Copy
We brengen je middels deze nieuwsbrief graag weer op de hoogte van  een aantal interessante nieuwtjes en komende activiteiten.
Café Mooie Woorden 13de editie
 

De dertiende editie van Café Mooie Woorden vindt plaats op donderdag 15 November 2018 op onze vertrouwde stek bij de 3 Winckels, Dijkweg 3 in Naaldwijk.

Het thema voor deze avond is "Melancholie" en ook voor deze editie zijn best wel trots dat we dit keer een Haarlemse delegatie schrijvers als gasten mogen verwelkomen.

De Haarlemse Dichtlijn komt naar Naaldwijk. Geen kring of vereniging, maar een netwerk aan dichters die in Haarlem een podium en publiek krijgen als ze hun taalspel met anderen willen delen. Jaarlijks is er een festival, maandelijks een open podium en regelmatig dragen ze bij aan activiteiten die anderen organiseren en waarbij poëzie goed past.

Haarlemse dichters die acte de presence geven zijn:Marten Janse dicht al sinds zijn 17e toen hij nog in Zeeuws-Vlaanderen woonde. Taal en taalgebruik vormen een rode draad in zijn leven, of het nu zijn werk of zijn hobby’s betreft. In zijn studententijd in Amsterdam was hij vooral zanger/tekstschrijver, daarna vooral dichter. Als podiumdichter bezoekt hij sinds 2003 steeds meer podia. Nu de kinderen de deur uit zijn is ook de muziek weer terug. Niet alleen als tekstdichter voor de theatertour van Jazz- en Latinzangeres Yvonne Weijers, maar ook met eigen optredens, akoestisch & jazz. Zijn meest recente dichtbundel is: Vuurvliegjes in m’n buikholte (2017), ISBN 9789463429221.

Peer van den Hoven knutselt graag, ook met woorden. Hij kwam bij de Dichtlijn om een boekje –de festivalbundel-  te maken, bleef als penningmeester (en boekjesmaker). Ieder jaar schrijft hij speciaal een  gedicht om ook aan het festival mee te kunnen doen, met een humor en creativiteit waarmee hij zich onderscheidt van de rest. Langzaam maar zeker neemt het aantal optredens dat hij jaarlijks doet, toe en ontwikkelt hij zich van hobby-dichter tot dichter met een heel eigen geluid.

Anneruth Wibaut is een belezen en vaardig taalvirtuoos die het hele terrein van sneldichter tot romanschrijver bestrijkt. Met een kinderboek op haar conduitestaat en leven lang lesgeven aan jongere en jongvolwassenen, heeft ze met de poëzie de serieuzere levensvragen een plek gegeven. Haar bundel Schiep hij ook mijn moeder (2015), ISBN 9789462544031, is hiervan het bewijs. Met het oorlogsdagboek van haar moeder is nu bezig het leven van haar ouders in een roman te vatten.

 
Wat de muzikale omlijsting betreft gaan we dit keer op de Blues tour :-)

Al meer dan 45 jaar gaan ze met elkaar om. Aad de Vetten de “geestelijke vader van Wooden Paul “ en Ap Heus hij kwam als 15 jarige gitarist de band versterken, om naar 3 jaar weer zijn eigen gang te gaan.

Sinds 2010 hebben ze Wooden Paul weer nieuw leven ingeblazen. Zo rollen ze van het ene optreden naar de andere en hebben ze al heel wat muzikale avonturen op hun naam geschreven.
 
Zo ook voor vanavond,om met z’n tweetjes wat nummers van hun meester Rory Gallagher, voor jullie te spelen.Westlandse schrijvers en dichters die deelnemen, zijn Gé Ansems, Cees Hol en Giel van der Hoeven.
 
Het derde deel van de avond ( ± 30 minuten) bestaat uit een open podium waar iedereen aan mee mag doen. Heb je een gedicht, liedje of een stukje proza geschreven en wil je dit laten horen, meld je dan op de avond zelf even aan bij de presentator. 

De presentatie is in handen van niemand minder dan Aart van den Berg

Wees welkom om te genieten van de optredens van de schrijvers en muzikanten. De avond wordt onderbroken door twee pauzes, waarin je een drankje kunt drinken en onze boekentafel kunt bekijken. De aanwezige schrijvers en dichters signeren hun werk graag!
 
De toegang is zoals altijd gratis! Kom vooral niet alleen, maar neem een vriend of vriendin mee en we garanderen dat jullie een geweldige avond hebben vol mooie woorden.


Wij ontmoeten je graag op 15 November
 
Agenda:

28-10-2018 Boekpresentatie Susanne van den Beukel

15-11-2018 Café "Mooie woorden" 13de editie

27-03-2019 Westlands Boekengala 3de editie

Deze agenda wordt regelmatig bijgewerkt.
 
Westlands Boekengala:Het is misschien nog ver weg maar zet 27 maart 2019 maar in je agenda. Op de achtergrond is het Boekengala team erg druk bezig om weer een mooi programma op poten te zetten waarbij er voor iedereen wel weer een favoriete schrijver bij zal zitten.

Aarzel niet en koop nu vast je kaarten via  Westlandtheater De Naald 
 
 
 
Wil jij onze vriend worden?
 
Daarmee help je ons om onze activiteiten in Westland te continueren met:
  • Maandelijkse ontmoetingen tussen schrijvers in ons Schrijverscafé
  • 'Café Mooie Woorden' (gezellige avonden met poëzie, verhalen en muziek)
  • Workshops
  • De Westlandse Streekdichter
  • Het Westlands Boekengala 
  • Deelname aan diverse Westlandse culturele activiteiten
Wij stellen jouw steun in onze rug zeer op prijs!
Je bent al vriend van onze vereniging voor het kleine bedrag van €25,- per jaar. 
In ruil daarvoor ontvang je:
  • een eervolle vermelding op de vriendenpagina op onze website
  • gereserveerde zitplaatsen op de eerste rij tijdens 'Café Mooie Woorden'
  • een informele ontmoeting met de artiesten die bij ons optreden 
  • en natuurlijk onze eeuwige literaire dank
Bij een donatie van €35,- of meer ontvangt u eenmalig een uitgave van onze gezamenlijke bundel 'Loswerk' een bloemlezing van poëzie en proza door Westlandse schrijvers.
 
Je kunt van ons blijven genieten en je als vriend aanmelden via de onderstaande knop:
IK WORD VRIEND !!
Wij horen, zien en lezen je graag!
Twitter
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Schrijvers tussen de kassen · Koraal 15 · Naaldwijk, Zh 2673 BP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp