Copy
Nieuwsbrief Watkostdebouwvaneenhuurwoning
View this email in your browser
De komende weken organiseert Watkostdebouwvaneenhuurwoning een serie van drie webinars over circulair bouwen, samen met de TU Delft. De deelnameprijs is 25 euro exclusief btw. Voor dat bedrag kunt u alle drie de webinars volgen. De webinars zijn gratis voor deelnemers aan Watkostdebouwvaneenhuurwoning.

Webinar: circulaire nieuwbouw
Woensdag 13 mei van 13.00 tot 13.45

In het project Glaskring ontwikkelt Woonbedrijf twintig circulaire woningen samen met haar partners. De woningen worden dit jaar gebouwd. Projectleider Marieke van den Wijngaard vertelt waar je op let bij een circulaire ontwikkeling en de zoektocht naar oplossingen, wat opviel en wat de leerpunten zijn van het ontwikkeltraject tot nu toe.
Lees hier het programma en meldt je aan

Webinar: circulaire gebiedsontwikkeling
Woensdag 20 mei van 13.00 tot 13.45

De verdunning van de woningvoorraad in de regio Parkstad slaat ondermeer neer op de locatie Bleijerheide in Kerkrade, waar vier jaren ’70 galerijflats stonden. HEEMwonen gebruikt deze gebiedsontwikkeling om te onderzoeken hoe de transformatie circulair kan worden uitgevoerd, samen met de overheid en mede gefinancierd door de EU.

Gezien de tijd gaan we tijdens het webinar in op drie van zes deelprojecten: de bouw van een expogebouw met materialen uit een van de flats, de drie circulaire proefwoningen en het circulair slopen van een flat. Deze projecten zijn liggen het dichts bij corporatieprojecten en zijn (zo goed als) afgerond. We kunnen dus de leerpunten met u delen.

Lees hier het programma en meldt je aan

Webinar: circulaire projecten in de bestaande voorraad
Woensdag 27 mei van 13.00 tot 13.45

Tweeënhalf jaar geleden is De Alliantie gestart met circulaire projecten. De insteek van het programma was leren door te doen. Inmiddels zijn heel wat circulaire projecten gerealiseerd. Een webinar over badkamers, zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV’s), demontabele parkeergarages en toiletten met een biogasinstallatie.

Belangrijkste leerpunt: circulair gaat – meer dan over bouwen – over procesdenken. Hoe sluit je een kringloop en hoe ziet de circulaire exploitatie en het hergebruik eruit. Jurgen Klaassen vertelt wat de rode draad is door de projecten van De Alliantie tot nu toe.

Lees hier het programma en meldt je aan

@Watkostdebouw
@Watkostdebouw
Watkostdebouwvaneenhuurwoning.nl
Watkostdebouwvaneenhuurwoning.nl
Copyright © 2016 Watkostdebouwvaneenhuurwoning / IJKX, All rights reserved.
You receive this newsletter beause you subscribed or requested subscription

Our mailing address is:
Watkostdebouwvaneenhuurwoning / IJKX
Stationsplein 30
Weesp, 1382AD
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Watkostdebouwvaneenhuurwoning / IJKX · Stationsplein 30 · Weesp, 1382AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp