Copy

Vocaal Ensemble Amer Consort 

View this email in your browser

Nieuwsbrief van Vocaal Ensemble Amer Consort

datum: 25 mei 2018
Bestel hier uw kaarten


Wij hopen u te kunnen begroeten bij ons concert..

CD Bachs Weihnachts-Oratorium
Sinds begin maart 2018 te koop:

CD Bachs Weihnachtsoratorium


Mede dankzij alle donateurs die ons hebben gesteund in de crowdfundingsactie via Voordekunst en de verschillende subsidie-verstrekkers hebben wij op 6 en 7 januari 2018 het Weihnachtsoratorium kunnen uitvoeren. Het Amer Consort heeft samen met vocaal ensemble Trajecti Voces uit Utrecht, barokensemble Eik en Linde uit Amsterdam en vier professionele jonge solisten prachtige concerten gegeven. Met twee volle kerken en vele complimenten kijken we trots terug op een zeer geslaagd project. Het concert van 7 januari 2018 is professioneel opgenomen en het resultaat hiervan is een schitterende CD! Geweldig! Wat zijn wij trots op het resultaat. Wij willen iedereen hartelijk danken voor de geboden steun!

De CD is voor € 15 te bestellen via koorleden of via de website.
Of via de button in deze nieuwsbrief!

Klik hier om Bachs Weihnachtsoratorium CD te bestellen!

Agenda

• Zondag 24 juni 2018 - 14.30 uur: 'Sehnsucht', Deutsche Romantik in kleine ensembles en volledig koor met pianobegeleiding, onder het genot van onze befaamde zelfbereide lekkernijen.

• Zaterdag 24 en zondag 25 november: 'de Russische ziel' - een verrassend programma met Russische liturgische muziek. Delen uit de Vespers van Rachmaninov, Slavische werken van Arvo Pärt, Russisch Orthodoxe koorwerken van onbekendere Russische componisten. Op een unieke locatie: de Russisch Orthodoxe kerk in Amersfoort.  


In 2019 bestaat het Amer Consort 30 jaar en zullen we een bijzondere serie concerten verzorgen. Onder voorbehoud van het binnenhalen van voldoende financiën zal er gewerkt worden aan de Mariavespers van Monteverdi, met als prachtig hoogtepunt twee feestelijke concerten op 25 en 26 mei in Amersfoort en Utrecht. Dit alles in samenwerking met een groep instrumentalisten op oude muziekinstrumenten. Een geweldige manier om aandacht te besteden aan ons bijzondere jubileum. In het najaar zullen we nog een keer aandacht besteden aan ons jubileum, plannen daarvoor zijn nog in ontwikkeling. Want 30 jaar mooie koormuziek moet natuurlijk gevierd worden...

Lees meer over de komende projecten!
SEHNSUCHT
 

Op zondag 24 juni om 14.30 uur geeft het Amer Consort een concert in de Lutherse kerk, de Amersfoortse Zwaan, midden in het centrum van Amersfoort, op de Langestraat 61.
 
Het wordt een bijzonder concert waarin muziek uit de Duitse 19e eeuw (Romantik) centraal staat. Onder de titel “Sehnsucht” worden liederen uitgevoerd van o.a. Schubert, Schumann, Brahms, Mendelssohn. Vol weemoed, verlangen, strijdkracht danwel zielenpijn. De virtuoze pianiste Irina Parfenova zal dit alles vakkundig begeleiden. Muzikale leiding heeft Dirkjan Horringa, vaste dirigent van het Amer Consort.
 
Er staan stukken voor het gehele koor op het programma, zoals 'Mirjam's Siegesgesang' van Schubert, maar ook wordt het koor opgesplitst in diverse kleinere bezettingen. Een dubbelkwartet zingt Brahms’ 'Waldesnacht' en Mendelssohns 'Verleih uns Frieden', en er klinken duetten en trio’s van Schumann, Mendelssohn en Mozart. 'Abendlied', een zwaar romantisch koorstuk van Rheinberger en 'Warnung', een vrolijke waarschuwing tegen list en bedrog van Haydn, besluiten het concert.
 
Na afloop kunnen bezoekers genieten van een High Tea (danwel Koffie) met lekkernijen die door de koorleden bereid zijn. Dit tegen een geringe betaling. Ook de entree wordt luchtig gehouden: Entree met 1 consumptie: € 10 in de voorverkoop of € 12 aan de zaal (als er dan nog kaartjes zijn...) Jongeren betalen resp. € 5 /€ 6.

 
 

Gezocht:

lage bassen en
lage alten 

 

Op zoek naar een leuk koor?
Je bent welkom om vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Ook projectzangers zijn bij ons welkom. Als je besluit om (project)lid te worden dan vindt een stemtest plaats.

Voor het komend project met Russische muziek willen wij het koor uitbreiden met enkele lage bassen om de prachtige sonore basis te kunnen leggen voor deze bijzondere muziek. Ook zoeken wij nog enkele lage alten. Dus meldt je snel aan als je met ons mee wilt zingen! 

Voor sopranen en tenoren bestaat op dit moment een wachtlijst.
Geef je op als zanger!
Amer Consort
Een ambitieus kamerkoor uit Amersfoort met rond de twintig leden.
Onder de bezielende leiding van dirigent Dirkjan Horringa zoeken wij de uitdaging in spannende klassieke koormuziek van middeleeuwen tot nu.
We zingen zowel a capella als met instrumentale begeleiding.
Het Amer Consort staat bekend als een van de beste amateur-kamerkoren in Amersfoort en omgeving.

Repetities

Fonteinkerk, Amersfoort-Zuid
Elke maandagavond
20:00-22:15 uur

Contact

Voorzitter: Maaike Akkermans
Tel: 06-25330571
Secretaris: Gert-Jan Hoitink
Tel: 06-22623942

info@amerconsort.nl

Volg ons online

Vocaal ensemble Amer Consort
#AmerConsort
Copyright © 2018 Amer Consort - All rights reserved.