Copy
View this email in your browser

Welkom!


Het rode zand van de Wadi Rum woestijn vind ik nog overal terug. De gevonden stenen en botten liggen op de tafel, het proces van de deelnemers nog zo voelbaar, de voorraadpot is gevuld met gebrande noten en de theebak met nieuwe salie. Ik ben net terug uit de woestijn. 

Het was alweer mijn achtste reis die ik begeleidde. Deze keer samen met Alexandra. 'Wil je dan niet wat anders', wordt mij hier in Nederland gevraagd. Maar nee, ik voel me zo verbonden met Jordanië, haar mensen, het prachtige landschap en met de woestijnreis. Elke groep brengt nieuwe kleuren met zich mee. Elke reis is weer nieuw. De woestijn heeft ook zijn uitwerking op mij. Ik leer mezelf steeds dieper kennen. Ik ben nog lang niet uitgekeken, nog lang niet uit-ontdekt. En Jordanië houdt ons westerlingen zoveel spiegeltjes voor. Dus voor 2018 .... meer woestijnreizen en ja, ook een nieuwe reis: een trektocht van de oude stad Petra naar de Wadi Rum woestijn.  
Ook in Nederland gaat 'het ontdekken' door. Ik ben heel blij dat ik Alexandra Rakemann ga ondersteunen bij haar jaartraining voor vrouwen die begin 2018 start.  In deze nieuwsbrief lees je er meer over. 
 

Woestijnreis voorjaar 2018


Van 9-19 maart vertrekken wij weer naar Jordanië. Net als afgelopen reis wordt deze reis met 2 dagen verlengd.  Wij vliegen ook nu weer op Eilat, Israël, dat 15 kilometer van Aqaba afligt. Na een kleine 6 dagen woestijn heb je de mogelijkheid om:

1. naar Petra en eventueel naar klein Petra te gaan
2. langer in de woestijn te blijven
3. extra dag aan het strand/om te duiken of snorkelen

Lydia van der Weide gaat mij deze reis ondersteunen. De eerste voorbereidingen zijn opgestart. Je bent meer dan welkom om met ons mee te reizen, te ontdekken, te laven en helemaal te ZIJN.   

Wil je meer weten over deze reis, neem dan contact met me op. 


Blog: Overgave aan het Nu


In het najaar zijn een aantal nieuwe blogs verschenen van oud deelnemers van de woestijnreis. Zo beschreef een van de deelnemers haar ervaringen van de rustdag in de woestijn. Op deze dag blijven wij in een grote vallei omringt door grote rotspartijen. We zijn de hele dag stil, met onszelf en op deze dag vinden de coachgesprekken plaats. Een dag die voor veel deelnemers een omslagpunt is. Zo ook dit verhaal over de overgave aan het Nu. Lees je mee? 
 


Ben jij gebonden aan de schoolvakanties?


Door de uitbreiding van de vluchten naar Eilat en doordat er meer charters in de loop van 2018 op Aqaba gaan vliegen, is het nu  mogelijk om ook tijdens de schoolvakanties een woestijnreis te organiseren. Ik ben aan het polsen wat de belangstelling is voor een woestijnreis tijdens de herfstvakantie voor regio noord en midden Nederland (20 tot en met 29 oktober 2018).  Wij zullen dan 5 dagen in de woestijn zijn en een dag op het strand In Aqaba. Ik ben erg benieuwd of jij op die reis mee wilt gaan. Laat je mij dat weten?


Van Petra naar Wadi Rum


Vroeger trokken grote karavanen door de Wadi Rum naar de stad Petra, een knooppunt van handelswegen, waar de zijderoute wordt verbonden met Europa en Afrika. In mijn verbeelding zie ik de grote groepen kamelen bepakt en bezakt trekken door de woestijn en de bergen rondom Petra. Al langer was het mijn wens om deze tocht ook echt te gaan maken. En jaaaa....het ziet er naar uit dat het er echt van gaat komen: een trektocht van Petra naar Wadi Rum. 
Net als de woestijnreizen trekken we met onze kamelen. Startend in het drukke Petra, eerst door de bergen, langs dorpjes naar de leegte en stilte van de Wadi Rum woestijn. Ik begeleid de deelnemers bij persoonlijke vragen. Het is een reis met en naar jezelf. 
Ik hoop dat een eerste reis in het najaar 2018 kan gaan plaatsvinden. Houd de website in de gaten of de facebookpagina van de woestijnreis. Ik zal jullie via die kanalen op de hoogte houden.


Jaartraining voor vrouwen


Het is zover. Begin 2018 start de vrouwenjaartraining ‘Jezelf openen voor Liefde’ van Alexandra Rakemann. Ik heb daar echt naar uitgekeken. Na jarenlang zich verdiept te hebben in vrouwenthema's, gaat Alexandra al haar ervaringen en wijsheid in zetten. De training is voor vrouwen die verlangen naar de diepe verbinding met zichzelf, waarin ze voelen dat alles stroomt, waarin ze zichzelf een prachtig, goddelijk wezen voelen waarin ze de wereld open, kwetsbaar, zacht stralend en sensueel tegemoet treden, zonder schaamte of terughoudendheid. Dat is namelijk hoe wij vrouwen werkelijk en wezenlijk zijn. Dan staan we in onze kracht. Dan hebben we de wereld zoveel te bieden. Wanneer wij vanuit dit diepere weten en vanuit deze wijsheid ons verbinden met anderen kan er werkelijk transformatie plaatsvinden.

Samen met Lilian van Drie ga ik Alexandra ondersteunen en een bedding creëren waarin het proces van de vrouwen veilig en waarachtig plaats kan vinden. Wil je meer weten over deze vrouwenjaartraining, kijk dan op de website van Alexandra.
 

Tot slot nog een laatste schrijfsel, mijn elfje van afgelopen woestijnreis:
 
Eigenheid
Uitdagende ogen
Vrije onmetelijke ruimte
Kamelenbeen, lappenrok, trommelslagen, vurendans
Levenslust


Ahee
Our deepest fear is not that we are inadequate,
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.

Copyright © 2017 Caroline Froeling
Email Marketing Powered by MailChimp
 afmelden nieuwsbrief | inschrijving wijzigen


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caroline Froeling · Kielakker 49 · Havelte, 7971 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp