Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?  Klik hier voor de online versie
Volg mij op facebook
Volg mij op Twitter
Bezoek mijn website
Volg mij op LinkedIn
Ik ben lid van de NVVT
en aangesloten bij de FAGT
FAGT
E-zine februari 2015


Zorgen voor jezelf....

In mijn vorige E-zine schreef ik aan het eind: zorg goed voor jezelf. Zorgen voor jezelf is een steeds terugkerend thema in mijn leven. Het staat ook niet voor niets in mijn praktijknaam. Misschien vraag je je af waarom.
Omdat jij meer dan de moeite waard bent om voor te zorgen! En als je goed voor jezelf zorgt, kun je van daaruit goed voor de ander zorgen. 
Goed voor mezelf zorgen geldt zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Het betekent dat ik goed eet, gezond leef, op tijd rust neem en naar de signalen van mijn lijf luister. Ik sta daardoor stevig op mijn benen. En voldoende uitgerust, ben ik minder vatbaar voor ziekte en klachten van allerlei aard. Dan heb ik energie (over) voor de mensen om mij heen en kan hen helpen en tot steun zijn. Thuis, bij vrienden en in de praktijk voor mijn klanten. Kortom kan ik voor anderen zorgen, zonder me teveel zorgen te maken. Als ik me teveel zorgen ga maken, dan wordt het tijd dat ik beter voor mijzelf ga zorgen o.a. voor mijn milt.

 
Zorgen voor jezelf en de Milt, hoe zit dat?
In de praktijk zie ik vaak mensen die na doorvragen aangeven dat ze moe zijn, slecht slapen, piekeren en zich zorgen maken. Vanuit de Chinese geneeskunde kan dit te maken hebben met de Milt. De Milt haalt o.a. energie uit de voeding en controleert de verspreiding hiervan en is dus van groot belang bij de spijsvertering. Mentaal zorgt de Milt ervoor dat we ons kunnen concentreren, focussen en dingen kunnen onthouden en studeren. Emotioneel heeft zij te maken met het goed kunnen zorgen voor je omgeving. Een ontregelde Milt of een zwakke functie van de Milt (door spijsverteringsproblemen of welke andere oorzaak ook) kan daarom leiden tot erg veel piekeren, je (te) veel zorgen maken of niet kunnen studeren. Maar ook andersom: te veel zorgen maken of teveel studeren en piekeren kan de milt ontregelen. Dan is het dus nodig goed voor jezelf (en je Milt) te zorgen. Uiteraard zijn er ook nog andere klachten die kunnen ontstaan door disbalans van de milt en is het niet alleen de Milt die hiervoor zorg draagt Hij werkt daarin nauw samen met o.a. de Maag. Hoe de Chinese geneeskunde dat ziet en wat er nog meer te vertellen valt over de spijsvertering, daarover meer in mijn volgende E-zine. Mocht je zelf klachten hebben rondom je spijsvertering, vermoeidheid, piekeren, rusteloosheid etc. Maak dan een afspraak via de link en we gaan er aan werken. Hoe je nu al kunt zorgen voor je milt lees je in een de 5 tips hieronder.  

 NIeuws uit de praktijk
  • Voor Reflexologiepraktijk Lisette staat 2015 vooral in het teken van afronding, verdieping en doorgroeien. Om hier tijd voor te maken zal het E-zine voorlopig niet maandelijks maar eens per twee maanden verschijnen.
  • De kosten voor mijn behandelingen zijn gewijzigd. De nieuwe prijzen staan op de website bij kosten
  • Een linkje naar de lijst met zorgverzekeraars die ook in 2015 mijn behandelingen vergoeden is te vinden op mijn homepage.
  •  Mijn specialisatiemodules van de opleiding Voetreflexplus  heb ik inmiddels afgerond. Nu in de praktijk brengen en daarmee dan ook gespecialiseerd ráken. Het betreft: De Vrouw, menstruatie en overgang; Chinflex Professional en Zwangerschapsreflexologie, waarbij ook veel bekkenklachten behandeld worden. Neem gerust contact op om te informeren of ik iets kan betekenen voor jou als je klachten op deze gebieden hebt. 
  • Het onderwerp van mijn scriptie-onderzoek is bekend. Voor dit onderzoek ben ik op zoek naar vrouwen met fibromyalgie die bij het opstarten van de dag pijn en stijfheid in hun spieren en gewrichten ervaren. Ben jij zo iemand of ken jij iemand met deze klachten, laat het me weten via onderstaande link; bellen mag ook 06-30894491.

ACTIE FEBRUARI/MAART 
(Cadeaubon voor) Ontspannende voet- en/of gezichtsbehandeling:

normaal € 45,00 
nu € 35,00

 
klik hier om direct een afspraak te maken
klik hier om informatie te vragen over mijn scriptie-onderzoek of je op te geven

5 tips om je Milt gezond te houden:

  1. Zorg voor voldoende rust en een goed slaapritme. Is dit lastig? Neem gerust contact met me op voor tips of een behandeling.
  2. De milt is - net als andere organen - gebaat bij goede voeding. Eet verse groente en fruit van het seizoen. Maak eens een havermout/cottage cheese pannenkoekje als ontbijt of een warme lunch met soep. De Milt heeft liever warm dan koud voedsel. Zeker in de herfst en de winter. 
  3. Beweeg voldoende in de buitenlucht. Dit is niet alleen goed voor de spijsvertering, maar ook om je hoofd leeg te maken en op andere gedachten te komen als je in kringetjes ronddraait. 
  4. Doe ademhalingsoefeningen: bijvoorbeeld dubbel zo lang uitademen als dat je inademt (2 tellen in 4 tellen uit, 3 tellen in 6 tellen uit). Maar let op: forceer het niet. Alleen al je bewust worden van je ademhaling, zonder er direct iets aan te veranderen, doet al heel veel. Je gaat als vanzelf al beter ademen. 
  5. Door zijn gevoeligheid voor vocht kan de Milt ook uit balans raken. Drink daarom voldoende. Liefst geen koffie want dit droogt uit. Warm water met een schijfje citroen is heerlijk en ook nog eens goed voor je immuunsysteem. 
Niet wachten op mijn volgende tips, maar nu al beginnen met voor jezelf zorgen en op een natuurlijke manier werken aan je klachten? Maak dan nu een afspraak voor een persoonlijke intake en we gaan samen aan het werk. 
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Wie ben ik?


Mijn naam is Lisette Tiggelaven. Ongeveer 15 jaar geleden maakte ik kennis met voetreflextherapie. Vanaf dat moment ben ik me steeds meer gaan verwonderen over hoe ons lichaam in staat zichzelf in balans te houden (homeostase) als we goed voor onszelf zorgen.

Als er toch een verstoring ontstaat, is het soms voldoende het lichaam een duwtje in de goede richting te geven met reflexzonetherapie. Reflexzonetherapie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er niet alleen gekeken wordt naar de klacht maar naar de gehele mens. Door de goede resultaten van deze therapie bij mijn eigen klachten, besloot ik zelf  opleidingen te gaan volgen om reflexzonetherapeut te worden.

Sinds 2012 ben ik gediplomeerd voetreflextherapeute en heb mijn eigen praktijk. Tijdens en na de opleiding heb ik bij- en nascholing gevolgd en houd via verschillende vormen van onderwijs en literatuurstudie mijn kennis op peil.
Copyright © 2015 Reflexologiepraktijk Lisette, All rights reserved.