Copy
Nieuwsbrief in browser bekijken.

NIEUWSBRIEF september 2016

Talentenbank en Ondernemend Zuiderkwartier

Koffie-uurtje
dinsdag 4 oktober


Op dinsdag 4 oktober ben je tussen 19.00 en 20.00 uur weer welkom voor het stellen van een vraag, om kennis te maken met andere actieve wijkbewoners of gewoon voor een praatje. Het koffie-uurtje is er voor iedereen: voor alle deelnemers van Accent op Ieders Talent en Ondernemend Zuiderkwartier, maar ook voor alle andere belangstellenden. Uiteraard staat de koffie klaar! 

Matches
van de afgelopen periode

  • Bewoner geholpen bij het bezoeken van instanties
  • Gezamenlijke activiteit met Serve the city (vereniging die studenten wil betrekken bij het vrijwilligerswerk in de stad)
  • Nieuwe aanmelding voor stage bij een ondernemer uit de wijk
  • Helpen met het in- en uit elkaar halen van een kast en het verhuizen hiervan
  • Hulp bij het plaatsen van foto’s op Facebook
  • Go voor ondernemersplan na gesprek met de wethouder
  • Studenten die zich bij de bbq hebben ingeschreven bij Talentenbank
  • Computerhulp
  • Nieuwe werkervaringsplaats bij ondernemer uit de wijk
GEZOCHT

Kook- of baktalent


Vind je het leuk om te koken? Om hapjes te maken? Dan zijn we voor de volgende TOP-bijeenkomst op zoek naar jou! Wil jij helpen en voor deze avond iets lekkers maken! Wij horen dan graag van je. 
Aanmelden

Afscheid
van twee TOP-talenten


Misschien heeft u de dames wel eens gesproken of een e-mail van hun ontvangen: Wanphen en Inge, twee TOP-talenten uit de wijk. Zij hebben zich voor programma Accent op Ieders Talent actief ingezet achter de schermen voor de administratieve ondersteuning.
Beide dames gaan hier helaas mee stoppen, wat we erg jammer vinden. Ze gaan zich  allebei richten op nieuwe uitdagingen. Maar Inge zien we nog terug in haar functie als bestuurslid van de Wijkraad en ook Whanpenn blijven we tegenkomen met haar talent in de talentenbank.

We wensen ze heel veel succes toe en dames enorm bedankt voor jullie inzet! 
Op bezoek bij

De straatambassadeurs


Op woensdag 7 september zijn Mirjam en Petra op bezoek geweest bij alle straatambassadeurs. Hoe is het met iedereen? En wat staat er op het programma voor de komende periode? In oktober komen de straatambassadeurs weer samen voor een gezamenlijke bijeenkomst. En er is nog plek voor nieuwe straatambassadeurs…., meer weten, nog een goede tip of vraag? Laat het ons weten!  

Nieuws uit de wijk
Repair Café

Tweede zaterdag van de maand


De tweede zaterdag van de maand vindt het Repair Café plaats in MFA Zuiderkwartier. Bij het Repair Café kunnen mensen kapotte spullen samen met vrijwilligers repareren. Het gaat hierbij om kleine reparaties aan bijvoorbeeld fietsen, kleine huishoudelijke apparaten (zoals broodroosters, cd-spelers etc.) en kleding. Voor een reparatie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Benieuwd naar deze activiteit? Kom zaterdag 8 oktober gerust een kijkje nemen. Het Repair Café vindt plaats van 13.00-17.00 uur.

Match!
Talent uit de wijk


Wij zitten niet stil, ook tijdens de vakantie zijn wij actief. Er is weer een mooie match gemaakt voor een burenhulpvraag uit de wijk.
Twee leden van de Talentenbank hebben geholpen met het vervoeren en in elkaar zetten van een kledingkast. Heren, super bedankt!

Heeft u ook een vraag waar iemand uit de buurt u mogelijk mee kan helpen? Laat het ons dan weten! Stuur een e-mail naar info@wijkraadzuiderkwartier.nl of bel naar MFA Zuiderkwartier en vraag naar Petra.

