Copy
@rdmg is een uitgave van RDMG Uitgevers en heeft als doel om haar relaties zo goed mogelijk te informeren over productinnovaties, ontwikkelingen binnen het bedrijf, en relevante nieuwsfeiten binnen het vakgebied.
Bekijk deze e-mail in je browser
Wijzigingen in wet- en regelgeving

Uitfasering koudemiddelen in koelinstallaties
Na uitfasering van de HCFK’s, waarvan R22 het meest bekende voorbeeld is, neemt de druk vanuit Europa verder toe om koudemiddelen met een hoog Global Warming Potential (GWP) uit te faseren. Uitfaseren betekent dat deze koudemiddelen niet meer toegepast (lees bijgevuld) mogen worden in betreffende koelinstallaties. De eerste signalen vanuit Europa zijn reeds kenbaar gemaakt.

Lees meer

Lagere spoelfrequentie leidingen bij toepassing alternatieve technieken
Volgens de Regeling Legionellapreventie in drinkwater en warm tapwater moeten leidingen die langer dan een week niet gebruikt worden, wekelijks worden doorgespoeld. Door het toepassen van alternatieve technieken wordt het door een wijziging in de wet mogelijk om onder bepaalde voorwaarden een lagere spoelfrequentie te hanteren.

Lees meer

Vaker burn-out of overspannen door werk
Steeds vaker melden met zich met overspannenheid of burn-out bij de bedrijfsarts. Volgens de beroepsziektemeldingen uit 2016 valt ruim 40% van alle meldingen in de categorie psychische beroepsziekte en het aantal blijft toe nemen. Dit blijkt uit ui de publicatie ‘Kerncijfers beroepsziekten 2017’ van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB).

Lees meer

Kern van de Eis verder uitgebreid

Ook dit kwartaal heeft de redactie van RDMG Uitgevers hard gewerkt aan het aanvullen van de Kern van de Eis. Ruim 450 fragmenten zijn voorzien van een nieuwe Kern van de Eis.
 
Wat is de Kern van de Eis?
De Kern van de Eis is een kernachtige omschrijving van wat in een specifiek fragment (hoofdstuk, paragraaf, artikel) wordt bedoeld. 
 
Lees meer

Tref ons op de Stoffendag 2017!

RDMG Uitgevers is een van de sponsoren van de Stoffendag 2017, welke georganiseerd wordt op 12 december a.s. Het centrale thema van dit jaar, kennis omtrent omgang met gevaarlijke stoffen, past perfect bij onze producten. Op de informatiemarkt presenteren wij ons naslagwerk en de tools die u gebruikt om wijzigingen in wet- en regelgeving bij te houden en aantoonbaar compliant te kunnen zijn.

Ook benieuwd naar ons speciale beursaanbod? Bezoek ons dan op de Stoffendag 2017!
Klik hier voor meer informatie en tickets

Als sponsor van de Stoffendag 2017 geven wij 10 relaties € 50,- korting op de deelnameprijs van € 125,-.
Wilt u hier gebruik van maken? Vul dan uw gegevens in via deze mail.
ADR, ADN en RID volledig opgenomen.
Op 1 januari van dit jaar (2017) zijn de ADR, ADN en de RID gewijzigd en door ons opgenomen. Deze Europese vervoersvoorschriften gelden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg (ADR), de binnenwateren (ADN) en per spoor (RID).
Lees meer
Releasnotes van september 2017

RDMG Uitgevers voert meerdere malen per jaar een release door van één of meerdere wijzigingen binnen onze applicaties. Dit beleid is in belangrijke mate gebaseerd op de wensen en eisen van onze klanten. In deze releasenote geven wij een korte toelichting op de release van september 2017.

Releasenotes
Laatste workshop en gebruikerstrainingen 2017
We hebben nog een paar plaatsen beschikbaar dit jaar voor onze trainingen:
  • Workshop: "Transitie naar ISO 14001:2015"
  • Basistraining: “De basis voor compliance-management”
  • Gevorderdentraining: “Compliancemanagement structureel aantoonbaar”
Meer informatie en inschrijven
 
Copyright © 2017 RDMG Uitgevers, All rights reserved.