Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?  Klik hier voor de online versie
Volg mij op facebook
Volg mij op Twitter
Bezoek mijn website
Volg mij op LinkedIn
Ik ben lid van de NVVT
en aangesloten bij de FAGT
FAGT
E-zine november 2014


Hoe de rups een vlinder werd...

Ken je dat? Van die periodes dat alles zo snel gaat dat het lijkt of je in een sneltrein zit die ook op de grote stations niet stopt omdat hij anders te laat komt op zijn eindbestemming? Door mijn studie om bijgeschoold te worden tot Voetreflexplustherapeute™ kregen mijn behandelingen nog meer effect en kon ik mijn klanten nog beter ondersteunen en helpen. De praktijk groeide zo snel dat mijn agenda overvol raakte. Want ik had niet alleen een praktijk, maar volgde ook nog een opleiding én had een leuke baan bij het NPi. Ik merkte dat ik te weinig rust nam en niet goed voor mezelf zorgde. Er moesten dingen veranderen. Ik was niet lang meer in staat om alles met voldoening en goed te blijven doen. Dat heeft mij doen besluiten mijn baan bij het NPi op te zeggen en vanaf 1 maart fulltime met reflexologie bezig te zijn. 
En toen was ik fulltime therapeut. Best eng. Jarenlang heb ik geroepen: “Wat zal ik nou eens worden als ik later groot ben?” En nu was het zover en moest  het gebeuren ook. Volle kracht vooruit ging ik, in een vlaag van verstand op nul en blik op oneindig. 
 

 
Tot het moment dat ik na onze zomervakantie voelde dat ik daar niet van was uitgerust op de manier die ik zou willen. Tot het moment dat ik me realiseerde dat ik keuzes moest gaan maken: wat wel en wat niet. Terug in balans komen en doen wat ik mijn klanten altijd voorhoud: goed zorgen voor jezelf zodat je vanuit balans er weer en beter voor de ander kunt zijn. 

En met dat inzicht stond het ‘ineens’ helder voor me: ik ga keuzes maken en goed voor mezelf zorgen. 

En een van de keuzes is: mijn praktijk is er vooral voor de vrouw. 
Het leven van een vrouw bestaat uit verschillende periodes: van puberteit naar de vruchtbare periode, zwangerschap tot aan overgang en menopauze.

Deze fases kunnen ieder hun eigen klachten geven en zetten daarmee het leven van de vrouw behoorlijk op zijn kop. Veel klachten hebben een gynaecologische oorzaak. Dit vraagt kennis van de fysiologie. Daarnaast is er ook de zienswijze vanuit de TCM op al deze klachten. Door beide te combineren  ontstaat er inzicht in de aard en samenhang van de klachten. Dit resulteert in een behandeling die daarop aansluit. Wanneer je dan met de leefstijl- en voedingsadviezen ook thuis aan het werk gaat, zorg je goed voor jezelf en je balans. Wie wil dat nou niet?

 

In mijn blogs/e-zines ga ik met jullie delen wat je zelf kunt doen bij bepaalde klachten en wat reflexologie voor je kan betekenen. 

Niet wachten op mijn tips, maar nu al beginnen met voor jezelf te zorgen en op een natuurlijke manier te werken aan je klachten? Maak dan nu een afspraak voor een persoonlijke intake en we gaan samen kijken hoe ik je kan helpen. 

ACTIE MAAND NOVEMBER

Intake van anderhalf uur
normaal € 65,00 
nu € 50,00
klik hier om direct een afspraak te maken

5 tips bij menstruatieklachten:

  1. Eet niet teveel koude, rauwe, vette en zoete voeding. Dit beschadigt de Milt en kan leiden tot o.a. vocht vasthouden, opgeblazen gevoel. Drink zo min mogelijk koffie, dit is erg heet en droogt  uit en heeft daardoor een negatief effect op de Lever: deze gaat minder stromen en dat kan leiden tot o.a. hoofdpijn.
     
  2. Ga bewegen, ook tijdens de menstruatie. Beweging zorgt dat het bloed en de Qi (energie) blijft stromen. Te weinig beweging kan leiden tot PMS klachten en een pijnlijke menstruatie. Let wel op dat je niet te intensief beweegt. Dit kan leiden tot ontregeling en te intensief sporten tijdens de puberteit en zwangerschap kan leiden tot veel klachten op latere leeftijd. Ga bijvoorbeeld elke dag een halfuurtje stevig wandelen of fietsen.
     
  3. Neem voldoende rust. Ga overdag regelmatig even zitten of liggen en doe helemaal niets. Geen tv, geen pc, geen mobiel…. En ga op tijd naar bed en slaap voldoende. Kleed je warm genoeg. Zorg dat vooral onderrug en buik goed bedekt zijn. Wanneer dit niet het geval is, komt de kou in je lichaam en dit verkrampt.
     
  4. Probeer stress te vermijden, maak plezier, lach en geniet. Vreugde ontspant en houdt de energiestroom gaande.
Ben je enthousiast over de inhoud van de e-mail? Deel hem via sociale media.
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Wie ben ik?


Mijn naam is Lisette Tiggelaven. Ongeveer 15 jaar geleden maakte ik kennis met voetreflextherapie. Vanaf dat moment ging ik me steeds meer verwonderen over hoe ons lichaam in staat zichzelf in balans te houden (homeostase) als we goed voor onszelf zorgen.

Als er toch een verstoring ontstaat, kan het soms voldoende zijn het lichaam een duwtje in de goede richting te geven met reflexzonetherapie. Reflexzonetherapie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er niet alleen gekeken wordt naar de klacht maar naar de gehele mens. Door de goede resultaten van deze therapie bij mijn eigen klachten, besloot ik zelf  opleidingen te gaan volgen om reflexzonetherapeut te worden.

Sinds 2012 ben ik gediplomeerd voetreflextherapeute en heb mijn eigen praktijk. Tijdens en na de opleiding heb ik bij- en nascholing gevolgd en houd via verschillende vormen van onderwijs en literatuurstudie mijn kennis op peil.
Wil jij je inschrijven voor mijn E-zine? Klik dan hier.
Copyright © 2014 Reflexologiepraktijk Lisette, All rights reserved.