Ondernemend zuiderkwartier pitch-avond op 
Dinsdag 25 oktober van 18.30 tot 21.30
Bij No Sikiriki, Trouwlaan 189


De co-creatie groep pitcht deze avond hun ideeën voor de toekomst van Ondernemend Zuiderkwartier… maar we weten zeker dat ook jij wel een paar leuke plannen hebt voor de toekomst… dus wil jij pitch ruimte om jouw idee te promoten, een vraag voor te leggen, een zoekopdracht te plaatsen…. Maakt niet uit wat: maar doe mee!!! Gebruik de talenten van je collega’s, deel kennis en kunde en help elkaar aan bekendheid én betaalde opdrachten.
Even vooraf aanmelden: we verdelen dan de pitch tijd onder de aanwezigen. Het definitieve programma komt na 1 oktober, dus tot die tijd kun je aanmelden via info@ondernemendzuiderkwartier.nl
Aanmelden

Stage en werkervaringsplaatsen

Niet alles lukt.. Maar ook dan doen we wat wel kan!


Niet alles lukt…. Zo hadden we een mooie werkervaringsplaats bij Janus van Beurden Hoveniers en een leuke klus in de wijk voor Janus… maar helaas hebben we niet de geschikte kandidaten kunnen vinden in ons bestand. Toch hebben we voor die bewoners waarvoor dit werk niet geschikt bleek, een andere leuke uitdaging gevonden. Eén van de talenten zet zich nu in voor de reparatie van fietsen en samen bekijken we of dit een onderdeel kan worden van de technieklessen op de basisschool. En bij Hoveniersbedrijf van Beurden is dus nog steeds een werkervaringsplaats beschikbaar.

Ook een poging om een student een stageplaats te bezorgen bij de afdeling veiligheid van de gemeente is niet gelukt. Maar wel hebben we met zowel een MBO-school en VSO de Parcours mooie matches kunnen maken voor jongeren die in onze wijk wonen. Eén van de meiden heeft er zelfs een leuk bijbaantje aan overgehouden bij broodjeszaak Sranang op de Korvelseweg.

De bewoners die zich bij ons aanmelden, doen dit omdat ze erg graag aan de slag willen. Gek worden van het thuis zitten of waarvoor het niet gelukt is een leuke stageplek te zoeken. Gemotiveerde bewoners die graag MEEDOEN. Wij blijven ze volgen, helpen en regelmatig komt er vanuit die contacten ook weer een nieuw contact tot stand. Het levert in elk geval positieve reacties op.

Dus ken je bewoners in de wijk die nog zoekend zijn? We hebben nog steeds hele leuke stage- en werkervaringsplaatsen bij de ondernemers in de wijk. Dus zoek jij iets bij een bloemist, winkel, in de horeca, of wil jij leren hoe je de organisatie van een mini-event aanpakt?

Of denk je als ondernemer ook ‘ik wil een gemotiveerde bewoner best een kans geven en mijn tijd investeren om kennis en kunde te delen’?

Meer informatie en aanmelden kan via info@ondernemendzuiderkwartier.nl

Agenda

Wat kan u verwachten


Dinsdag 4 oktober: koffie tijd
19.00 tot 20.00
MFA het Zuiderkwartier, Wassenaerlaan 38

Zaterdag 8 oktober: Repair Café
13.00 tot 17.00
MFA het Zuiderkwartier, Wassenaerlaan 38

Dinsdag 25 oktober: Pitch avond Ondernemend Zuiderkwartier
18.30 tot 21.30
No Sikiriki, Trouwlaan 189
    

 
Accent op ieders talent heeft een maandelijkse inloop op de eerste dinsdag van de maand van 19.00-20.00 uur in de MFA Zuiderkwartier
Wassenaerlaan 38
5021 VS Tilburg
T. 013 53 53 255
info@wijkraadzuiderkwartier.nl
www.wijkraadzuiderkwartier.nl
info@ondernemendzuiderkwartier.nl
www.ondernemendzuiderkwartier.nl
Copyright © 2016 Zuiderkwartier Tilburg, All rights reserved.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zuiderkwartier Tilburg · Wassenaerlaan 38 · Tilburg, Nb 5021VS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp