Copy

Vocaal Ensemble Amer Consort

View this email in your browser

‘Koers Noord-Oost’

Mooie koormuziek uit Estland, Letland en Litouwen uit vooral de 20e eeuw brengt Amer Consort ten  gehore. Met een uitstapje naar het Finland van Sibelius. Natuurlijk staat Arvo Pärt op het programma naast componisten als  Tormis en Dubra. De liedcultuur is een sterk middel gebleken om de nationale identiteit onder de Russische overheersing vast te houden. Ons programma is deels in het Latijn maar ook volksliederen komen aan bod. Gelukkig kan onze Finse Hanna helpen met de uitspraak.
Tussen de koorstukken door zullen de Letse musici Liga Grike op het nationale instrument van Letland, de kokle, en Anna Britala, zang en viool, Letse volksmuziek ten gehore brengen. 

Koers Noord-Oost:
de voorbereidingen


Op 4 februari hebben we opnieuw meegedaan aan de inloopconcerten van de Scholen in de Kunst. In De Nieuwe Kerk gaven we een eerste voorproefje van onze reis naar het noorden. Onder andere Da Pacem Domine van Pärt en Sinikan Laulu van Tormis hebben we op het bescheiden publiek kunnen uitproberen. Een goede oefening die al de nodige positieve reacties heeft losgemaakt.

Zondag 19 februari hebben wij in Oranje Nassau's Oord in Wageningen in een prima sfeer hard gewerkt aan stukken van Ivanovs en het Ave Maris Stella van Jančevskis waarin de klank centraal staat. Mooie maar moeilijke stukken. We sloten de dag af met een try-out voor de bewoners, waarbij we een groot deel van het repertoire ter gehore hebben kunnen brengen. 
Met deze ervaringen op zak en nog enkele repetities voor de boeg hebben we er vertrouwen in dat we het publiek in maart een mooie muzikale schets van Noord-Oost Europa kunnen brengen.

 

Agenda

• Koers Noord-Oost
Zaterdag 18 maart
Johanneskerk - Amersfoort
20.15 uur

• Koers  Noord-Oost
Zondag 26 maart
Oude Kerk - Soest
15.30 uur

• Zomerconcert 
Zondag 18 juni
14.30 uur

Komende concerten


Op zaterdag 18 maart om 20.15 uur in de intieme Johanneskerk (Westsingel), en op zondag 26 maart om 15.30 uur in de Oude Kerk te Soest. Zie ook de flyer in het wit/zwart/blauw van de Estse vlag. 
Kaarten bestellen

Nieuwe leden laten Amer Consort groeien!

Nieuwe leden dienden zich aan en enkele zijn (tijdelijk) gestopt. Bij de tenoren hebben wij nu een volledige sectie van 6 mannen! Ook de sopranen zijn compleet met drie nieuwe leden. Bij de lagere stemmen is er (helaas) nog wel ruimte voor groei. We hebben plek voor zowel hoge als lage alten. Bij de bassen hebben we nu vijf mannen en is vooral een lage bas zeer welkom.

Zomerconcert:
Italiaanse en Spaanse muziek


Na de heldere kou in het noorden zoeken we richting zomer weer de warmte op. We gaan ons richten op muziek uit de Mediterrane landen. De focus ligt op kleine ensembles, duetten en kwartetten die gezongen worden door leden van het koor, meest a capella of met begeleiding van piano of gitaar. Doel is een intiem, laagdrempelig concert voor het hele gezin om de zomer mee in te luiden. Dit concert wordt extra feestelijk gemaakt door de zelfgebakken lekkernijen.

Dus noteert u alvast in uw agenda:
18 juni 14:30 uur Amer Consort Zomerconcert Koers Zuid

Groot succes:
‘Aan de slag met Bach’
 

Stelt u zich een bomvolle Xaveriuskerk met Bachliefhebbers eens voor. Voor dit verwachtingsvolle publiek heeft  Amer Consort de Bachmotetten ‘Lobet den Herrn, alle Heiden’ en ‘Jesu meine Freude’ en het werk van enkele tijdsgenoten uitgevoerd. Een ovationeel applaus was het gevolg! Het koor heeft alles uit de kast gehaald om deze technisch zeer uitdagende muziek op ‘prime time’ zaterdagmiddag over het voetlicht te brengen.

Een beetje nostalgie

Fragmenten van voorbije concerten bekijken en beluisteren?

Kijk en luister!
Amer Consort
Een ambitieus kamerkoor uit Amersfoort met rond de twintig leden.
Onder de bezielende leiding van dirigent Dirkjan Horringa zoeken wij de uitdaging in spannende klassieke koormuziek van middeleeuwen tot nu.
We zingen zowel a capella als met instrumentale begeleiding.
Het Amer Consort staat bekend als een van de beste amateur-kamerkoren in Amersfoort en omgeving.

Repetities


Kerk De Inham
Hamseweg 40, Hoogland
Elke maandagavond
20:00-22:15 uur

Contact
 

Voorzitter: Maaike Akkermans
Tel: 06-25330571
Secretaris: Gert-Jan Hoitink
Tel: 06-22623942
info@amerconsort.nl

Volg ons online

Vocaal ensemble Amer Consort
#AmerConsort
Copyright © 2017 Amer Consort, All rights reserved.