Copy
Vernieuwde nieuwsbrief blijven ontvangen? Bevestig dit hieronder. Verder: Mind-Body medicijn, receptenboekje van Peter, nieuwe mindfulness training!
View this email in your browser

Beste deelnemers en geïnteresseerden van Life-Force Yoga & mindfulness,

Welkom bij deze vernieuwde Nieuwsbrief  over 'gezond worden en blijven'. Met deze Nieuwsbrief willen we jou (klant of geen klant) inspireren en informeren over bewezen en praktisch toepasbare kennis om gezond(er) te worden en te blijven. Bewezen kennis die het beste uit de Westerse en Oosterse geneeswijzen verbindt en waarmee jij op eigen kracht je gezondheid en kwaliteit van leven kunt verbeteren, je fitter en rustiger kunt voelen. Als je deze nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, dan moet je dit zelf bevestigen vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van mei 2018.

Lees hieronder meer over de inhoud van de nieuwsbrief en bekijk het heerlijke  receptenboekje uit Peter's keuken.

Blijf abonnee en bevestig je voorkeuren

Wil jij deze vernieuwde nieuwsbrief blijven ontvangen?


- Nee, dan hoef je niets te doen.
- Ja, dan moet je dit persoonlijk bevestigen. Dat doe je door hier of op de oranje balk te klikken en toestemming te geven om deze nieuwsbrief aan je te sturen. 

Als je dat niet doet dan ontvang je geen mails meer, zullen we je uitschrijven en binnen een maand je gegevens permanent verwijderen uit deze mailinglist. 

Life-Force verwerkt persoonsgegevens die jij (deelnemer) zelf aan ons hebt verstrekt, doordat je gebruik maakt van onze diensten (deelname). Hoe wij met jouw gegevens omgaan kun je op onze website lezen, via deze link.

Wat kun je verwachten in deze nieuwsbrief plus de lekkerste en gezondste recepten uit Peter's keuken


•    Agenda: nieuwe activiteiten op het gebied van gezondheid: nieuwe lessen, workshops, trainingen en lezingen van onze eigen en externe docenten
•    Tips en nieuwe wetenschappelijke inzichten op het gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling
•    Yoga & mindfulness oefeningen en inzichten
•    Informatie over voeding, lekkere en gezonde recepten
•    Blogs van onze docenten

Hier alvast een voorproefje, een link naar een receptenboekje vol super gezonde en lekkere recepten uit de keuken van Peter. Je kunt het boekje hier downloaden.

Nieuwe mindfulness training start 4 mei

3-Stock_stones
Beter omgaan met stress of pijnklachten kun je echt leren. Op zaterdag 4 mei, start een nieuwe 8-weekse mindfulness training. Lees meer over de training en de vergoeding door zorgverzekeraars op onze website. Neem contact met ons op als je interesse hebt in deelname.

MINDFULNESS leert je bewust stil te staan bij wat zich in jou NU voordoet; op een vriendelijke manier geef je aandacht aan je gedachtes, gevoelens, emoties en lichaamssignalen. We trainen ons om voortdurend met die aandacht terug te keren naar de huidige ervaring waardoor we ons minder snel verliezen in negatieve gedachtes en betere keuzes kunnen maken. Hierdoor kun je beter omgaan met stress, moeilijke gedachten en emoties. Ook bij pijnklachten kan mindfulness de beleving van pijn beïnvloeden.

Wist je dat hersenwetenschappers veranderingen in structuur en functie van hersengebieden kunnen zien bij mensen na afloop van een 8-weekse mindfulness training? De veranderingen betreffen gebieden betrokken bij aandacht, emoties en zelfbewustzijn (Tang et al. The neuroscience of mindfulness meditation. 2015. Nature Reviews-Neuroscience). Ook in het Radboud ziekenhuis, waar Peter is opgeleid doen ze neurologisch onderzoek naar de effecten van mindfulness.
 

Trainer Peter Haima is opgeleid aan de Radboud universiteit en erkend als cat. 1 trainer bij de beroepsvereniging (VMBN) onder registratie nummer: 20181219.  Diverse zorg-verzekeraars geven daarom een tegemoetkoming in de kosten bij verwijzing door de huisarts.

De helende kracht van het Mind-Body Medicijn.

Effectieve methodes die èn het lichaam èn de mind èn de ademhaling trainen en meer met elkaar in harmonie brengen, worden in de wetenschappelijke literatuur ook wel Mind-Body Medicine genoemd. Yoga is een prachtige benadering waarin al die elementen samen komen en elkaar versterken. De Engelse term 'mind'  omvat in Yoga naast gedachten en emoties, ook wie je ten diepste  werkelijk bent - sommige tradities noemen dit de ziel.

Onze ademhaling speelt een cruciale rol in het verbinden van body en mind. Door het kalmeren en beheersen van de ademhaling zijn we in staat lichaam en geest te beïnvloeden en te kalmeren. Het gevolg is een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning en welbevinden na een yoga sessie. Stress systemen worden uitgeschakeld en ons immuunsysteem geactiveerd.

Ook mindfulness is een voorbeeld van mind-body medicine. Mind-Body benaderingen verminderen stress en lichamelijke klachten, verbeteren onze gezondheid en verhogen onze tevredenheid en geluksgevoel.

Gesterkt door onze eigen levenservaringen en die van onze deelnemers geloven wij in de kracht van yoga, mindfulness en andere mind-body methodes om het zelf-helend vermogen van ons lichaam te versterken. Deze kennis is al 1000-en jaren oud en staat gelukkig steeds meer in de belangstelling. Ook artsen krijgen meer oog voor deze methodes als aanvullende (complementair) behandeling en preventie van ziekte. Hier lees je meer over Yoga als mind-body medicine in een interview met Peter verschenen in het MMV magazine Uitzicht.
Nog geen abonnee, schrijf je hier in
Copyright © 2019 Life-Force, All rights reserved.

Ons centrum is gevestigd: 
Life-Force Yoga, Uitterweert 2, 6932 ML, Westervoort.
Ons mailadres is: info@life-force.nl 

Wil je iets veranderen aan deze emails?
Verander je voorkeur of  schrijf je uit..
Email Marketing Powered by Mailchimp