Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?  Klik hier voor de online versie
Volg mij op facebook
Volg mij op Twitter
Bezoek mijn website
Volg mij op LinkedIn

Ik ben geregistreerd bij het  RBCZ

en aangesloten bij de FAGT
 
E-zine december 2015

Hoe staat het met jouw immuunsysteem? 
Het is herfst en de winter nadert. Seizoen van mooie kleuren, lekkere wandelingen in het bos, heerlijk een boek lezen bij de kachel, een goed gesprek en een lekker drankje of een spelletje spelen en genieten van kaarslicht op de steeds korter wordende dagen. 
De natuur bereidt zich voor op de winter. De sapstroom in bomen komt tot stilstand waardoor bladeren verdrogen en van de bomen vallen. De natuur ontdoet zich van dat wat niet meer bruikbaar is. De natuur maakt zich op voor de winter. De regen en wind houdt ons vaker binnenshuis.  
Ons lichaam - met name longen en dikke darm - is nog niet gewend aan de veranderende omstandigheden, de temperatuurschommelingen,de droogte die in huis ontstaat doordat de verwarming aan staat en reageert daarop. Longen en dikke darm zijn van groot belang voor ons immuunsysteem. Beide zorgen op eigen wijze voor afvoer van afvalstoffen. Is er in longen of dikke darm een verstoring, dan worden we ziek. De longen zijn in de herfst vatbaar voor infecties en hebben dus in dit seizoen extra aandacht nodig. In de zomer worden afvalstoffen in ons lichaam opgeslagen en moeten worden afgevoerd. Als dat proces verstoord is, ontstaan darmklachten (denk aan diarree of obstipatie). Luchtweginfecties en darmklachten zijn dan ook veel gehoorde klachten in deze periode. Klachten van het immuunsysteem. Hoe is het met jouw immuunsysteem? En wat doe jij er aan om het op orde te houden/krijgen?


Wat kun je zelf doen voor een goede weerstand: voorkomen is beter dan genezen
 • Boek regelmatig een behandeling bij een reflexzonetherapeut, dit ontspant en brengt balans waardoor je weerstand een boost krijgt.
 • Zorg voor vitaminerijke voeding: eet veel groente van het seizoen en neem regelmatig fruit.
 • Neem eventueel extra vitamine C in d.m.v. een goed voedingssupplement.
 • Voorkom irritatie aan de luchtwegen: zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis.
 • Beweeg voldoende ook en vooral in de buitenlucht.
 • Zorg voor een goede ademhaling: in door de neus waardoor de trilhaartjes in je neus de lucht filteren en je daarmee beschermen en uit door de mond. Adem goed naar je buik, zodat je optimaal zuurstof binnenkrijgt. 
 • Drink voldoende om uitdroging (met name ook van de huid) te voorkomen en beperk het drinken van koffie en/of alcohol, deze veroorzaken juist uitdroging. 
 • Houd handen en voeten warm; koude voeten verzwakken je weerstand en maken dat infecties sneller vat op je krijgen.
 • Vermijd grote temperatuurverschillen en zorg dat je niet teveel afkoelt. Temperatuurverschillen hebben grote invloed op je slijmvliezen, met name die van neus, keel en bijholten.
 • Zorg voor voldoende rust en goede slaap.
 • Als je het binnen gezellig maakt, doe dat dan eens met het verdampen van heerlijke essentiële oliën. Deze ruiken niet alleen lekker, sommigen hebben ook een geneeskrachtige werking. Zelf gebruik ik diverse olien van DoTerra (On guard voor de weerstandsopbouw, Breathe bij verkoudheid, Elevation tegen sombere gevoelens, Lavendel voor de rust). Wil je meer weten hierover neem dan gerust contact met me op.

ACTIE DECEMBER:

Verwend worden en tegelijkertijd je immuunsysteem boosten?

Boek een heerlijke rugmassage met 8 essentiële oliën: de Aroma Touch Technique. Deze massage zorgt voor vermindering van stress, verbetering van het immuunsysteem, vermindering van ontstekingsreacties en het bereiken van homeostase. De massage bevordert het welzijn doordat het de fysieke en emotionele stressoren verminderd en een gezond functioneren van het autonoom (zenuw)stelsel bevordert. 
Kortom een heerlijk ontspannende massage die ook nog eens je gezondheid bevordert. 


In december € 50,00 i.p.v. € 65,00. Ook leuk om cadeau te doen.
klik hier om direct een afspraak te maken

Toch last van verkoudheid of griep?

 • Neem rust.
 • Boek een massage bij een reflexzonetherapeut voor een massage die de afvalstoffen sneller uit je systeem laat verdwijnen, waardoor je sneller van je verkoudheid af bent. (Géén massage bij koorts!)
 • Drink voldoende. Vooral water, eventueel met wat citroensap. Hiermee zorg je dat afvalstoffen worden afgevoerd.
 • Verwen jezelf met een heerlijk verwarmende thee met gember, citroen en eventueel wat honing. Gember is o.a. goed voor weerstandsopbouw, citroen helpt afvalstoffen af te voeren en honing verzacht de keel. 
 • Verstopte neus: verdamp essentiële olie (eucalyptus, pepermunt of een speciale blend) in een aromalamp/diffuser. Je kunt ook een druppel op een zakdoek doen en deze op je nachtkastje leggen of mengen met een draagolie en onder je voeten smeren.
 • Vermijd melk- en zuivelproducten, deze zijn slijmvormend.
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Forward

Wie ben ik?


Mijn naam is Lisette Tiggelaven. Ongeveer 15 jaar geleden maakte ik kennis met voetreflextherapie. Vanaf dat moment ben ik me steeds meer verwonderen over hoe ons lichaam in staat zichzelf in balans te houden (homeostase) als we goed voor onszelf zorgen.

Als er toch een verstoring ontstaat, is het soms voldoende het lichaam een duwtje in de goede richting te geven met reflexzonetherapie. Reflexzonetherapie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er niet alleen gekeken wordt naar de klacht maar naar de gehele mens. Door de goede resultaten van deze therapie bij mijn eigen klachten, besloot ik zelf  opleidingen te gaan volgen om reflexzonetherapeut te worden.

Sinds 2012 ben ik gediplomeerd voetreflextherapeute en heb mijn eigen praktijk. Tijdens en na de opleiding heb ik bij- en nascholing gevolgd en houd via verschillende vormen van onderwijs en literatuurstudie mijn kennis op peil.
Copyright © 2015 Reflexologiepraktijk Lisette, All rights reserved.