Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?  Klik hier voor de online versie
Volg mij op facebook
Volg mij op Twitter
Bezoek mijn website
Volg mij op LinkedIn
Ik ben lid van de NVVT
en aangesloten bij de FAGT
FAGT
E-zine december 2014


Borrelen, bruisen en.....rust inbouwen

Gebeurt er bij jullie ook zoveel in één maand? De herfst en de winter zijn periodes in de natuur van loslaten en zich terugtrekken. Daarvan is in mijn praktijk/mijn leven geen sprake geweest de afgelopen weken. Integendeel! Ik ben meer naar buiten getreden, heb veel nieuwe klanten in de praktijk mogen begroeten en begeleiden en veel nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan. Het heeft gebruist en ook nu borrelt en bubbelt het in mijn hoofd, in mijn hart, in heel mijn lijf. Ik zit vol energie en vol plannen die om uitvoering vragen. Ook voor mij als vrouw in de overgang is het belangrijk regelmatig rust te nemen, even pas op de plaats, even bij mezelf naar binnen kijken: hoe gaat het met mij? Wat doe ik wel/niet en wanneer doe ik het? Ook mijn lijf en hoofd vragen om rust. Maar hoe doe je dat, wanneer het zo bruist, borrelt en bubbelt? 
Wat mij dan helpt is een wandeling door de frisse lucht, een lekkere kop thee, een moment aandachtig ademhalen, een moment zonder boek/pc/gesprek, even helemaal niets. Even stilstaan, heel even uit de pas. Maar ook: regelmatig een behandeling bij een collega reflextherapeut ondergaan én de weken van kerst en oud en nieuw de deuren van de praktijk sluiten en de aandacht naar binnen richten. Extra genieten van mijn gezin, de natuur, de mensen om mij heen en samen kerst vieren. 
Waarom bruist het zo in Reflexologiepraktijk Lisette? 
Telkens weer word ik geïnspireerd en ga ik bruisen door klanten die enthousiast zijn over mijn behandelingen: klachten die verminderen of zelfs verdwijnen. Laatst was er een klant die kwam omdat ze zo'n last heeft van opvliegers. Gaandeweg de behandelingen bleek dat er ook andere dingen spelen: minder energie, stemmingswisselingen, piekeren, slecht slapen etc. Allemaal klachten die bij de overgang kunnen horen. Door de korte gesprekjes tijdens het voetenbadje voorafgaand aan elke behandeling én het inspelen ook op die klachten met mijn massages, vertelde ze na een aantal behandelingen dat ze zich veel meer bewust is gaan worden van de processen die in haar lichaam spelen. Hierover spreken met haar partner en voor zichzelf dingen op een rijtje zetten, hebben geholpen meer te accepteren wat er is. Maar daarnaast ook de moed om actie te nemen en wat dingen in haar leefstijl te veranderen waardoor het effect van de behandelingen werd vergroot. Nu heeft ze niet alleen minder last van opvliegers, maar ook de stemmingswisselingen zijn minder, ze slaapt beter en haar energieniveau is mede daardoor omhoog gegaan.Dit stimuleert mij om door te gaan, het houdt mij in beweging en ik ben blij met de massages waarmee ik kan werken.Bijscholing is een andere zeer inspirerende factor die mij bruisend houdt. 
Zo heb ik naast de Chinflex® Professional module ook bijscholing gevolgd specifiek voor vrouwenklachten (vanaf de eerste menstruatie tot en met de overgang) en volg ik op dit moment nog bijscholing voor behandelingen rondom de zwangerschap, fertiliteit en bekkenproblematiek. Ook scholing over (borst)kanker heeft me geïnspireerd en veel nieuws in handen gegeven om te behandelen. 
Voor het komende jaar staan er weer een aantal scholingen op het programma en ga ik aan de slag met mijn scriptie voor het laatste jaar Voetreflexplus™. Wie weet ga ik jou wel nodig hebben voor mijn onderzoek. Houdt daarom mijn E-zines en facebookpagina in de gaten. Hier deel ik regelmatig mijn kennis, kunde en bezigheden. 
Voor nu wil ik ieder van mijn lezers een mooi en prettig Kerstfeest wensen en een goede jaarwisseling. Zorg goed voor jezelf!
 

 
Hieronder nog een aantal algemene tips tegen de opvliegers die het ons zo lastig kunnen maken tijdens de overgang. 

Niet wachten op mijn volgende tips, maar nu al beginnen met voor jezelf zorgen en op een natuurlijke manier werken aan je klachten? Maak dan nu een afspraak voor een persoonlijke intake en we gaan samen aan het werk. 

ACTIE MAAND DECEMBER 
(Cadeaubon voor) Ontspannende voet- en/of gezichtsbehandeling:

normaal € 45,00 
nu € 35,00
Bij aanschaf van cadeaubon:
flesje etherische geurolie t.w.v. € 4,95 gratis
klik hier om direct een afspraak te maken

5 tips tegen opvliegers en iets om te onthouden:

  1. Voorkom stress: stress wordt veroorzaakt door adrenaline en adrenaline stimuleert opvliegers. Zoek daarom voldoende ontspanning. Denk hierbij aan yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen, mindfullness, maar ook aan op tijd je rust pakken (vooral in de namiddag) en een goed slaapritme.
  2. Vermijd of beperk heet voedsel. Eet wel vezelrijke voeding. Dit helpt de oestrogeenspiegel te reguleren (dalende oestrogeenafgifte is o.a. oorzaak van opvliegers). Eet daarom voeding die opvliegers helpen voorkomen zoals peulvruchten, noten, appels, uien en knoflook (zij vangen het oestrogeentekort op).
  3. Vermijd hitte. Hitte zorgt voor (extra) opvliegers. Houd hiermee rekening met je kleding. Draag laagjes, zodat je iets uit kunt doen als je het warm krijgt en weer aan kunt trekken als je afkoelt. Draag katoen en linnen i.p.v. synthetische vezels.
  4. Stop met roken en drink niet te veel alcohol, cafeïnehoudende dranken en gebruik zo min mogelijk (liefst geen) suiker.
  5. Kijk voor jezelf eens wat jouw opvliegers triggert. Bij mij is dat: haast hebben/stress, koffie maar ook te snel en te heet/gepeperd eten en rode wijn. 
Onthoud dat bij opvliegers veel vitaminen en mineralen verloren gaan, dus vul deze goed en op tijd aan. Anders krijg je weer andere (overgangs)klachten. Dit kan door voldoende en goede voeding te nuttigen en eventueel aanvullend supplementen te slikken. 
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Wie ben ik?


Mijn naam is Lisette Tiggelaven. Ongeveer 15 jaar geleden maakte ik kennis met voetreflextherapie. Vanaf dat moment ging ik me steeds meer verwonderen over hoe ons lichaam in staat zichzelf in balans te houden (homeostase) als we goed voor onszelf zorgen.

Als er toch een verstoring ontstaat, is het soms voldoende het lichaam een duwtje in de goede richting te geven met reflexzonetherapie. Reflexzonetherapie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er niet alleen gekeken wordt naar de klacht maar naar de gehele mens. Door de goede resultaten van deze therapie bij mijn eigen klachten, besloot ik zelf  opleidingen te gaan volgen om reflexzonetherapeut te worden.

Sinds 2012 ben ik gediplomeerd voetreflextherapeute en heb mijn eigen praktijk. Tijdens en na de opleiding heb ik bij- en nascholing gevolgd en houd via verschillende vormen van onderwijs en literatuurstudie mijn kennis op peil.
Copyright © 2014 Reflexologiepraktijk Lisette, All rights reserved.