Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?  Klik hier voor de online versie
Volg mij op facebook
Volg mij op Twitter
Bezoek mijn website
Volg mij op LinkedIn
Ik ben aangesloten bij de FAGT
 
E-zine 20 september 2016


Nog even dit: nieuws en een uitnodiging voor 2 oktober

Omdat de vernieuwde site nog niet klaar is, mijn blog dus nog niet in zijn definitieve vorm te vinden is en ik toch nog iets met jullie wilde delen, stuur ik nog even een kleine stand van zaken in de praktijk.

Vorig weekend heb ik een cursus gevolgd bij Lone Sorensen: Neuro hand reflex therapie (ook wel Koreaanse handtherapie genoemd). Dit was een bijzonder interessante cursus. Waarom? Omdat het mij een extra sterke tool biedt om in te zetten in mijn praktijk.
Neuro-handreflex therapie is een techniek die heel makkelijk toe te passen is bij vele klachten. In de Koreaanse handacupunctuur gaat men er van uit dat het hele lichaam in microformaat te vinden is op de hand. Door middel van manuele stimulatie van zones en punten op de handen is het mogelijk om je hele lichaam en je energiesysteem te stimuleren. Lone Sorensen heeft deze acupunctuurmethode bestudeerd en omgezet naar een totale 'lichaamsbehandeling' via reflextherapie op de handen. De handen zijn altijd 'bij de hand', dus deze therapie is in heel veel situaties eenvoudig toe te passen. Het is niet per se  noodzakelijk op een behandeltafel te gaan liggen. Ook als er niet behandeld kan worden met voet- en/of gezichtsreflex is het als volwaardige therapie in te zetten. Bijvoorbeeld bij een gipsbeen, te heftige pijn in de voeten of in het gezicht, maar ook voor mensen die in een rolstoel zitten en ouderen die minder mobiel zijn en niet makkelijk op een behandelstoel of -tafel stappen. De handtherapie is een volwaardige behandeling en kan op zichzelf als behandeling gegeven worden, maar is vooral een uitstekende tool om andere reflextherapie te ondersteunen en wordt op deze manier volop ingezet in mijn praktijk. En: door middel van 'huiswerk' kun je ook zelf tussen de behandelingen door aan de slag met je eigen gezondheid.
 
Zichtbaarheid van de praktijk
Afgelopen zaterdag heb ik met veel plezier en succes handmassages gegeven bij de open dag bij collega Linda van Borssum in Koudhoorn/Putten. Als extra ondersteuning heb ik daarbij de essentiële oliën ingezet. Enkele reacties:
'Wat heerlijk ontspannend is dit zeg!'
'Ik wist niet dat je zoveel aan mijn handen kon voelen en me kon vertellen wat ik voor klachten heb. Maar het klopt wel. En het is zo ontspannend ook.'
'Wat een heerlijke massage en de olie maakt het extra fijn. Helemaal afgestemd op mijn behoefte.Top!'
Wat heb ik toch een mooi vak.

Op 2 oktober organiseren we met Bewust Amersfoort het eerste Inspiratie Festival 033. Er zullen vele kramen zijn waar bewuste ondernemers uit de regio zich presenteren. Er zijn een aantal workshops en er zijn  biologische hapjes en drankjes. Kortom een heel gezellige middag in een mooie, groene omgeving in de buurt. En nog gratis ook.
Ook Reflexologiepraktijk Lisette zal aanwezig zijn. In de tent geef ik ontspannende voet-, gezichts- en handreflex massages én ik geef een lezing over hoe je heel eenvoudig je medicijnkastje kunt vullen met natuurlijke middelen om dagelijkse ongemakken, pijntjes en kwaaltjes kunt voorkomen en verminderen.
Ik nodig je daarom van harte uit om te komen genieten en ervaren. Kom je ook? Hieronder de flyer. Mocht je meer informatie willen, kijk dan op de site van Bewust Amersfoort.
Kun je niet komen ervaren op 2 oktober? Maak dan een afspraak via de button hieronder en kom voor een reflexmassage naar de praktijk.
Deel je deze e-zine met mensen die je kent?
klik hier om direct een afspraak te maken
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Wie ben ik?


Mijn naam is Lisette Tiggelaven. Ongeveer 15 jaar geleden maakte ik kennis met voetreflextherapie. Vanaf dat moment ging ik me steeds meer verwonderen over hoe ons lichaam in staat zichzelf in balans te houden (homeostase) als we goed voor onszelf zorgen.

Als er toch een verstoring ontstaat, is het soms voldoende het lichaam een duwtje in de goede richting te geven met reflexzonetherapie. Reflexzonetherapie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er niet alleen gekeken wordt naar de klacht maar naar de gehele mens. Door de goede resultaten van deze therapie bij mijn eigen klachten, besloot ik zelf  opleidingen te gaan volgen om reflexzonetherapeut te worden.

Sinds 2012 ben ik gediplomeerd voetreflextherapeute en heb mijn eigen praktijk. Tijdens en na de opleiding heb ik bij- en nascholing gevolgd en houd via verschillende vormen van onderwijs en literatuurstudie mijn kennis op peil.
Copyright © 2016 Reflexologiepraktijk Lisette, All rights reserved.