Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?  Klik hier voor de online versie
Volg mij op facebook
Volg mij op Twitter
Bezoek mijn website
Volg mij op LinkedIn
Ik ben lid van de NVVT
en aangesloten bij de FAGT
FAGT
E-zine november 2015


Als een spin in haar web of als een kip zonder kop
Ken je dat: je bent gefocust en bezig met datgene wat jou op dat moment enorm bezighoudt en vindt dat het meest belangrijke wat er is. De mensen, dingen en situaties om je heen worden wat waziger, want jij bent onderweg naar je doel. Je ziet het wel, doet er af en toe wat mee, maar sluit veel ook weer buiten, want de eindstreep is in zicht. Je gaat door totdat je je doel hebt bereikt. Dan is je doel bereikt en vier je je zege J. Maar ook stel je je de vraag: hoe ga ik verder? Die vraag stelde ik ook na het behalen van mijn eigen eindstreep. Het afgelopen half jaar heb ik mijn diploma HBO medische vakken (nogmaals) behaald, de master Oncoreflex en het diploma VoetreflexPlustherapeut in ontvangst mogen nemen. Een laatste half jaar van heel hard studeren en dingen aan me voorbij laten gaan, om de eindstreep te halen. Gelukkig was er in die periode ook de praktijk, zag ik vele cliënten komen en -  zonder of met minder klachten - weer vertrekken. Dat motiveerde om door te gaan.    
Voor de buitenwereld kon het zomaar lijken alsof ik als een kip zonder kop niet alleen de laatste maanden, maar de afgelopen 6 jaar heb rondgerend. Niet wetend welke kant ik op moest. Af en toe was dat ook zo. Maar mijn doel - een praktijk neerzetten waarin ik mijn passie kan uitvoeren en de mensen kan helpen die ik als mijn doelgroep ben gaan zien– bleef in het vizier en ik voelde me als een spin in haar web. De draden zijn gesponnen in de afgelopen jaren en nu kan ik vanuit het centrum verder gaan bouwen aan het web. Dat wil zeggen, verder bouwen op en uitdiepen van mijn specialismen: zwangerschap, de vrouw en oncologie. Maar ook voor rugklachten, buikklachten en alle andere klachten kunnen jullie nog steeds terecht.
Voor deze E-zine heb ik ervoor gekozen jullie bij te praten over wat er in de praktijk nieuw is en wat voor aanbod er is. Dat leidt nu tot veel tekst maar in volgende E-zines zal ik jullie meer informatie en tips gaan geven over behandelingen en wat ze doen en vooral ook wat je zelf kunt doen om goed voor jezelf te zorgen. En dat in kortere stukjes, zodat het voor jullie leuk blijft om te lezen. 

Nieuw in de praktijk:

Oncoreflex®: Reflexologie speciaal gericht op de ondersteuning van mensen met kanker. Deze kan ingezet worden vóór, tijdens en na reguliere behandeling en is daarmee een goede ondersteuning van de reguliere behandeling doordat:
 • er een betere doorbloeding van het lichaam plaatsvindt het afweersysteem wordt gestimuleerd
 • afvalstoffen van medicatie eerder uit het lichaam verwijderd worden
 • wonden sneller kunnen genezen
 • je je minder snel vermoeid voelt
 • de slaap rustiger wordt
 • er meer ontspanning is
 • bijwerkingen zoals pijn, misselijkheid, vochtophoping, pijnlijke voeten en handen minder heftig kunnen zijn en daardoor beter verdragen worden
 • er een betere levenskwaliteit wordt ervaren
 • het aangenaam en ontspannend is, in een periode dat je je vaak ellendig voelt
Zwangerschapsreflexologie:
Biedt momenten van rust voor jou én voor je baby. Maar ook bij klachten geeft reflexologie verlichting. Denk aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, bekkenpijn, vermoeidheid, obstipatie, oedeem en beginnende zwangerschapsdiabetes. 
 

 
Babyreflexologie:
Ben jij een jonge moeder met een baby en heeft je kindje buikpijn, obstipatie, vastzittende lucht, spijsverteringskrampjes, pijn bij het doorkomen van de tandjes of is het gevoelig voor aanraking? Dan kan babyreflexologie verlichting bieden. 
Ook biedt het ontspanning, waardoor o.a. het slaappatroon verbetert, het stressniveau wordt verlaagd en je kindje weer kalm wordt. Daarnaast verdiept het jouw contact met je kindje zonder woorden en ontstaat een hoger gehalte van het ontspanningshormoon oxytocine. 
Neem gerust contact met me op over de mogelijkheden voor jou en je kindje. Ik kan niet alleen je kindje behandelen, maar er is ook de mogelijkheid om zelf te leren hoe je je kindje kunt helpen.
 

