Copy
View this email in your browser

Vrij zijn


Ook in het noorden is de zomervakantie vandaag dan eindelijk begonnen. Heerlijk! Het feit alleen al dat de kinderen niet naar school hoeven geeft al zo’n vrij en onbevangen gevoel. Ken jij dat ook? Dat vrije gevoel is waar veel van ons erg naar verlangen. En toch weerhoudt iets ons om vrijer te leven. Stel je eens voor dat je naar jouw verlangens echt gaat luisteren? Wat wil er dan? Hoe ben je dan en wat doe je dan? Laat dat eens helemaal binnenkomen. Misschien hoor je ook dat stemmetje dat argumenten benoemt om vooral niet te veranderen. Heel veel redenen om alles te laten bij hoe het nu is. Dat geeft een gevoel van zekerheid en veiligheid. Ook iets wat we zo graag willen. Die veiligheid en vrijheid staan vaak op gespannen voet met elkaar. Een thema dat in veel coachgesprekken aan de orde komt. 

In deze nieuwsbrief komt vrijheid in verschillende vormen terug. Ik hoop dat het je inspireert om een balans te vinden die voor jou op dit moment klopt.


Mijn eigen woestijnverhaal


Afgelopen januari ben ik door Lydia van der Weide geïnterviewd voor Stressed Out. Deze keer mocht ik mijn eigen woestijnverhaal vertellen. In het interview vertel ik hoe ik 13 jaar geleden na een burn out voor de eerste keer in de woestijn belandde. Het werd een reis van loslaten en mijn eigen potentieel ervaren. Ik voelde het door mijn hele lijf stromen…. Er was zoveel mogelijk. Ik wist dat dit een begin was van een nieuw pad. Wil je meelezen? Klik dan hier
 

Woestijnervaring: kiezen voor mezelf


Afgelopen voorjaar was alweer de negende woestijnreis. In maart trok ik samen met 9 woestijngangers door de Wadi Rum woestijn. Ook hier was vrij en onbevangen zijn een belangrijk thema. Een persoonlijke zoektocht want de betekenis en de invulling hiervan is voor iedereen ander. Een van de deelnemers vertelt haar verhaal:

Ik heb ervaren dat ik voor mezelf mag kiezen en ook mag kiezen alleen voor mezelf verantwoordelijke te zijn. Het nemen van dramatische beslissingen die ik thuis voor me uit bleef schuiven kregen in de woestijn ruimte. De reis heeft me dus terug bij mezelf gebracht.

Wil je het hele verhaal lezen? Klik dan hier.
 


Vrije vrouw zijn


Een ontdekkingsreis alleen voor vrouwen, maar het liefst wel alle soorten vrouwen: jong, oud, lief, zacht, rimpelig, blond, met scheve tanden of hamertenen, een bezemsteel, kattig, woest, wijs, wild, wit, wulps, bijdehand, naïef, of whatever.

Mag het in jou meer gaan stromen? Hou je van avontuur? Verlang je naar meer verbinding met je eigen vrouw-zijn maar weet je niet precies hoe? Ben je niet bang voor andere vrouwen en wil je ervaren hoe het is om van elkaar te leren, elkaar te steunen en elkaar als spiegels te gebruiken? In maart ga ik samen met Alexandra Rakemann een reis door Jordanië organiseren en begeleiden waarin de vrije vrouw in jou centraal staat. Een nieuw hoofdstuk!

We starten in de overweldigende ruige bergen rondom Petra die maken dat je stilvalt. Van daaruit dalen we af naar en trekken we door de zachte, kleurrijke en lieflijke Wadi Rum woestijn. Deze omgeving maakt iets in je wakker. Iets wat wij noemen “het vergeten weten”. Het maakt oeroude herinneringen over ons vrouw-Zijn wakker. 

De voorbereidingen zijn in volle gang en de folder nog niet af. Wil je hem straks ontvangen? Laat dan hier je gegevens achter dan mailen we het straks naar je toe.

Reizen die op stapel staan


Momenteel staan de volgende reizen gepland:

3 tot en met 10/13 november 2018 (Vol geboekt)

17 tot en met 24/27 november 2018

9 tot en met 16/19 maart 2019 

23 maart tot en met 3 april 2019 (vrouwenreis van Petra naar Wadi Rum)

 

Als Jordanië een brug te ver is...


Niet iedereen kan of wil naar Jordanië toe om de woestijnreis te maken. Te spannend, te lang weg van het gezin, te weinig vakantiedagen enz. En toch... het trekt: een ontdekkingsreis maken met en naar jezelf. 
Ook in Nederland kan je door mij gecoacht worden. Ik coach teams, werknemers maar ook particulieren. Daarnaast ben ik bezig een programma te maken voor iedereen die een ontdekkingsreis wil maken. Gewoon vanuit huis. Hoe en wat, daar ga ik je de komende nieuwsbrieven meer over vertellen. 
 


Een gedicht over vrijheid


Hoe ben je vrij als je samen met anderen bent? Dat is een onderwerp dat momenteel in mijn leven speelt. Hoe zorg ik voor mijn eigen ruimte en blijf ik vrij en verantwoordelijk voor mijn eigen welbevinden, ongeacht wat er ook om me heen gebeurt? Het gedicht "De eenling zijn" van Theije Twijnstra verwoordt prachtig hoe je dat doet. En hoe jij en ook de ander op die manier vrij kan zijn. Lees je mee?
 

Voor nu wens ik jou een super mooie vrije zomer toe. Laat de boel de boel, gooi je haren los, maak je voeten vies en volg je hart. Dat deze zomer je mag verrijken met nieuwe inzichten.

Dik veel liefs,
Caroline
 This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caroline Froeling · Kielakker 49 · Havelte, 7971 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp