Copy
Nieuwsbrief Watkostdebouwvaneenhuurwoning
View this email in your browser

Aedes-brochure: Verplaatsbare woningen bouwen

Steeds meer corporaties willen verplaatsbare woningen bouwen om de druk op de betaalbare voorraad te verminderen. Maar hoe doe je dat?

De verplaatsbare woningen zijn het experimentstadium voorbij. Watkostdebouwvaneenhuurwoning en het Expertisecentrum Flexwonen schreven de brochure ‘Verplaatsbare woningen bouwen’ in opdracht van Aedes. De brochure geeft handvatten bij de bouw van dit type woningen en is samengesteld in samenspraak met vier corporaties die al meerdere projecten met verplaatsbare woningen hebben gerealiseerd. Van elke corporatie is ook een case opgenomen.

In het dossier verplaatsbare woningen is meer informatie te vinden. Hierin wordt binnenkort ook de monitor verplaatsbare woningen opgenomen, die momenteel wordt opgesteld in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Klik hier voor de gehele brochure

Bijeenkomst: Sneller en slimmer woningen bouwen

De druk om snel meer betaalbare woningen te bouwen wordt van verschillende kanten opgevoerd. Maar de bouwkosten blijven oplopen door nieuwe eisen (gasloos) en een tekort aan productiecapaciteit. Tijdens deze bijeenkomst presenteert een aantal corporaties manieren om sneller en slimmer te bouwen, aan de hand van eigen projecten. Zie de toelichtingen onderaan het programma. Ook komt het Expertteam Woningbouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken toelichten waar mogelijkheden liggen om te versnellen en welke rol zij daarbij kunnen spelen. 

Klik hier voor het programma en om aan te melden

Agenda op de website

Watkostdebouwvaneenhuurwoning organiseert regelmatig bijeenkomsten, congressen en excursies rondom nieuwbouw- en woningverbeteringen. Op de site is een agenda opgenomen waarin deze activiteiten worden aangekondigd. Houdt deze in de gaten!

RvC rapportage nieuwbouw

De grote behoefte aan nieuwbouw in combinatie met sterke prijsstijgingen roept vragen op bij bestuurders en commissarissen. Inzicht in de ontwikkeling in de nieuwbouw bij andere corporaties kan helpen de huidige prijs-kwaliteitverhouding in perspectief te plaatsen. Watkostdebouwvaneenhuurwoning heeft verschillende notities en presentatie gemaakt om RvC's, bestuurders en beleidsmakers te informeren over de stand van de nieuwbouw en de knoppen waaraan gedraaid kan worden.

Voorbeelden zijn op aanvraag beschikbaar

Verslag excursie Birmingham: zelf modulair bouwen?

De Accord Housing Association bouwt circa duizend woningen per jaar in hun eigen fabriek, the LoCal Homes factory in Birmingham. In de fabriek worden houten panelen gemaakt van cross laminated timber. Tijdens de excursie vroegen wij ons af of modulair bouwen - en misschien wel een eigen fabriek - kan bijdragen aan de bouw van extra betaalbare woningen tegen redelijke kosten?

Lees het verslag

Field trip in May: Modular building with timber

Onlangs bezocht een Estse delegatie modulaire bouwers Nederland op zoek naar afzetmogelijkheden. Deze bouwers produceren in korte tijd veel woningen met hout, momenteel vooral voor de Scandinavische landen. We organiseren een excursie om enkele fabrieken en projecten te bezoeken. De inzet is om ook in gesprek te gaan over concrete locaties.

Vooraanmelden
Een eerste indruk van de mogelijkheden

@Watkostdebouw
@Watkostdebouw
Watkostdebouwvaneenhuurwoning.nl
Watkostdebouwvaneenhuurwoning.nl
Copyright © 2016 Watkostdebouwvaneenhuurwoning / IJKX, All rights reserved.
You receive this newsletter beause you subscribed or requested subscription

Our mailing address is:
Watkostdebouwvaneenhuurwoning / IJKX
Stationsplein 30
Weesp, 1382AD
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Watkostdebouwvaneenhuurwoning / IJKX · Stationsplein 30 · Weesp, 1382AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp