Copy
Nieuwsbrief in browser bekijken.

NIEUWSBRIEF februari 2017

Ondernemend Zuiderkwartier

ACCENT OP IEDERS TALENT...
Organiseert kennen en gekend worden


Komt u gezellig een kop koffie drinken, elkaar ontmoeten, iets leren, vragen, aanbieden of zomaar voor de gezelligheid… Vanuit elke ontmoeting die we organiseren ontstaan telkens weer leuke nieuwe activiteiten of ontmoetingen, de afgelopen 3 jaar hebben we al meer dan 250 matches gemaakt tussen bewoners, ondernemers en instellingen…
En het gaat maar door…. Deze week weer 3 nieuwe aanmeldingen voor deelname aan ondernemend Zuiderkwartier en leuk nieuw aanbod van ondernemers…. Lees snel verder :)

Babynieuws

Emma geboren!


Petra en Rick zijn de trotse ouders geworden van dochtertje Emma. Natuurlijk van harte gefeliciteerd van ons allemaal! :)

GEZOCHT:
Baktalent


Iemand die bakken als hobby heeft en voor het maandelijkse koffie uurtje een lekkere taart of cake wil maken?
BINNENKORT

Werkervaringsplaatsen op de website


De ondernemers die een werkervaringsplaats hebben aangeboden zullen binnenkort te zien zijn op de site, zodra dit technisch gerealiseerd is starten we weer een nieuwe werving voor mensen die een stage of werkervaringsplaats zoeken. Er zijn inmiddels hierover ook contacten met de VSO school in onze wijk.

Koffie-uurtje
Elke eerste dinsdag van de maand tussen 19:00 en 20:00


Komt u gezellig een kop koffie drinken, elkaar ontmoeten, iets leren, vragen, aanbieden of zomaar voor de gezelligheid… Vanuit elke ontmoeting die we organiseren ontstaan telkens weer leuke nieuwe activiteiten of ontmoetingen.
Volgende koffie uur is op dinsdag 7 maart van 19.00 tot 20.30 bij MFA het Zuiderkwartier.

Kunst in de wijk:
JOUW expositie in het Zuiderkwartier

We zijn op zoek naar (amateur) kunstenaars die het leuk vinden hun werk te exposeren in de multifunctionele accommodatie (MFA) het Zuiderkwartier.
Idee is dat er elke 6 weken op zondag een officiële opening met een hapje en drankje en muzikale omlijsting is van een kunstenaar uit onze wijk plaats zal vinden. Bedoeling dat de werken dan 6 weken lang tentoongesteld worden in het gebouw Het Zuiderkwartier. En dus te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Zuiderkwartier.
Lees meer

Durf te vragen!
En help elkaar


Heb je een idee, een plan, een droom of een project, een nieuw concept? Iets wat je in de wereld wilt zetten, wilt realiseren, wilt waarmaken? Maar je weet nog veel niet, of je idee toetsen aan meningen van anderen.
Durftevragen maakt het mogelijk om te laten lukken wat jij wilt dat lukt. Bij Durftevragen geloven we erin dat mensen elkaar graag helpen. En dat als anderen je helpen met je plan, je het dan sneller, makkelijker, leuker, met meer flow en energie voor elkaar krijgt. Daarom brengt Durftevragen mensen met vragen bij elkaar met als resultaat dat personen, die elkaar soms amper kennen, elkaar helpen ambities te realiseren.
 
Lees meer

Meat en Eat
voor nieuwe bewoners in Tilburg Zuid


Vanuit Wijkraad Zuiderkwartier en enkele bewoners uit Tilburg Zuid is het idee ontstaan om vanuit de wijk iets te doen voor en met ‘nieuwe’ Tilburgers in deze wijk.
Samen eten, eten maken of praten over eten is internationaal een fijne manier om elkaar te ontmoeten. Daarom willen we binnenkort de ca. 9 ‘nieuwe’ gezinnen in Tilburg Zuid laten uitnodigen door 9 gezinnen uit Tilburg Zuid voor een Meat & Eat bij het restaurant Kollektivo.
Lees meer
Stage- en werkervaringsplaatsen

zorgen voor betaalde banen


4 bewoners die bij ons zijn binnengekomen voor een stagen of werkervaringsplaats hebben inmiddels betaalde baan gevonden, 2 van hen zijn begonnen met het opdoen van werkervaring op gebied van administratie binnen ons eigen programma, en laten we daar nu net nog iemand voor zoeken…

We zoeken een administratief talent die een dagdeel per week tijd heeft? Iets voor u? 
Neem contact met ons op via info@ondernemendzuiderkwartier.nl.

ondernemendzuiderkwartier.nl
gaat verhuizen!

 

De website van ondernemend zuiderkwartier wordt onderdeel van site wijkraad. Daarmee kunnen we makkelijk vanuit een kanaal alle nieuws communiceren, klik eens op www.wijkraadzuiderkwartier.nl en laat ons weten wat u nog mist..

Accent op ieders Talent in 2017
Wat zijn de plannen?


Het allerbelangrijkste doel is dat we koesteren wat we hebben opgebouwd en dit behouden. Dat we nog beter laten weten wat er allemaal mogelijk is en al ontstaan is. Dit doen we door te werken aan de doelen van het programma namelijk versterken van (in)formele netwerken in de wijk en doen wat WEL kan!

Eind 2017 willen we:
  • een dekkend netwerk van straatcontactpersonen,
  • een sterke werkgroep die zelfstandig de TOP bijeenkomsten organiseert en
  • financiële middelen zodat de professionele ondersteuning geborgd is voor de komende 3 jaar.

Nieuwe initiatieven
voor en door bewoners en ondernemers

  • Durf te vragen: Netwerkavond voor ondernemers in een nieuw jasje
  • Open meditatiegroep
  • Met en Eat met nieuwe bewoners
  • Netwerkavond ondernemers met als thema: Naamsbekendheid
Hieronder meer over deze leuke nieuwe initiatieven.

Open meditatie ochtend
in onze wijk


Dit initiatief is ontstaan vanuit ondernemend Zuiderkwartier. Het doel is: meer verbinding met mensen in de wijk onderling.

Want wist je dat meditatie veel meer is dan alleen maar ontspanning. Talrijke studies tonen aan dat meditatie helpt bij blijvende emotionele balans, medeleven opwekt, pijngevoeligheid vermindert, multitasking een duw geeft, etc.

Dus geef je op en kom meedoen. Ervaring is niet nodig.
Lees meer

Netwerkavond
van Ondernemend Zuiderkwartier


Dinsdag 14 maart van 19.00 tot 21.30, met aansluitend borrel (voor eigen rekening).
Deze avond heeft u uw laptop / tablet nodig… we gaan namelijk aan de slag met het thema naamsbekendheid. U krijgt feedback over hoe bekend u bent. U krijgt tips en adviezen van u collega ondernemers en met elkaar werken we aan vergroten van de naamsbekendheid van het netwerk Ondernemend Zuiderkwartier.
Voor deze avond moet u zich aanmelden, enkel als u niet komt zonder af te melden worden er kosten in rekening gebracht.
Voor alle vragen en aanbod kunt u contact opnemen met Lieneke Verspaandonk, bereikbaar via 06-52174910
    

 
Accent op ieders talent heeft een maandelijkse inloop op de eerste dinsdag van de maand van 19.00-20.00 uur in de MFA Zuiderkwartier
Wassenaerlaan 38
5021 VS Tilburg
T. 013 53 53 255
info@wijkraadzuiderkwartier.nl
www.wijkraadzuiderkwartier.nl
info@ondernemendzuiderkwartier.nl
www.ondernemendzuiderkwartier.nl
Copyright © 2017 Zuiderkwartier Tilburg, All rights reserved.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zuiderkwartier Tilburg · Wassenaerlaan 38 · Tilburg, Nb 5021VS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp