Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?  Klik hier voor de online versie
Volg mij op facebook
Volg mij op Twitter
Bezoek mijn website
Volg mij op LinkedIn
Ik ben lid van de NVVT
en aangesloten bij de FAGT
FAGT
E-zine april 2015


Liggen de dingen je zwaar op de maag?

In de afgelopen periode heb ik een aantal mensen in mijn praktijk mogen ontvangen die kwamen met spijsverteringsklachten of klachten (zowel fysiek als mentaal) daaraan gerelateerd. Onderwerp van gesprek is dan vaak het voedingspatroon, maar ook het dagelijks leven: Wat ligt er op je bordje? En: wat leg je zélf op je bordje? Wat slik je door? Hoe verteer je wat je doorslikt? 
In februari schreef ik over de Milt (oftewel Pi zoals het systeem van de Milt in de Chinese geneeskunde wordt genoemd en niet 1 op 1 te vergelijken is met het orgaan de Milt). Nu komt naar aanleiding van vragen in mijn praktijk de Maag aan bod. 
De Maag staat voor vertering en is fysiologisch onder andere verantwoordelijk voor het transformeren van voedsel en drank om energie voor het lichaam te krijgen. 
Ook mentaal moet er het nodige verteerd worden. In deze tijd waarin stress ziekteoorzaak nummer 1 dreigt te worden, heeft onze maag het zwaar. Zijn we nog in staat om datgene wat het leven op ons bord legt, te verteren? Of voelen we ons voortdurend ontevreden over de dingen die ons 'overkomen'? Teveel onvrede en stress geeft maagklachten: de dingen liggen ons letterlijk zwaar op de maag. Ook hierbij is, zoals ik in mijn vorige E-zine al schreef, een goede balans tussen actie en rust, gezonde voeding en beweging van belang. 
In mijn praktijk zie ik dat door de aanpak van de maag- en miltmeridiaan én de andere spijsverteringsorganen, de lichamelijke klachten snel minder worden. Daarbij wordt ook de stresservaring minder door het ontspannende effect. Immers: als de lichaamsfuncties doen wat ze moeten doen, is het lijf heel goed in staat om de stress 'op te vangen' door hun lichamelijke reactie hierop, zoals de aanmaak van de benodigde hormonen. Ervaren hoe reflexologie jou kan helpen bij klachten of ontstressen? Klik op de link hieronder voor het maken van een afspraak.  

Onderaan deze E-zine staan een aantal tips om maagklachten en/of stress te voorkomen, waaronder voetreflexologie.
Niet wachten op mijn volgende tips, maar nu al beginnen met voor jezelf zorgen en op een natuurlijke manier werken aan je klachten? Maak dan nu een afspraak voor een persoonlijke intake en we gaan samen aan het werk. 
Oncoreflex®
Zoals velen van jullie weten volg ik op dit moment een training Oncoreflex bij Total Health, ter verdieping en specialisatie van mijn voetreflextherapie. In deze training worden vanuit zowel de reguliere geneeskundige, natuurgeneeskundige als de Chinese geneeskundige visie de verschillende aspecten van de ziekte kanker bekeken. Bedoeling van de training is, om met onze massages de cliënten tijdens het proces dat ze doormaken te ondersteunen. Er wordt gemasseerd, niet behandeld! In deze training leer ik massages die ondersteunend werken voor, tijdens en na behandeling. De massages worden aangepast aan de individuele behoeften van de cliënt. Doel van de massages is dan ook: ondersteuning voor, tijdens en na de behandelingen, ontspanning en verbetering kwaliteit van leven. Voorafgaande aan deze training heeft Total Health onderzoek gedaan naar reflexologie bij borstkanker. De resultaten daarvan zijn hier te lezen. Nu ben ik op zoek naar mensen met de diagnose kanker die openstaan voor deze massages en door mij ondersteund willen worden. Het tarief voor deze massages is tot en met eind mei € 25,00 i.p.v. het normale tarief van € 55,00 per consult (deze prijs geldt ook voor de uitgebreide intake).
Heb je interesse hiervoor of wil je eerst meer info? Laat het mij weten via mail of via de balk hieronder.


 

ACTIE APRIL/MEI

bij elke behandeling
voetenbadkruiden
cadeau 

 
klik hier om direct een afspraak te maken

6 tips bij stress en voor een gezonde maag:

  1. Probeer stress te voorkomen door op tijd te ontspannen, voldoende en goed te slapen.
  2. Toch gestresst? Zoek een manier om te ontstressen. Dit kan o.a. door te bewegen. Bewegen op de manier die voor jou het beste werkt: waar je energie van krijgt en je hoofd leeg van raakt. Voor de een zijn dit yoga-oefeningen, voor de ander is het wandelen of hardlopen. Bewegen is daarbij ook goed voor de spijsvertering. Doe het wel voor een maaltijd en niet direct erna, want dan heeft het lichaam bloed en energie nodig om naar de spijsverteringsorganen te gaan en niet naar de spieren.
  3. Eet met aandacht en dus niet te snel. Dit is beter voor de spijsvertering.
  4. Teveel geraffineerde koolhydraten (zoals suikers) zorgen voor veel maagzuur. Dus als je last hebt van veel maagzuur, kijk daar eens naar. Het drinken van sap van gekookte aardappels in de ochtend wil wel helpen tegen teveel maagzuur. Daarnaast werk ik tegenwoordig met essentiële oliën en een daarvan werkt enorm goed tegen maagzuur en een opgeblazen gevoel (voor meer info, neem gerust contact met me op). 
  5. Ook door teveel zout, alcohol en vlees raakt de maag van slag. Wees daar dus voorzichtig mee. Verse of gedroogde kruiden smaken heerlijk door alle gerechten en kunnen zout prima vervangen. 
  6. Vaak last van een opgeblazen gevoel, flatulentie of nare geurtjes na het eten van knoflook en ui (goed voor ons, maar helaas deze nare bijwerkingen)? Doe het dan eens als volgt: verwarm de pan zonder olie of boter en fruit daarin eerst kort de ui en de knoflook. Voeg daarna pas de olie toe en de rest van de ingrediënten en je zult zien dat het verschil maakt. 
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Wie ben ik?


Mijn naam is Lisette Tiggelaven. Ongeveer 15 jaar geleden maakte ik kennis met voetreflextherapie. Vanaf dat moment ging ik me steeds meer verwonderen over hoe ons lichaam in staat zichzelf in balans te houden (homeostase) als we goed voor onszelf zorgen.

Als er toch een verstoring ontstaat, is het soms voldoende het lichaam een duwtje in de goede richting te geven met reflexzonetherapie. Reflexzonetherapie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er niet alleen gekeken wordt naar de klacht maar naar de gehele mens. Door de goede resultaten van deze therapie bij mijn eigen klachten, besloot ik zelf  opleidingen te gaan volgen om reflexzonetherapeut te worden.

Sinds 2012 ben ik gediplomeerd voetreflextherapeute en heb mijn eigen praktijk. Tijdens en na de opleiding heb ik bij- en nascholing gevolgd en houd via verschillende vormen van onderwijs en literatuurstudie mijn kennis op peil.
Copyright © 2015 Reflexologiepraktijk Lisette, All rights reserved.