Copy
View this email in your browser

Ett gott nytt år i Jesu namn!


Så här i inledningen av ett nytt år fylls jag ofta av förväntan. Jag utmanas att tänka stort, att vilja mer. Just nu funderar jag över vad det innebär att vara en del av en församling. Det grekiska ordet ekklesia, betyder egentligen Guds folk. Att vara en del av församlingen, Elimkyrkan, är att vara en del av Guds eget folk. Det är stort och heligt. Det innebär att vara en del av en gemenskap. Jag får finnas i ett sammanhang där jag är beroende, buren och delar ett ansvar. Jag tillhör en familj och är en unik och betydelsefull del i Jesu kropp så som den är synlig här i Sundsvall. En växande kropp är dynamisk och föränderlig, den ska vara öppen och inbjudande, så att det alltid finns plats för fler.  En gemenskap som består av relationer mellan människor behöver hela tiden underhållas genom att mötas, dela och tala med varandra.

Det är i den andan vi ska inleda ett nytt år i Elimkyrkan. Nästa lördag 10 januari ses vi i Elimkyrkan 9:30-16:00, för att dela livet och tron med varandra och prata om hur vi är och vill vara den gemenskapen. Elimkyrkan behöver dig – och jag tror att du behöver oss! Alla som är nyfikna på församlingen eller som känner Elimkyrkan som sitt andliga hem är välkomna. Barnen kommer att ha egna samlingar och behöver utekläder och gympaskor. Kostnad för mat & fika under dagen är 100:-/vuxen, 40:- för 13-20 år.  Anmälan till kyrkan@elimkyrkansundsvall.se, senast söndag 4/1.

Men innan dess börjar vi redan imorgon lördag med julmys med öppet hus i källaren kl 18-21. Ett perfekt tillfälle att bara vara opretentiöst tillsammans och ta med nya in i gemenskapen.

Ett nytt år innebär också nya spännande samlingar. Missa inte det nya programbladet för januari och februari. Du kan hämta det här>>

Välkommen till ett utmanande år i Elimkyrkan. Ett gott nytt år i Jesu namn!

Elisabeth Ågren, pastor med inriktning barn, ungdom, familj

www.elimkyrkansundsvall.se
lördag 3 januari kl 18.00 är det äntligen dags för julmys i kyrkans källare. Ett bra tillfälle för alla åldrar att ha roligt, spela spel eller biljard, fika eller bara vara tillsammans. Kanske kommer du också att hitta nya vänner?!
Så är äntligen hemsidan för vårens Sportlovsläger här! Vi hoppas få dela fem härliga dagar i Åre tillsammans med dig. Härlig skidåkning, goa samlingar inför Gud, god mat och mycket annat. Det här vill du inte missa! Lägret är för dig från åk 6 till det året du fyller 20.

Kolla in lägret här>>
Nu är det dags att anmäla sig till vinterns gemenskapsläger i Vemdalen den 19-22 mars.

I dagsläget är det 34 anmälda, så skynda er att hänga på till några dagars avslappnad gemenskap och härliga fjäll. Priset, 500 kronor, är kostanden för boendet. Mat, resa och ev liftkort betalar var och en själv.

För mer information klicka här>>
Den 10 januari är det dags för en gemenskapsdag i Elimkyrkan. Vi ses kl 9:30-16:00 för samtal och gemenskap, med tron och församlingen i centrum.

Vi kommer närmare både Gud och varandra genom att dela tron och livet. Vi äter, fikar och firar nattvard, sjunger och ber. Barnen kommer att ha egna samlingar, men vi börjar och avslutar dagen tillsammans.

Anmälan gör du på lista i Elimkyrkans entré eller
via mail: kyrkan@
elimkyrkansundsvall.se. Kostnad: 100 kronor/vuxen,  studerande 13-20 år 40 kr.
I Matt 4.4 säger Jesus att ”Det står skrivet: Människan skall inte leva bara av bröd, utan av varje ord som utgår ur Guds mun.” Vill du ha mer av Gud i ditt liv? Bibeln är Guds ord och den bästa källa vi har till kunskap om Gud och hans tankar. Genom bibelordet talar Gud in i ditt liv idag.

Var med och anta utmaningen att bli en daglig bibelläsare! Har du tid att ge Gud 5 minuter till om dagen... eller 10 eller 15?! Ta också gärna med din bibel till gudstjänster och samlingar. Vill du köpa en bibel kan du kontakta församlingens pastorer. Det finns biblar till försäljning i kyrkan.
En bra start i livet!
Barnen är det bästa vi har. De ligger närmast vårt hjärta och vi vill ge dem det bästa vi har - en tro som bär genom livet, en trygg gemenskap och känslan av att kyrkan är ett hem som de är välkomna i. Vi vill möta varje barn, levandegöra bibelns berättelser på pedagogiska och ålders-anpassade sätt samt vara en miljö där alla sinnen och uttryck stimuleras och där barns tankar, tro och frågor respekteras.

Himlakul är barnens egna lekfulla gudstjänst, söndagar 11:00-12:30, för barn 4-12 år. Vi har idag ett behov av vuxna som kan vara med de yngre barnen. Kanske kan du vara med någon söndag?

Station är fredagshäng för barn och ungdomar i klass 4-9 med aktiviteter, café och talkshow. Här varvas allvar och lek, samtal och bus, fritid och gemensamma delar.

Tonår är våra ungdomssamlingar för 13 till 20-åringar. Här finns också plats för dig som vill vara en andlig far eller mor och som myser av att bara få vara del av ungdomarnas liv.

Du som är nyfiken på att vara med i arbetet med våra barn och unga är välkommen att prata med Elisabeth Ågren 070-651 82 14. Himlakulledarna ses på torsdag 8/1 kl 19 och Stationsledarna torsdag 15/1 kl 19. 
Copyright © 2015 Sundsvalls baptistförsamling, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp