Copy
View this email in your browser

Ljus & hopp!


Ibland står tiden stilla. Ibland väljer vi att stanna upp, andra gånger tvingas vi till det. Under helgen som var har våra tankar på ett speciellt sätt gått till våra nära och kära som vi saknar, som lämnat oss med ett tomrum efter sig. De har gått hem, gått före oss. Mörkret kryper så lätt tätt inpå oss, men ljusen som lyser i mörkret där ute förmedlar hopp. De vill visa oss att det finns en framtid, ett evigt ljus, ett liv i gemenskap med Gud själv. De som gått före har inte gått bort, de har gått hem. De har gått hem till den levande Guden som står med öppna armar. Han väntar också på oss den dag vår tid är kommen, på samma sätt som våra älskade togs emot den dag de kom. I det hoppet får vi leva och det hoppet har vi att förmedla till den här världen. Mer ljus, mer hopp, i detta livet som vi lever varje dag tillsammans med en levande Gud. För ”Gud är inte en Gud för döda utan för levande, ty för honom är alla levande!” (Lukas 20:38)

Elisabeth Ågren, pastor med inriktning barn, ungdom, familj

Nytt programblad finns här>>
Missa inte den senaste informationen på vår hemsida www.elimkyrkansundsvall.se
Denna vecka:
Tisdag 4/11
18:30 Konfa i Elimkyrkan

Onsdag 5/11
19.00 Regional samling för EFK i Hagakyrkan. Då finns tillfälle att träffa Daniel Norburg som är ny missionsdirektor.
19:00 Övning för körsångare inför söndagens gudstjänst.

Torsdag 6/11
18:30 Alpha & Beta, kurser i kristen tro.
18:30 Växa, bibelsamtal utifrån Hebreerbrevet.

Fredag 7/11
13.00 Begravning för Elis Sjöblom. Anmälan till Thomas Anderssons begravningsbyrå.

Lördag 8/11
Metal Prayer Day
13:00. Bön & lovsång
19.00 Kvällsmöte tillsammans med Metal Sanctuary och Tonår. Mingel, lovsång, livsberättelse, predikan, kvällsfika

Söndag 9/11
11.00 Gudstjänst med Birgit Karlsson, Himlakul, kyrkcafé. 
Nästkommande helg börjar vi det gudstjänsttema som leder oss fram emot julen - om varför Gud blev människa och vad det innebär för oss idag.

Vi inleder med gudstjänst 16/11 kl 11.00 "Gud är!" tillsammans med ungdomarna, sång av Minna Persson, Basix och lovsångsteam, predikan Elisabeth Ågren. Himlakul ses även denna söndag. På kvällen kl 18.00 är det sinnesrogudstjänst
Församlingen stöder bland annat Anna-Maria och Ferro Mehmedovic som är sedan i somras missionärer i Valencia, Spanien för Evangeliska Frikyrkan. Där arbetar de med församlingsplantering, ledarutbildning och med utsatta människor, inte minst flyktingar från Afrika. Deras längtan efter att arbeta med mångkulturella församlingar och många av flyktingarna är muslimer. Du kan se en videohälsning från dem här>>
Nu är det dags att anmäla sig till vinterns gemenskapsläger i Vemdalen den 19-22 mars. För mer information klicka här>>
Glöm inte att be! För varandra, för församlingen, våra barn och ungdomar, våra sjuka, de ensamma… var med och bär och dela gärna dina tankar, ord och bilder med församlingen och församlingsledningen.

Varje tisdag kl 18:30 är det bön vid korset i kyrksalen. Vid bönesamlingen Vadstället, ber vi för församlingen och inkomna böneämnen.

Lördagar kl 10:00 är det ekumenisk bön för vår stad i bönerummet i Elimkyrkans källare, ingång från N Järnvägsgatan 16. 

Jesus själv säger att där två eller tre är samlade i hans namn, så finns han mitt ibland oss. Vi är övertygade om att det finns en kraft i den gemensamma bönen och att vi som kristna behöver finnas i en bönegemenskap, där vi får bära och bäras. Kanske finns du redan med i en? Flera grupper finns att ansluta sig till och det finns möjlighet att starta fler. Ta kontakt med Sven-Erik eller Elisabeth så hjälper de dig vidare. 
Copyright © 2014 Sundsvalls baptistförsamling, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp