Copy
Nieuwsbrief in browser bekijken.

NIEUWSBRIEF september 2015

Accent op ieders talent en Ondernemend Zuiderkwartier

TOP bijeenkomst: de plek waar u talent uit de wijk ontmoet, leert kennen en waar anderen meedenken, zoeken naar het antwoord op uw vraag.

Het aantal succesvolle matches loopt nog steeds op. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee, maar de betreffende bewoners en ondernemers nog veel meer!

De volgende TOP-BIJEENKOMST donderdag 10 september en u bent van harte welkom! Talenten, Ondernemers en Partners uit de wijk komen voor de 2e keer bij elkaar voor het “kennen en gekend worden”.
 
We trakteren op iets lekkers, we hebben namelijk iets te vieren!!
WAT dan??
Komt u daarvoor vooral langs en meegenieten van een mooi succesverhaal.

 
Als je elkaar kent en weet wat je voor elkaar kunt betekenen, is het makkelijker elkaar vooruit te helpen. Je vraagt immers niet zomaar hulp aan een onbekende. Accent op ieders Talent legt veel nadruk op de persoonlijk ontmoeting tussen alle talenten! We merken dat als men elkaar beter leert kennen vaak hulp vanzelf gaat zonder dat wij daarvoor nodig zijn!
Dit kan gaan om een burenhulp vraag maar ook om opdrachten als het om de ondernemers gaat.
 
De projectperiode van Accent stopt op het einde van dit jaar. Maar het programma gaat door! Wat hebben we daarvoor nodig? Staat centraal komende periode.
 
De TOP-avond start om 19.30 uur. Rond 20.00 uur zullen leden van de wijkraad u vertellen waar we nu staan met het programma, bijzondere en mooie matches die gemaakt zijn en hoe de toekomst eruit ziet.

Nieuws

ZUIDERBAZAAR 2015 


De jaarlijkse Zuiderbazaar wordt dit jaar gehouden op zondag 13 september van 12.00-17.00 uur. Naast de vertrouwde rommel- en informatiemarkt worden er ook workshops gegeven en diverse optredens verzorgd. Kortom voor ieder wat wils!

De wijkraad staat met en kraam en toont wat er valt onder hun PARAPLU… zo ook natuurlijk Accent op ieders Talent… Heb jij nog een leuk aanbod of vraag voor aan de paraplu, neem dan contact op met Leo Mommers, bestuurslid van Wijkraad Zuiderkwartier. Dit kan via info@wijkraadzuiderkwartier.nl

Komende netwerk-bijeenkomst van Ondernemend Zuiderkwartier


Een informeel netwerk voor en door ondernemers uit onze wijk. Doel is om samen elkaar te versterken in wederdiensten, opdrachten en naamsbekendheid.

Om goed te kunnen helpen is elkaar en de onderneming leren kennen heel belangrijk. Daarom organiseert Ondernemend Zuiderkwartier in de even weken op dinsdagavond haar netwerkbijeenkomsten, telkens van 20.00 tot 21.30 uur.

Noteert u de volgende data:  
15 & 29 september, 13 & 27 oktober, 10 & 24 november en 8 & 22 december

Als deelnemend ondernemer verzoeken we u om lid te worden….


Zodat iedereen kan zien hoe groot jullie betrokkenheid bij je wijk is, en zodat jullie elkaar kunnen vinden zonder onze tussenkomst!

Lidmaatschap kost slechts € 10,00 per jaar, dat moet het toch waard zijn om deel te nemen aan dit succesvolle netwerk? Hiervoor krijg je onder meer een online profiel, korting op het huren van (vergader-, sport-) ruimte in het MFA en kun je gebruik maken van de acties die de leden voor elkaar houden.
Alle info over Ondernemend Zuiderkwartier en het lidmaatschap is te vinden op www.OndernemendZuiderkwartier.nl Ook zijn we te vinden op Facebook en LinkedIn

Meer weten over Ondernemend Zuiderkwartier ? dan kun je ook bellen met:
 • John Clemminck, voorzitter Wijkraad Zuiderkwartier
  06 – 83 36 98 18
 • Ton van de Ven, eigenaar TOTON en ondernemer uit de wijk
  06 – 52 37 84 21
 • Lieneke Verspaandonk, ontwikkelaar programma Accent op ieders Talent
  06 – 52 17 49 10
Meer over werkervaringsplaatsen

 IN DE SPOTLIGHT


Wekelijks spreekuur wordt een maandelijks koffie uurtje?!

De inloop van Accent Op ieders Talent willen we op een nieuwe manier invullen. We horen dat er meer behoefte is aan een gezellig koffie uurtje waar je even gezellig met elkaar kan kletsen, en meteen ook je vraag kwijt kunt en het laatste nieuws van de wijkraad hoort.

We horen graag wat voor u een goed moment is (welke dag en tijd?)

Het eerste koffie uur zal van start gaan in oktober, en wie weet vervult u dan de functie van gastvrouw/ heer? Ben jij een persoon die er binnen enkele seconden voor zorgt dat iedereen zich welkom voelt en weet je de juiste bewoners met elkaar aan de praat te krijgen?

Dan ben jij de ideale gastvrouw of heer voor ons koffie uurtje, neem dan contact op met ons via info@wijkraadzuiderkwartier.nl of bel met Petra 013-5353255.

Workshops van ondernemers voor bewoners en ondernemers


De eerste aanmeldingen zijn binnen, maar u kunt nog deelnemen! Aanmelden kan tot donderdag 1 oktober.

Hieronder ziet u het aanbod. Concrete data en tijden worden in overleg met de deelnemers vastgesteld.

Voor zowel bewoners als ondernemers:
 • Basis Facebook
 • Uitleg over de digitale talentenbank via www.wehelpen.nl.
 • Professionaliseren van je Linkedin-profiel
 • Fotoshoot
Workshops gericht op (startende) ondernemers
 • Organisatieopstelling
 • Zakelijk Facebook
 • Schrijven ondernemersplan
 • Financieel / juridisch advies
Lieneke Verspaandonk, ontwikkelaar van het programma Accent op ieders Talent coördineert dit onderdeel. U kunt bij haar terecht voor inschrijving, vragen, opmerkingen, tips en ideeën.
U kunt haar bereiken via 06-52174910, maar per voorkeur via de mail: lieneke@ontwikkelbedrijf3punt0.nl
Lees meer over de workshops

Werkervaring


Ondernemers uit de wijk bieden werkervaring en stageplaatsen aan in hun bedrijf.  Zoek jij een leuke uitdagende plek in de buurt, neem dan contact met ons op! Begin oktober start onze nieuwe wervingsronde. Zowel ondernemers die een plek willen aanbieden en bewoners die een plek zoeken kunnen zich melden via info@ondernemendzuiderkwartier.nl of bel met Lieneke 06-52174910
    

 
Accent op ieders talent bereikbaar iedere dinsdag van 13:00 tot 14:00 uur in de MFA Zuiderkwartier Wassenaerlaan 38
5021 VS Tilburg
T. 013 53 53 255
info@wijkraadzuiderkwartier.nl
www.wijkraadzuiderkwartier.nl
info@ondernemendzuiderkwartier.nl
www.ondernemendzuiderkwartier.nl
Copyright © 2015 Zuiderkwartier Tilburg, All rights reserved.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.