Vrouwenklachten:
zijn klachten waarmee vrouwen al sinds de start van de praktijk bij mij kwamen. Sinds januari ben ik gespecialiseerd in het nóg doelgerichter behandelen van deze klachten. Stemmingswisselingen en opvliegers tijdens de menopauze zijn de klachten waar je het eerst aan zou kunnen denken. Maar ook bij menstruatieklachten, hormoongerelateerde hoofdpijn, slecht slapen etc. helpt reflexologie. Ik ga samen met jou kijken waar de klacht vandaan komt en stel een persoonlijk en op maat gemaakt behandelplan voor je op en samen gaan we daarmee aan de slag.

AromaTouch™ Techniek:
Sinds dit voorjaar werk ik in de praktijk met de essentiële oliën van dōTERRA. Deze zijn zeer puur en zuiver en in te zetten op vele fronten. De resultaten die ik (ook privé) zie zijn bijzonder. Afgelopen periode heb ik een training gevolgd en de AromaTouch™ Techniek geleerd. Een behandeling met 8 verschillende essentiële oliën. Deze wordt in de praktijk ingezet in de therapeutische behandelingen, maar is ook als aparte behandeling te boeken en valt dan onder de ontspannende massages.  Meer over de AromaTouch™ Techniek in een volgende E-zine.


Verder nieuws uit de praktijk:
 • In juni heb ik mijn HBO medische vakken (opnieuw) gehaald conform de PLATO eisen, waardoor ook na 2017 vergoeding door de zorgverzekeraars van mijn behandelingen gewaarborgd is en ben ik geregistreerd als registertherapeut bij de RBCZ. Hierdoor zijn er nog meer verzekeraars die mijn behandelingen vergoeden (mits aanvullend verzekerd). 
 • Op 20 september vond mijn diplomering plaats als VoetreflexPlustherapeute.
 • Prijsstijging: Vanaf 1 november gelden nieuwe consultprijzen. Zie website
 • Kennismakingsmaandag: kennis maken met VoetreflexPlus. Vanaf 2 november zal de eerste maandag van de maand in het teken staan van kennismaken met reflexologie. Die middag geef ik massages van een half uur aan mensen die (nog) niet bekend zijn met reflexologie en de stap naar een behandeling nog te groot vinden. In een reflexologiemassage van een half uur kunnen zij kennismaken met de massagevorm en wat het kan betekenen. Ook kunnen dan vragen gesteld worden over eigen klachten.
 • De komende periode zullen er nieuwe folders komen: voor Zwangerschapsreflexologie, voor Oncoreflex en voor Vrouwenklachten. Heb je interesse, weet je iemand met daaraan gerelateerde klachten? Vraag mijn folders en deel ze uit. Nog steeds geldt: als jij een nieuwe klant aanbrengt, enontvang je € 10,00 korting op je eerstvolgende behandeling.
 • In de komende maanden zal de website worden aangepast met nieuwe artikelen en foto’s. Houd hem in de gaten.
 

 
klik hier om direct een afspraak te maken
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Wie ben ik?


Mijn naam is Lisette Tiggelaven. Ongeveer 15 jaar geleden maakte ik kennis met voetreflextherapie. Vanaf dat moment ging ik me steeds meer verwonderen over hoe ons lichaam in staat is zichzelf in balans te houden (homeostase) als we goed voor onszelf zorgen.

Als er toch een verstoring ontstaat, is het soms voldoende het lichaam een duwtje in de goede richting te geven met reflexzonetherapie. Reflexzonetherapie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er niet alleen gekeken wordt naar de klacht maar naar de gehele mens. Door de goede resultaten van deze therapie bij mijn eigen klachten, besloot ik zelf  opleidingen te gaan volgen om reflexzonetherapeut te worden.

Sinds 2012 ben ik gediplomeerd voetreflextherapeute en heb mijn eigen praktijk. Tijdens en na de opleiding heb ik bij- en nascholing gevolgd en houd via verschillende vormen van onderwijs en literatuurstudie mijn kennis op peil.
Copyright © 2015 Reflexologiepraktijk Lisette, All rights reserved.