovatie. Het kan zijn dat u wel wat extra hulp kunt gebruiken. Doe dan  een beroep op onze talentenbank. En als u een helpende hand wilt bieden, laat het ons dan vooral weten! Samen komen we die renovatie wel door! 

Talent aan het woord...

Actief achter de schermen 


Accent op ieders Talent is volop in beweging. Voor de schermen, maar ook achter de schermen. Wanphen Lunsingh helpt elke dinsdagmiddag met de administratieve werkzaamheden. En dat doet ze met veel plezier:  “Ik ben in 2008 naar Nederland gekomen. Ik woon hier met mijn man en mijn dochter, welke onderwijs volgt op basisschool de Triangel in het Zuiderkwartier.  En in datzelfde gebouw is ook het Steunpunt Vrijwilligerswerk gevestigd, waar ik mijn administratieve taken uitvoer."
Lees het hele verhaal van Wanphen Lunsingh

Succes met werkervaringsplaatsen


Eerste werkervaringsplaats is een feit, vanuit UWV is toestemming gegeven voor een proefplaatsing van een bewoner uit de wijk bij een van ondernemers in de wijk. Direct na de vakantie komt er een uitgebreide pr ronde. Dit is dan tevens de start van een 2e wervingsronde. Nog steeds zijn er 4 plaatsen beschikbaar bij ondernemers. Dus kent u nog bewoners uit de wijk die een leuke plek zoeken? 
Meer over werkervaringsplaatsen

Matches vanuit de Talentenbank


Ook nu melden we weer met plezier een aantal matches:
  • Zo is er een buurtbewoner die een ouder echtpaar helpt met kleine schilderwerkzaamheden.
  • Iemand is zo vriendelijk geweest om spullen van een ander richting een rommelmarkt te vervoeren
  • En een aardige wijkbewoner ondersteunt kinderen bij het maken van hun huiswerk Engels en helpt ze zo met het beter beheersen van de taal. Thank you! 

Talentenbank groeit door


Onvermoeibaar haalt de wijkraad Zuiderkwartier nieuwe talenten op in Oerle. Deur voor deur bellen ze aan met twee simpele vragen: “Wat heeft u nodig en wat kunt u geven?”. Er zijn maar liefst vijftien nieuwe aanmeldingen na een bezoek aan de Afrikaanderstraat, een fantastisch resultaat! Met alle bewoners worden kennismakingsgesprekken gevoerd. 

Talentenbank on tour


De talentenbank groeit. Steeds meer mensen uit de wijk met talent willen zich inzetten voor een ander. Ook krijgen we steeds meer (burenhulp)vragen uit de wijk. Graag horen we hoe het met iedereen is, of er nieuwe vragen zijn of talent dat je wilt delen met anderen. Daarom komen wij naar u toe! 
Meer over de talentenbank on tour

Workshop aanbod van ondernemers voor bewoners 


Vanuit onze contacten met bewoners en ondernemers hebben we de verschillende vragen ontvangen voor workshops. Schrijf je nu in, bij voldoende belangstelling gaan we de workshop concreet vormgeven. 
  • Basis Facebook
  • Uitleg over de digitale talentenbank via www.wehelpen.nl.
  • Professionaliseren van je Linkedin-profiel
  • Fotoshoot
Lees meer over de workshops

Bereikbaarheid in de vakantie


Voor vragen in de vakantie kun je contact opnemen met Petra Schreuder
T: 013 535 32 55/ 06 19 98 71 76
E: petraschreuder@contourdetwern.nl

Het inloopspreekuur op dinsdagmiddag voor Accent op Ieders Talent gaat in de vakantie NIET door. Op dinsdag 1 september zorgen we weer voor een lekker kopje koffie, komt u dan even langs om te vertellen wat u heeft meegemaakt in de vakantie?

U vindt ons op de 1e etage bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk in MFA Zuiderkwartier.

TOP bijeenkomst


Na de vakantie is er 's avonds donderdag 10 september weer een TOP bijeenkomst, met alle talenten, ondernemers en partners. Noteert u hem alvast op de kalender?!
 

Talentbank zoekt..

Talentenbank biedt aan..

Gezelschapsmaatje

Gezelschapsmaatje gezocht voor een dame op leeftijd, die haar man is verloren. Hierdoor is zij veel alleen en heeft behoefte aan iemand om samen met iemand iets te ondernemen of gewoon een gezellig praatje te maken.

Tips & Tricks voor sollicitatiebrieven

Bent u werkzoekend en kunt u nog wat tips en trucs gebruiken omtrent 
het schrijven van sollicitatiebrieven? Laat het ons weten. Talent uit de wijk  biedt hulp aan door uw brief te lezen en waar nodig aan te passen.

Reparatie

Voor het repareren van een bandrecorder zijn we op zoek naar iemand met technische kennis van dergelijke apparatuur.

Passie voor koken

Een stel met een passie voor koken biedt hulp aan om een keer voor een buurtgenoot te koken. Ook voor het uitwisselen van recepten en/of instructies kunt u bij deze mensen terecht.

Straatambassadeurs

Straatambassadeurs gezocht voor programma Accent op ieders talent voor de Afrikaanderstraat eo, Snelliusstraat eo, Fokkerhof eo. Straatambassadeurs zijn contactpersoon tussen de wijk en de wijkraad. Zij bezorgen uitnodigingen voor activiteiten van het programma bij buren in de straat. 

Computertalent

Computertalent met  ruime kennis van het werken met reguliere 
programma’s op de computer. Te denken aan de functies van Microsoft Office, maar ook technische kennis is aanwezig. Kunt u uitleg en/of ondersteuning gebruiken bij het werken met deze programma’s, of heeft u problemen met uw pc of laptop, laat het ons weten!

Helpende handen…

voor bewoners van de Zuidkaapflat die spullen moeten inpakken, sjouwen, ophangen en aansluiten.  
    
Accent op ieders talent bereikbaar iedere dinsdag van 13:00 tot 14:00 uur in de MFA Zuiderkwartier Wassenaerlaan 38
5021 VS Tilburg
T. 013 53 53 255
talentenbank@wijkraadzuiderkwartier.nl
www.wijkraadzuiderkwartier.nl
Copyright © 2015 Zuiderkwartier Tilburg, All rights reserved.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.