Copy
Welkom <<Voornaam>>,


De natuur bedekt onder een laagje ijs. Takjes en blaadjes omhult door kleine ijskristallen. Ik blijf er maar naar kijken. Naar alle details. Een verstild landschap. De sneeuw kraakt onder mijn voeten, ik zie taken buigen onder het ijs. Zo kan de winter zijn. Zo kan het ook bij ons zijn. De vaart gaat eruit, we worden stil, er is even niks anders dat dat ene moment.Ik zit op de bank. Een lege muur naast me. De schilderijen die er hingen zijn teruggebracht naar mijn lief. Ook de andere spullen die van hem zijn. Ik voel me onwennig en afgesneden. Ik heb mijn relatie verbroken, ondanks de liefde die er nog steeds tussen ons is.
Gedachten buitelen over elkaar heen. Gedachten over hoe het zo is gekomen. Hoe meer ik vast hou aan het verhaal hoe ellendiger ik me voel. Ik merk dat ik wil uithalen en subtiel de schuld wil geven, mij wil verstoppen en het volgende moment de klok terug wil draaien. Dat alles weer is hoe het was.
Diep van binnen weet ik beter. Ik weet dat ik mijn verhaal los mag laten omdat het mij niet gaat  helpen. Ik richt me op wat er nu is. Ik voel het verdriet en ben erbij. Ik geef het tijd zodat het kan transformeren En ja, ergens down there, voel ik nieuw leven lichtjes in mij borrelen. Het is als de bloem in het ijs. De kristallen verstillen en houden vast. Ik heb geduld. Straks zal het dooien, maar nu nog even niet.

In deze nieuwsbrief staat de zogenaamde stap op de plaats centraal. Tijd om stil te staan, te bezinnen om van daaruit weer verder te gaan. Ik wens je veel inspiratie toe. 


Blog: Hout vinden in de woestijnJe hebt van die 'woestijnwijsheden' die je bij blijven. Luikjes die open gaan in de woestijn. Tijdens mijn eerste woestijnreis had ik echt de tijd nodig heb om te landen in de leegte. Ik stond nog volop in de actiemodus om 'problemen' te fixen en te organiseren. De bedoeïenen waren voor mij een mooie spiegel en lieten mij zien hoe ik ervoor kan kiezen om met andere ogen naar een zelfde situatie te kijken en daarmee ook anders te zijn. Ik beschrijf het in het blog 'Hout vinden in de woestijn'.
Op 24 maart reizen we weer af naar de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Als je nog mee wilt, is dat zeker mogelijk. Wil je meer weten? Klik dan hier.  


Vrouwen op zintuigenreis
Afgelopen voorjaar hebben Maaike, Alexandra en ik de eerste zintuigenreis begeleid. Met 13 vrouwen reisden we af naar de Hof van Axen. Een magische plek in de bossen van Drenthe voor een week van voelen, ruiken, proeven, ‘sensen’, luisteren, kijken met verwondering, stil worden en afdalen in onszelf. Voor sommige vrouwen voelt het samenzijn met andere vrouwen als thuiskomen, voor andere vrouwen is het vreselijk eng, is er wantrouwen en weerstand en diep van binnen ook een verlangen. Herken jij je ook daarin? Je bent geen uitzondering. Afgelopen reis waren er voldoende vrouwen die met enig sceptisch gevoel zich toch hadden ingeschreven omdat ze voorvoelden dat het tijd was om met andere ogen naar zichzelf te kijken en hun omgeving. Ze wilden hun vrouwenkracht aan wakkeren in deze mannelijke wereld waarin polarisatie zo centraal  staat.
Tijdens de zintuigenreis laten we alles de boel de boel, ook al jouw oordelen over jezelf, anderen en wat hoort en moet. In deze week gaan we terug naar jouw vrouwelijke essentie. Dat doen we op een speelse en onderzoekende manier waarbij alle zintuigen worden ingezet. Wijsheid is immers een samenspel tussen hoofd, hart, ziel en lichaam. Ze hebben je zoveel te vertellen. Het wordt een reis van vertragen, stilstaan, herinneren welke kracht er van ons vrouwen uitgaat en hoe wij deze kunnen inzetten.
Van 12 tot en met 16 juni vindt er weer een zintuigenreis plaats. Wil je meer weten of opgeven? Ga naar mijn website of bel 06-45204884


Kijktip:  Down to Earth"Renata Heinen en Rolf Winters besloten met hun drie kinderen uit de rat-race te stappen en op zoek te gaan naar een nieuw perspectief op het leven en onze doorgedraaide wereld. Uiteindelijk trekt het gezin een jaar met rugzak en camera de wereld rond en leven ze met inheemse stammen op zes continenten."

Ik werd heel blij van deze film. De prachtige natuurbeelden van jungle, bergen, woestijnen, zeeën en bossen werden afgewisseld met wijze gesprekken met de zogenaamde Earth Keepers. Zij vertelden over hun verbinding met de bron van het bestaan. Frappant dat de boodschap van al deze Earth Keepers steeds hetzelfde was. Hoe doen zij dat? Is er een grotere bron van weten? De Earth Keepers beleven een andere werkelijkheid dan wij in het westen. Zij leven met natuurwetten waarin alles met elkaar verbonden is. Zij hebben geen last van drama, oordelen, de drang iets te moeten bewijzen. Ze zijn bescheiden en 'down to earth' en daarin ervaren zij spiritualiteit.
Wij hebben baat bij vertragen, tijd om stil te staan, en ons open te stellen voor dat wat je zintuigen, hart en intuïtie je te vertellen hebben. Om contact te maken met een diepere wijsheid en ons zo weer te herinneren wie we in wezen zijn. 
De film laat zich moeilijk beschrijven en maakt bij veel mensen wat los. Het geeft niet zozeer antwoorden maar zorgt er wel voor dat je zelf weer vragen gaat stellen. De film raakt iets aan wat we gaandeweg zijn verloren. Een echte aanrader.

De film draait de komende tijd nog in de bioscoop. Wil je de trailer zien? Klik dan hier
 
  
LevenskunstEb en vloed, het een komt voort uit het ander. Momenten dat het stil en beweegloos lijkt maar dat het nieuwe in alle stilte zich opmaakt. Onzichtbaar, nauwelijks voelbaar, onhoorbaar maar aanwezig. Daarop vertrouwen en hier contact mee maken is een vorm van levenskunst. Met het gedicht 'Eb' van Vasalis sluit ik deze nieuwsbrief af:
 
Ik trek me terug en wacht
Dit is de tijd die niet verloren gaat:
Iedere minuut zet zich in toekomst om
Ik ben een oceaan van wachten
waterdun omhuld door het ogenblik
Zuigend eb van het gemoed
dat de minuten trekt en dat de vloed
diep in zijn duisternis bereidt

Er is geen tijd, of is er niets dan tijd? 
Our deepest fear is not that we are inadequate,
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.

Copyright © 2017 Caroline Froeling
Email Marketing Powered by Mailchimp