Copy
Welkom <<Voornaam>>,

De lente hangt in de lucht. Ik loop door de tuin en zie frêle krokusjes wiebelend in de wind. Ondanks de vorst van de nacht staan ze er mooi bij. Onder de bladeren vind ik een egeltje in winterslaap. De kat daarentegen krijgt het op zijn heupen en scheurt door de tuin. Die heeft al een goede dosis lentekriebels in zijn donder. De elzen staan in bloei en de vogels worden met de dag actiever. 's Ochtends zet ik de tuindeuren open. Lekker die frisse lucht. De natuur ontwaakt en maakt zich klaar voor een nieuw hoofdstuk. In deze nieuwsbrief staat het thema nieuw begin centraal. 

Ik wens je heel veel leesplezier en inspiratie toe!


Woestijnreis in het nieuws: Lydia vertelt...

In april vindt er een nieuwe bezinningsreis door de Wadi Rum woestijn in Jordanië plaats. Deze keer in een ander jasje. In plaats van 4 dagen trekken wij 6 dagen door de woestijn. Op de vooravond van deze reis is er een artikel verschenen in de Viva.Journaliste Lydia van der Weide vertelt openhartig in het artikel over haar ervaringen tijdens onze woestijnreis. Herstellende van een burn-out was ze op zoek naar rust, lichtheid en perspectief. Ze schrijft: "Ik zit op een hoge rots, met aan alle kanten een adembenemend uitzicht over een verlaten vallei. Caroline heeft ons zojuist uitgenodigd om zorgvuldig om ons heen te kijken en rustig te voelen wat het met ons doet. Ik kijk naar het magische landschap en besef wat voor lange weg ik, letterlijk en figuurlijk, heb afgelegd om hier te komen. En plotseling zie ik in het landschap mijn toekomst. Daar ligt die, helemaal open voor me. Zoveel kanten kan ik op. Elke route biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Ze zijn er in overvloed, zoveel dat het me duizelt. In Nederland heb ik al een tijdje beperkt zicht, zag ik vooral doodlopende wegen. Nu draait dat gevoel".  

Wil je het hele verhaal van Lydia lezen? Klik dan hier.

Een half jaar na de reis is Lydia gevraagd hoe de woestijnreis heeft doorgewerkt in haar leven. Ze vertelt hierover in dit interview

 
Leestip!!

Op 25 juni 2013 kreeg Jette Vonk te horen dat ze uitgezaaide borstkanker had en een levensverwachting van twee jaar. Hoe Jette die twee jaar leefde in plaats van oveAls je dit leest ben ik er nogrleefde, deelt ze sindsdien op haar blog zondervonkgeenvuur.nl. Haar blog inspireerde onder meer vriendin en ex-collega Floortje Dessing die vond dat haar verhalen thuishoorden in een boek. En nu is het er dan; een boek bomvol kracht, ontroering, geluk, verdriet, inspiratie en humor. Ze vertelt hoe zij de beste versie van zichzelf heeft gevonden, over haar reis met man Bas en zoontje Mac naar Bali, over de koop van hun gedroomde boerderij Brabants Hoop, over het kiezen voor het leven, over hoe haar bucketlist een manier werd om werkelijke verlangens boven tafel te krijgen. Jette: 'Een onvoltooid leven is niet een leven dat slechts een paar decennia besloeg, een onvoltooid leven is een leven dat niet is geleefd, een persoon die niet is geworden wie hij had willen zijn'.
Haar boek ligt sinds vorige week in de winkel. 


Blog: Levenslust van Jette

In mijn blog vertel ik meer over hoe Jette mij inspireerde om naar mijn eigen diepe verlangens te kijken. Naast woeste dromen bevat mijn lijstje ook tal van kleine dingen die voor mij groots en zo voor het oprapen liggen. De  waan van de dag gooit vaak roet in het eten. En ja, dat doe ik helemaal zelf. Het doet mij beseffen dat ik zelf de keuze heb, elke dag weer opnieuw.
Al met al is het een mooie lijst geworden waarin ik elke dag weer ga strepen en aanvullen. En ik ga ervoor. Voor de grootse kleine én de woeste dingen. Blog lezen? Klik dan hier.


Zintuigenreis 


Een van de dingen die op mijn bucketlist staat is de zintuigenreis die ik samen met Maaike en Alexandra organiseer. Het is een wens die bij ons drieën al een tijd leefde: een week voor vrouwen midden in de bossen van Drenthe aan de rand van een prachtig meer om jezelf te ontmoeten en terug te vinden. De vrouwelijke energie en verbinding staat centraal. 
Zintuigenreis is een week van voelen, verbinden, verdieping, vuur, dansen, zwemmen, schilderen, humor, speelsheid, zweethut, trancereis, meditatie, natuur, stiltewandeling, puur eten, ervaren en persoonlijke coaching. Een week die het verschil kan maken. Een week die je niet meer vergeet. De week vindt plaats van 6 tot 10 juni. Meer weten? Klik dan hier.


Meesterlijk Coachen 

Op 12 februari is de de Post HBO-opleiding Meesterlijk Coachen in Amsterdam van start gegaan. Een volle groep mensen die zich de kunst van het begeleiden eigen maken. Een jaar vol ontdekken, experimenteren, vragen stellen, ondergaan en bakens verzetten. Ondertussen bouwen Alexandra en ik door en start in september de opleiding Meesterlijk Coachen ook in de omgeving van Zwolle. In de opleiding sta jij, in plaats van coachingsmodellen en -methodieken, centraal. Uit onderzoek komt naar voren dat niet zozeer het model bepaalt of een coachsessie succesvol is maar de mate waarin de coach zichzelf in kan brengen in de sessie. Zijnsoriëntatie staat centraal, de modellen en methodieken zijn daarbij aanvullend. Spannend, want de meeste beginnende coaches zoeken juist houvast in het gebruiken van modellen. Wij begeleiden de deelnemers om te mogen groeien in het 'niet weten', om helemaal aanwezig te zijn in de sessie en jezelf als instrument primair in te zetten. 
Op 2 juni hebben we opnieuw een inspiratieavond waarin je kan komen ervaren wat de opleiding inhoudt. Wil jij ook ervaren wat Meesterlijk Coachen is? Meld je dan aan via deze link


Agenda

7-15 april:       Bezinningsreis naar de Wadi Rum woestijn in Jordanië
25-26 mei       Training De  Essentie, ism De Academie
2 juni               Open avond post HBO-opleiding Meesterlijk Coachen
6-10 juni          Zintuigenreis speciaal voor vrouwen, Hof van Axen, Drenthe
15 september  Start opleiding SET Master
23 september  Start post-HBO opleiding Meesterlijk Coachen in Amsterdam, Delft
                        en de omgeving van Zwolle

 
Our deepest fear is not that we are inadequate,
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.

Copyright © 2016 Caroline Froeling
Email Marketing Powered by Mailchimp