Copy
Nieuwsbrief
View this email in your browser

De bouwkosten van houtbouw

Corporaties oriënteren zich steeds meer op houtbouw om de bouwopgave duurzaam vorm te geven. ‘Lente’, een samenwerking van acht Brabantse corporaties, wilde de kennis over houtbouw voor de bouw van sociale huurwoningen bundelen. Deze vraag is in samenwerking met de RVO uitgezet bij het Centrum Hout. Watkostdebouwvaneenhuurwoning schreef het hoofdstuk over bouwkosten.

Lees hier de belangrijkste conclusies en downloadt de rapportage. Voor deelnemers zijn ook de presentatie en het artikel voor de Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen beschikbaar en een overzicht van houtbouwprojecten in Watkostdebouwvaneenhuurwoning.
 

De benchmark gemeentelijke grondprijzen voor sociale huurwoningen 2021

De vijfde editie van de benchmark gemeentelijke grondprijzen voor sociale huurwoningen is betrouwbaarder dan de voorgaande editie, omdat ook dit jaar de grondprijzen van meer gemeenten gevonden zijn. De dekking is bijna 50% van de gemeenten, waarbij vooral de grotere gemeenten goed vertegenwoordigd zijn.

Corporaties die deelnemen aan Watkostdebouwvaneenhuurwoning kunnen de benchmark en de excel met gemeentelijke grondprijzen hier downloaden met de inlogcombinatie.

Niet-deelnemers kunnen de benchmark aanvragen voor €135 exclusief btw.

De meerkosten voor de bouw van seniorenwoningen

De wensen en behoeften van senioren veranderen en de toekomstbestendigheid van woningen is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Daarom stelt Woonzorg Nederland strenge eisen aan de huisvesting voor huurders. Dat eisenpakket is groter dan bij een gemiddeld appartement in de sociale sector.

In het rapport ‘De meerkosten van seniorenwoningen’ is inzichtelijk gemaakt hoe seniorenwoningen gebouwd volgens het programma van eisen van Woonzorg Nederland verschillen van reguliere sociale huurwoningen en welke gevolgen dit heeft voor de bouwkosten.

Afhankelijk van het woningtype variëren de meerkosten tussen de €17.500 en €24.500 per woning, inclusief btw. Dat is zo'n 15% van de totale bouwkosten voor appartementen in de sociale huursector.

Het onderzoek is uitgevoerd door MBM Bouwkosten en Watkostdebouwvaneenhuurwoning. Download hier de handout van Woonzorg Nederland over het onderzoek, of vraag het volledige rapport op.

Nieuwe deelnemer: Dunavie

Dunavie heeft een flink aantal nieuwbouwplannen de komende jaren. Zowel in de bestaande kernen Katwijk en Rijnsburg als op het voormalig vliegveld Valkenburg. Daarbij wordt gezocht naar een goede referentie voor de prijs-kwaliteitverhouding van nieuwe woningen en innovatieve manieren om duurzame woningen te bouwen. Dunavie heeft zich daarom onlangs aangesloten bij Watkostdebouwvaneenhuurwoning.

@Watkostdebouw
@Watkostdebouw
Watkostdebouwvaneenhuurwoning.nl
Watkostdebouwvaneenhuurwoning.nl
Copyright © 2016 Watkostdebouwvaneenhuurwoning / IJKX, All rights reserved.
You receive this newsletter beause you subscribed or requested subscription

Our mailing address is:
Watkostdebouwvaneenhuurwoning / IJKX
Stationsplein 30
Weesp, 1382AD
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Watkostdebouwvaneenhuurwoning / IJKX · Stationsplein 30 · Weesp, 1382AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp