Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?  Klik hier voor de online versie
Volg mij op facebook
Volg mij op Twitter
Bezoek mijn website
Volg mij op LinkedIn
Ik ben aangesloten bij de FAGT
 
E-zine september 2016


De zomer is voorbij.....

De vakantiespullen liggen weer op hun plek en de caravan is weer naar de stalling, de scholen zijn weer begonnen en bijna iedereen is weer aan het werk. De zon staat lager aan de hemel en de avonden zijn korter. We genieten van een mooie nazomer. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd in de praktijk en plannen zijn gemaakt voor de komende periode. Nu wordt het tijd deze met jullie te delen en ze te gaan uitvoeren. Wat zijn er zoal voor plannen en wat kunnen jullie van mij verwachten komende periode?
 • Er wordt hard gewerkt aan een revisie van de website. We hopen uiterlijk eind september alles om te zetten
 • Mijn e-zine zal alleen nog nieuws bevatten zoals aankondigingen van workshops, nieuwe vaardigheden die ik heb opgedaan, veranderingen binnen de praktijk etc. Voor het delen van kennis over voor de praktijk relevante onderwerpen zoals in eerdere e-zines verwijs ik jullie naar mijn blogs. Deze zullen vanaf eind september met regelmaat gaan verschijnen. Ik wil hierin interessante en relevante onderwerpen met jullie delen en tips geven over hoe je met plezier en gezond kunt (blijven) leven.  Heb je vragen, wil je over een bepaald onderwerp meer weten: laat het mij weten. Dan kan ik er een blog over schrijven en op die manier meer mensen informeren. Jij bent vast niet de enige die iets over een onderwerp wilt weten.
 • Ik ga mij meer richten op mijn specialisatie om op die gebieden nog meer expertise te krijgen. Mijn specialisaties zijn gericht op het leven van de vrouw: van de puberteit met de eventuele menstruatieproblemen, een eventuele zwangerschap en bevalling en nazorg, vrouwenklachten tijdens de menopauze tot vrouwen (maar ook mannen) met kanker. Daarnaast rouwbegeleiding en verliesverwerking.
Nieuws uit de praktijk

In het voorjaar heb ik weer een aantal bijscholingen gevolgd. Waaronder een driedaagse over diagnostiek en meridiaanpalpatie, waarmee mijn mogelijkheden om snel een goed behandelplan te maken zijn uitgebreid.
Daarnaast een driedaagse over rouwbegeleiding en verliesverwerking. Een welkome aanvulling.
Werken met Moxa (bijvoetkruid) is een andere nascholing die ik heb gevolgd. Dit kan op diverse momenten in het behandeltraject en bij veel klachten extra ondersteuning bieden.
Mijn kennis over zwangerschap en bevalling heb ik uitgebreid met een aantal cursussen over de voorbereiding op een eventuele zwangerschap, gezichtsreflexbehandelingen tijdens de zwangerschap en bevalling. Bijzonder hierbij is dat het ook thuis ingezet kan worden (hoe en wat kun je lezen op mijn site eind september).
Ook heb ik veel studie gedaan en nascholing gevolgd op het gebied van orthomoleculaire voeding en parasitologie. Met als resultaat dat ik bij de therapeutische trajecten voedingsadvies effectief in kan zetten als extra ondersteuning. Ik werk hierin samen met Annette ter Heijden, orthomoleculair therapeut bij Fysikos en nog een aantal kundige en leuke mensen. Dus: Wil je serieus aan de slag om je lichaam in conditie te krijgen en zo van je klachten af te komen? Of gewoon leren hoe je gezond kunt leven: dat kan m.b.v. reflexologie en voeding. Neem vandaag de eerste stap en maak een afspraak via de knop hieronder voor een informatief gesprek waarin we kijken naar jouw klachten en vragen en we sluiten af met een ontspannende massage. Daarna kunnen we samen direct aan de slag met een behandeltraject.

Na onderzoek en uitproberen en kijken en nog eens kijken wat bij mij past maak ik in de praktijk gebruik van een tweetal extra's op het gebied van extra ondersteuning. Zowel bij de massages in de praktijk als in mijn advisering om zelf met je gezondheid aan de slag te gaan.
Dit zijn de producten van doTerra (vooral de essentiele olien) en de producten van ForEver (O.a. Aloe Vera dranken). Beide bedrijven zijn duurzame, eerlijke bedrijven met goede en natuurlijke producten. Ik heb met veel van deze producten persoonlijke ervaringen opgedaan en inmiddels al een behoorlijk aantal klanten hiermee kunnen helpen. Ik word er erg blij van en zij ook. Wil je meer weten over het gebruik van deze producten en hun voordelen? Neem contact met me op.
Vanaf eind september/begin oktober kun je in de praktijk terecht voor de volgende nieuwe behandelingen:
 
 • In 5 weken je lichaam schoon en klaar voor zwangerschap zodat je kindje in een optimale conditie kan groeien. Inclusief huiswerk (zelf massage) en voedingstips
 • 9 maanden fit en vrolijk door je zwangerschap met reflexologie als ondersteuning
 • Ook tijdens de bevalling kan reflexologie ondersteunen: je partner leert in 1 sessie hoe hij/zij je helpt bij o.a. weeën die niet doorzetten, pijn en nog veel meer.
 • Na de bevalling snel weer in balans met reflexologie.
 • Nieuwe data babyreflexologie staan gepland
 • Nieuwe data voor de workshop Chinese anti-stress voetreflexmassage
En dan nog dit: Ga ik je daar ontmoeten? Klik voor meer info op de links.
 
Natuurlijk kun je ook nog steeds met alle klachten en vragen over zwangerschap, menstruatie, menopauze, oncologie en nog veel meer terecht in de praktijk.
 
klik hier om direct een afspraak te maken

 tips voor de nazomer:

De nazomer is het seizoen van het element Aarde in de Chinese geneeskunde. Hierin staat het Maag/Miltsysteem centraal. Dit systeem zorgt voor de spijsvertering, maar ook voor transformatie en transport. De Maag regelt het opnemen en verteren van voedsel, de Milt zorgt voor de vochtigheid in het lichaam en verdeelt de vloeistoffen over weefsels en spieren. Daarnaast bepaalt hij de elasticiteit van de spieren en weefsels en houdt ze daarmee op hun plek. De Milt reinigt het bloed en zorgt dat immuuncellen in het lichaam verspreidt worden. ( Een zwak Miltsysteem geeft bijvoorbeeld spataderen, aambeien en verzakkingen, maar ook klachten van het immuunsysteem). Belangrijk dus om ze in balans te brengen/houden.

Tips om je Maag/Milt systeem in goede conditie te houden:
 1.  Eet voldoende en gezonde voeding.
 2. Kauw je voeding goed. In de mond begint de spijsvertering al en geeft een signaal aan de maag: er komt voedsel aan.
 3. Eet met aandacht, zodat alleen de organen in je lichaam die zich met de spijsvertering bezighouden daarmee aan de slag gaan en er maximaal hun voordeel mee doen.
 4. De Milt wordt gevoed met warmte, houdt niet van kou. Neem dus vooral ook warm voedsel.
 5. De kleur die bij het element Aarde hoort is geel. Er is ook volop geel voedsel te krijgen in dit seizoen: citroen, kaneel, pompoen etc. en dat is dus niet voor niets. Bijzonder hoe de natuur inspeelt op de behoeften van de mens..... ;-)
 6. Maar ook de andere najaarsgroenten en -fruit tot half oktober zijn erg gezond. Eet ze daarom in ruime mate en gevarieerd: peren, frambozen, bramen, zwarte en rode bessen, broccoli, snijbonen, snijbiet, rode biet, paksoi, postelein en spinazie. Let bij fruit wel op de hoeveelheid in verband met de suikers!
 7. Venkel, pepermunt, marjolein, zijn kruiden die je heerlijk kunt gebruiken in het najaar, maar ook in de vorm van essentiële oliën kun je deze goed inzetten. Wil je hierover meer weten, neem dan contact met mij op.
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Wie ben ik?


Mijn naam is Lisette Tiggelaven. Ongeveer 15 jaar geleden maakte ik kennis met voetreflextherapie. Vanaf dat moment ging ik me steeds meer verwonderen over hoe ons lichaam in staat zichzelf in balans te houden (homeostase) als we goed voor onszelf zorgen.

Als er toch een verstoring ontstaat, is het soms voldoende het lichaam een duwtje in de goede richting te geven met reflexzonetherapie. Reflexzonetherapie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er niet alleen gekeken wordt naar de klacht maar naar de gehele mens. Door de goede resultaten van deze therapie bij mijn eigen klachten, besloot ik zelf  opleidingen te gaan volgen om reflexzonetherapeut te worden.

Sinds 2012 ben ik gediplomeerd voetreflextherapeute en heb mijn eigen praktijk. Tijdens en na de opleiding heb ik bij- en nascholing gevolgd en houd via verschillende vormen van onderwijs en literatuurstudie mijn kennis op peil.
Copyright © 2016 Reflexologiepraktijk Lisette, All rights reserved.