Copy
Welkom <<Voornaam>>,

Buiten staan de narcissen in bloei, kan je met een dik vest gerust naar buiten, de vogels zingen nog steeds in de vroege ochtend en de kippen leggen hun ei. Niet echt een winterbeeld. Toch hebben wij alweer de kortste nacht gehad en gaan we op weg naar het licht. 
Het is winter. De bomen zijn kaal, bij ons staan regelmatig de winterse stamppotjes op tafel. Tijd voor stilstaan, naar binnen keren, pas op de plaats maken. Voor mij een welkome tijd na een stormachtige herfstperiode van loslaten en afscheid nemen. Ik loop mijn rondjes over het Uffelter Binnenveld. Tussen de kale bomen is een veld waar de koeien wat vage paden hebben getrokken. Mooi symbool voor waar ik sta. Wat gaat het nieuwe jaar mij brengen? Er staat veel in de steigers en er komen mooie nieuwe events bij. Ik vind het spannend, ben blij en opgetogen tegelijk. In deze nieuwsbrief geef ik een eerste inkijkje. Veel leesplezier!

Agenda

5 januari:          start Voluit Leven Beilen
13 januari:        inspiratie-avond Meesterlijk Coachen Groningen
14 januari:        inspiratie-avond Meesterlijk Coachen Amsterdam
14 januari:        inspiratieavond SET-Master in Groningen
11 februari:      start opleiding SET-Master    
12 februari:      start opleiding Meesterlijk Coachen in Amsterdam en Drenthe
8 maart:           start Voluit Leven Meppel
7 april:             woestijnreis Wadi Rum, Jordanië

Woestijnreis 7 - 15 april 2016 in een nieuw jasje

Trekkend met de bedoeïenen door de Wadi Rum woestijn: de eindeloze vlaktes, de oorverdovende stilte, ruige rotspartijen, slapen onder de eindeloze sterrenhemel, ervaringen delen bij het vuur. De bekende ingrediënten van de woestijnreis. Voor een aantal oud 'woestijngangers' smaakt het naar meer.
 

Op hun verzoek gaan we deze keer 5 dagen de woestijn in te gaan. Om je nog meer onder te laten dompelen. Het bezoek aan de verlaten stad Petra komt deze keer te vervallen. Wel bestaat de mogelijkheid om na de woestijntocht jouw reis met 3 dagen te verlengen zodat je alsnog Petra kan bezoeken.  Wil je meer weten? Vraag dan de brochure aan of neem even met mij contact op.


Blog: De kracht van loslaten

In mijn nieuwste blog sluit ik aan op een fragment van de documentaire over Pierre Bokma. De succesvolle acteur kent ups en downs, net zoals ieder ander mens. In het fragment spreekt hij over de transformatie van zijn angsten. Ik werd geraakt door zijn openhartigheid. Dit inspireerde mij tot het schrijven van dit blogbericht. Klik hier om het blog te lezen. Ik ben benieuwd naar jouw reactie.
  

8 avonden training 'Voluit Leven!'

Iedereen worstelt met lastige momenten en fases in het leven. Werkdruk, ontevredenheid, somber zijn, gevoel geleefd te worden, het lastig vinden om aansluiting te vinden bij anderen... Deze klachten staan jouw geluk in de weg en je probeert op de een of andere manier de klachten de baas te worden. Want dan pas staat niets een gelukkig leven je in de weg. Dan kan je voluit leven. Hoe fijn is dat!
Maar stel je nu eens voor dat deze manier van denken en leven niet klopt. Sterker nog, dat het averechts werkt. Wat betekent dat? Onderzoek toont aan dat deze houding namelijk klachten alleen maar versterkt.
In de training Voluit Leven gooien we het roer om. Een leven bestaat immers niet alleen uit puur geluk. Dat is slechts één kant van de medaille. De wijze hoe jij de andere kant van de medaille, gevoelens waar je niet blij mee bent, ervaart maakt of jij voluit kan leven. In plaats van te vechten tegen negatieve gevoelens gaan we op een andere manier naar ze kijken. 
In januari start een trainingscyclus in Beilen en in maart start een volgende trainingscyclus in de omgeving van Meppel. Meer weten? Klik dan hier.  


Leestip

In deze nieuwsbrief staat het boek 'Go East' centraal. Een autobiografisch verhaal van filosofe Stine Jensen. Zij gaat op zoek naar de zin en onzin van het 'spirituele wilde westen'. Daar waar de een zweert bij yoga en mindfulness om te komen tot een lichter leven doet de ander het af als soft gedoe van zweverige types. Wat is waar?
Na een persoonlijke crisis gooit Stine zelf het roer om. In het boek beschrijft ze met zelfspot, humor en een kritische blik haar zoektocht naar geluk, rust en balans tussen lichaam en geest. Haar ervaring combineert ze met literatuur, ze legt verbanden met de wereld van nu en zet vraagtekens bij algemeen gangbare opvattingen. Ze zorgt ervoor dat taaie kost makkelijk leesbaar wordt. Of ze uiteindelijk gelukkiger wordt? Ga zelf maar lezen. 

 
Geaccrediteerde POST HBO-opleiding Meesterlijk Coachen 

Op 12 februari gaat de Post HBO-opleiding Meesterlijk Coachen zowel in Amsterdam als in Drenthe van start. Ruim 5 jaar lang hebben Alexander en Pascal van de Academie met veel zorg, kennis, liefde en ervaring gewerkt aan deze opleiding. De eerste meesterlijke coaches zijn bijna klaar met hun opleiding. Sinds deze zomer versterken Gaby, Alexandra en ik het team. Samen met Alexandra ga ik de opleiding in het noorden geven. Super trots zijn wij vijven, om met zo'n mooie opleiding mensen te mogen begeleiden in het retemooie vak van coach.
In de opleiding sta jij, in plaats van coachingsmodellen en -methodieken, centraal. Uit onderzoek komt naar voren dat niet zozeer het model bepaalt of een coachsessie succesvol is maar de mate waarin de coach zichzelf in kan brengen in de sessie. Zijnsoriëntatie staat centraal, de modellen en methodieken zijn daarbij aanvullend. Spannend, want de meeste beginnende coaches zoeken juist houvast in het volgen van modellen. Wij begeleiden de deelnemers om te mogen groeien in het 'niet weten', om helemaal aanwezig te zijn in de sessie en jezelf als instrument primair in te zetten. 
In januari hebben we opnieuw inspiratieavonden waarin je kan komen ervaren wat de opleiding inhoudt:
  • 13 januari in Groningen
  • 14 januari in Amsterdam
Wil jij ook ervaren wat Meesterlijk Coachen is? Meld je dan aan via deze link

Wens uit de oude doos

En dan breekt kerstmis aan. Tijd van samen zijn, vuur maken, voor elkaar zorgen en de beste wensen.
Bij mijn moeder aan de muur hangen de kerstgedichtjes die ik vroeger maakte. Hier een uit 1985. Voor mij nog steeds zo voelbaar:
 
Kerstmis....
Een moment van besef
Hoe mooi 't leven wel niet is
Even stilstaan bij het feit
dat het leven gegeven is
Het ondervinden dat de liefde
de grootste kracht op aarde is
Het gevoel dat je samen,
alles kan overwinnen
Het open gaan van ogen,
voor de kleine dingetjes
Voelen dat ook jij,
het leven in jouw hand hebt
Beseffen dat je niet
zonder elkaar kan
Het opgaan in een enorm vuur
midden in de winter....

Daarom deze wens voor jou en voor de hele wereld.
Op naar een jaar met open ogen, een warm hart, verdraagzaamheid en verbondenheid.
Heb het goed en tot in het nieuwe jaar!

Veel liefs,
Caroline

 
Our deepest fear is not that we are inadequate,
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.

Copyright © 2015 Caroline Froeling
Email Marketing Powered by Mailchimp