Copy
Welkom <<Voornaam>>,


Het zat al even in de lucht maar komende maanden is het zover. Nieuwe ontdekkingsreizen komen eraan. Innerlijke reizen in een decor dat je uitnodigt om terug naar de kern te gaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. In mei vertrek ik naar het Atlasgebergte in Marokko en in augustus naar Kirgizië. Ik ben er klaar voor om deze 2 reizen te maken. Voor mij zijn het echte ontdekkingsreizen. Twee nieuwe gebieden voor mij waar ik alleen naar afreis. Gaan ervaren hoe de mensen zijn, de natuur, de gebruiken, de route uitstippelen, het onbekende en hoe ik mij begeef in al dat onbekende als vrouw alleen. Ik vind het een avontuur met de bijbehorende opwinding en spanning. In deze nieuwsbrief neem ik je daarin mee. Ook hou ik je op de hoogte van de ontdekkingsreizen die al gepland staan.
Wil jij mee ontdekken? Pak je loopschoenen, rugzak, paspoort en open mind en let's go!
Trekken door het Atlasgebergte met de Berbers en hun muilezels

In mei reis ik af naar Marrakech, de stad die bekend staat om Djemaa el Fna, het plein dat in de avond een smeltkroes wordt van straatartiesten, marktkoopmannen en eetstandjes. Maar ook de souk in de Medina met haar kleurrijke winkeltjes. Lang zal ik er niet blijven want ik koers op het Atlasgebergte. Vanaf Marrakech is het twee uur rijden naar mij startpunt in Vallei van Ait Bouguemez (Happy Valley). Daar ga ik slapen bij een Berber familie. Back to basic. De volgende dag ontmoet ik mijn gids en muilezels waarmee ik de volgende 6 dagen door de bergen ga trekken. Naarmate we verder trekken verlaten we de bewoonde wereld. De muilezels dragen alles voor de komende dagen. We trekken over 2 kammen en door 3 valleien. 's Avonds slaan we ons tentje op. Via de rozenvallei naar de rijke Dadesvallei waar mijn tocht eindigt. Terug in de bewoonde wereld en tijd voor hamam en slapen in een echt bed in een kasbah (lemen zandkasteel). Tijd om alle indrukken te laten bezinken. In september ga ik met een eerste groep deze reis maken. Je bent welkom om met ons mee te gaan. Eind mei heb ik alle gegevens op mijn website staan en is de folder klaar. Wil je tegen die tijd de folder ontvangen laat het mij dan hier weten. 

 
Drie-meren tocht door de bergen van Kirgizië

In augustus reis ik af naar Kirgizië. Weet jij ook niet waar dat ligt? Ik moest het de eerste keer ook opzoeken toen een vriendin enthousiast over dit land vertelde. Zij had met haar gezin een maand met paarden door Kirgizië getrokken en de foto's spraken boekdelen.  Oké, eerst waar ligt Kirgizië: Nou daar!
Bij aankomst rijd ik meteen door naar Belzha, in het UNESCO Issyk-Kul biosfeer reservaat. Het wordt omringt door de gletsjers van het Tien Shan gebergte, Chinees voor “hemelse bergen”.  In het midden ligt het Issyk-Kul meer.  Kirgizië is een mengeling van Zwitserland en Mongolië en kenmerkt zich door de honderden unieke bergmeren, vele warmwater bronnen, groene bergweiden met schaapherders en een eeuwenoude nomadencultuur. Ooit liep hier de zijderoute die ‘Oost’ met ‘West’ verbond.
Na een eerste rustdag ga ik samen met mijn contactpersoon Jacobiene, de gids en dragers de trekking doen van 6 dagen.  We trekken langs drie meren. Op de zesde dag komen we weer aan bij het Issyk Kulmeer waar we voor de laatste nacht onze tentjes op slaan. Tijd voor een plons in het meer en voor relaxen.
Voor wij teruggaan naar Bishkek gaan we naar de zuidkant van het meer waar het kaler en ruiger is. Daar maken we een korte trekking waar we de adelaarman gaan ontmoeten. Ik ga me mee laten nemen wat ik daar ga ervaren.

De eerste reis naar Kirgizië zal in juni 2018 plaats vinden. Eind augustus zal alle informatie op de website te vinden zijn en is de folder klaar. Wil je de folder ontvangen laat het mij dan hier weten.
en verder.....
  • Staat de zintuigenreis gepland van 12 tot en met 16 juni. Inmiddels hebben Maaike, Alexandra en ik een pagina aangemaakt op Facebook waarin wij ervaringen van de deelneemsters van afgelopen jaar aan het woord laten, we jou inspireren met filmpjes, foto's en teksten. Je komt op de pagina door hier te klikken. Er is nog plek om met ons mee te reizen. Meer weten? Kijk op de website of bel me op (06-45204884). Ik denk graag me je mee.
  • Wellicht zijn Kirgizië, Marokko en Jordanië te ver van huis of lukt het je niet om je een week vrij te maken. Maar je wilt wel graag meer over jezelf ontdekken. Dan is er goed nieuws. In het najaar organiseer ik samen met De Academie de Innerlijke Reis, een combinatie van een aantal groepsbijeenkomsten en persoonlijke coachsessies in Nederland. Op een ontspannende, afwisselende en speelse manier gaan we de diepte in. Direct naar de kern. Zo wordt je bewuster van jezelf en maak je heldere keuzes. Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier een berichtje achter.
  • We zijn net terug van onze woestijnreis in Jordanië. Afgelopen reis maakte William een gedicht over zijn reis. Het zoeken naar een ritme en balans in zijn leven weerspiegelt in poezië:
The Rhythm of the desert

Step, walk, one, two, three,

Breathe in, breath out, breathe free,

Rock left, rock right,

Move on, no need to fight,

Tracks go on and on, in the sand,

Sun on our necks, dust in our hands,

We wake with the sun and sleep with the moon,

We walk, we sit, we eat, we lie, we slide down the dune,

The camels head bobs up and down,

He chews a shrub and rubs his crown,

The group is together, even when apart,

Creating, in harmony, this work of art,

This is the rhythm of the desert,

I belong to the rhythm, yet the rhythm is mine,

And the rhythm goes on, until the end of time.


Dank William voor het delen van jouw ervaring!  

 

Our deepest fear is not that we are inadequate,
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.

Copyright © 2017 Caroline Froeling
Email Marketing Powered by Mailchimp